KAMPSTART

RUN BABY RUN

I går løb jeg Alt for Damernes kvindeløb på 10 km. Som sagt løb jeg halvmarathon i lørdags, så dette var mere tænkt som et lille hyggeløb. Og ja. Jeg ved godt, det lyder latterligt overskudsagtigt. Og det er det jo sådan set også. Men jeg har bestemt ikke altid været fit og glad for at træne. Langt fra!

Faktisk vil folk, der har kendt mig længe kunne bekræfte, at dette aldrig var set komme…jeg pjækkede samtlige år i folkeskolen fra idræt, jeg fik tre x blodtud og gav lige så mange væk til idræt i gymnasiet OG min idrætslærer præsenterede (!) sig for mig til eksamen, fordi hun ikke huskede, hvem jeg var (jeg var altid “syg”) Haha…….Kort sagt: Jeg har altid hadet motion og løb var forbundet med blodsmag i munden, unødig svedproduktion og ondt i hele kroppen. Nu løber jeg tre gange om ugen ca., har netop afsluttet mit andet halv marathonløb (med en virkelig flot tid) og jeg har masser af mod på mere. Hvorfor? Altså, sådan en goodie-bag, som den Alt for Damerne delte ud i går, er jo ikke dårlig:-)

(alt dette + en masse spiseligt, som altså er fortæret, får man gratis med)

For et år siden blev jeg arbejdsløs. Av! Efter et par måneders selvmedlidenhed og ubesvarede ansøgninger, besluttede min veninde og jeg at begynde at løbe. Ikke fordi vi ville noget med det. Ikke fordi vi skulle tabe os. Og ikke fordi vi havde nogen ambitioner. Det var REN hygge. Og en måde at kunne sætte små mærkbare mål, som vi selv kunne styre, hvornår vi nåede. Modsat jobjagten, som vi ingen kontrol havde over.

Langsomt i løbet af det seneste år er vi blevet gladere og gladere for det. Vi startede med små 3 km i Fælledparken med indlagte pauser og burger bagefter. Men så løb vi pludselig 5 km. Så 7 km. Og så vores første 10 km-løb. Og endnu et. Og så vores første halvmarathon. Jeg kobler helt af, når jeg løber. Alle hverdagens bekymringer skubbes i baggrunden, jeg nyder det virkelig. Jeg har desuden ekstra energi bagefter og jeg har fået det bedre med mig selv. Og det er faktisk det vigtigste. Nu har jeg fået bevist, at jeg kan sætte mig et mål – og nå det! Uanset hvor hjernevasket åndssvagt, det måtte forekomme andre. At jeg desuden har tabt mig lidt, er blot en sidegevinst;-)

Alt for Damerne har faktisk min veninde og jeg på forsiden lige pt:)

Næste indlæg

KAMPSTART