ZARA, PARIS og LATTE

KARMA-BAROMETERET #5

KARMA BAROMETERET:

HOT:

– Når alt er klar til baby. Helt klar. Selv de små luffer, hun kan fragtes hjem i: Kom bare an sne og kulde, vi lader os ikke kue!

– Ny Mac Computer. Foræret. Af dejlig gadget-nørdet mand

– Da tjekket dame i bruseren ved siden af, nede i svømmehallen, udbryder et højlydt “WAUV – Hvor er du SMUK!” og giver det første ‘offentlige’ nøgen-kompliment, jeg nogensinde har modtaget – højgravid og i 9. måned! Grænseoverskridende og selvopbyggende på samme tid, at stå dér – stor og vældig med bar røv og rødmosset hud – og føle sig godt tilpas, mens komplimenterne vælter ned i hovedet på én…(det reddede ikke bare dagen, men resten af ugen!)

– Når terminsdato blinker med røde bogstaver i kalenderen og minder om, at målet nu er nået og lyset for enden af tunnelen er tættere på end nogensinde før.

– Ostemadder på knækbrød med græskarkerner og tandsmør. Ny fetisch. Himmelsk svaghed…

NOT:

– Når alt er klar til baby. Helt klar. Selv de små luffer, hun kan fragtes hjem i: Men baby ikke er her!

– Når man beslutter at forkæle sig selv. Og købe urimeligt lækker gave, som ros for de sidste 9 måneders slid og slæb. Og venter tålmodigt på at den shippes over Atlanten. Og venter. Når det, man allermest hader, er at vente. Og i forvejen venter – på en anden gave – den vi nu kalder Pave. Og ingenting – simpelthen ingenting – sker. Når UPS og Post DK tjekker op, giver positiv tilbagemelding, grønt lys, fornyet håb og masser af undskyld – og stadig INTET sker.

– Gammel, gnaven mand, som nede i Netto føler behov for at brumme tvært: “Træk dog maven ind, søster!”…WTF??!!

– Når terminsdato blinker med røde bogstaver i kalenderen og minder om, at målet endnu ikke er nået, fordi lyset for enden af tunnelen føles længere væk end nogensinde og Hendes Højhed ikke gør nogen tegn på at ville ankomme i dette århundrede…suk.

– Da man beslutter at købe tjekket unika-kunst i form af håndlavet engel hos hipt kunstnerkollektiv på Vesterbro og glad viser sin nyerhvervelse til veninde. Som forundret udbryder: “Hvorfor har du købt en sprællemand af Pia K??!!”……………….Pause………………….Og man desværre godt kan se ligheden. Faktisk så meget, at tjekket unika-kunst nu er i alvorlig fare for at blive overtrumfet af uoriginal, masseproduceret plastik-dims fra BabySam.

Karma is a Bitch


15 kommentarer

 • pernille andersen

  Hej, plejer ikke at kommentere, -men må lige fortælle, at jeg elsker at læse din blog, din måde at skrive på er i den grad personlig, nærværende og rammer plet for mig, selv om jeg er (ca) 10 år ældre end dig, og at det er 5 år siden jeg fødte sidst…
  Held og lykke til dig og din mand med det nye fantastiske liv i står overfor, livet får en hel anden dimension, og giver lige pludselig bare så meget mening!!
  Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh, sikke en dejlig besked at få. Mange tak skal du have, Pernille. Det er jeg naturligvis rigtig glad for! Jeg glæder mig også meget til den kommende tid, men må samtidig indrømme, at jeg jo på ingen måde ved, hvad det egentlig er, som venter mig…:-)

   Det hele er meget spændende – og også lidt skræmmende, men når man har sådan en blog her, hvor der tilmed er så megen positiv feedback, så er det skønt at kunne dele det med andre!

   Du skal da endelig blot kommenterer lidt mere – det er dejligt med ‘aktive’ læsere:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Endnu en skøn liste, der fik mig til at grine højlydt.
  Er da ked af det med englen – men ja, den ligner Pia K 😉

  Og hvad sker der for den gamle sure mand?! Helt ærligt – nogen mennesker er bare født til at være grumpy hele dagen lang!

  Anyways, jeg håber snart den lille Pave kommer til verden – og mon ikke det sker lige om snart? 🙂

  Du får i hvert fald tilsendt mange varme tanker herfra!
  Go weekend (med eller uden fødsel) 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha en Pia K engel og så er den ligefrem piercet i brysterne, fantastisk 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, en bryst-piercet Pia K-baby-uro – så bliver det sgu da ikke mere forskruet… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skøn liste – men jeg må også give din veninde ret i det med “englen” 😀

  Og så kan jeg sagtens huske den frygtelige ventetid fra sidste graviditet – og jeg fødte endda 11 dage før terminen.

  Jeg kigger spændt ind hver dag for at se, om der mon ikke snart er nyt om en lillebitte ny 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak Lisbeth, og ja, det måtte jeg jo desværre også. Æv.

  Ja, ventetiden er efterhånden ikke heeelt så sød længere. og det værste er at alle, der har født, siger som du, at de sagtens kan huske hvor utåleligt det var – for derefter så at tilføje, at de fødte ret meget FØR tid. Hvis bare jeg havde kunnet korte de sidste uger af, så havde det her sgu været en dans på roser….min gode veninde fødte sin lille søn en del for tidligt (men alt gik heldigivs godt og han er helt sund og rask og normal) og vi regnede netop ud, at om meget snart, så har jeg været gravid 2 måneder længere, end hun var det!! Det er sgu da uretfærdighed på et højere plan! Æv – hun udfordrer virkelig min tålmodighed, den lille Marts-viol:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh elsker disse karma-baromertre, det er for sjovt.
  Og er helt enig med din veninde, nej hvoer er det skidt, ville ønske jeg var så krea at jeg kunne lave noget til dig:-)
  Jeg gik 4 dage over tid, men nåede kun lige at blive lidt træt, stressede bare over at have håndværkere rendende og fik først barnevognen og tøjet samlet 2 dage over tid:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, hi hi – det er sgu lidt ærgerligt, hun gjorde mig opmærksom på det – for nu ser jeg også kun Pia K hænge og dingle som engel over min lille babys puslepude…arrghh:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Åh jeg husker det tydeligt! Jeg fødte i efteråret, 12 dage over termin, efter at min søn heller ikke gav tegn til at ville ud. Til sidst tvang jeg ham ud. Eller JM gjorde, da jeg tror hun fornemmede min desperation.
  ALLE jeg kendte, som var gravide samtidig med mig, fødte før tid. Jeg følte mig SÅ snydt da jeg nåede termin og han endnu ikke var ude…
  Da jeg nåede termin mistede jeg nærmest troen på at han ville komme ud. Nogensinde! Jeg ved det lyder mærkeligt. Men når man har ventet 9 mdr, kan de der 14 dage de lader en gå over termin, føles som en evighed.
  //B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis! Åhh, jeg kan sgu ikke overskue 12 dage….prøver virkelig at finde go karma og zen tilstand frem….prøver virkelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bliver på en måde helt misundelig. Jeg skal føde ved kejsersnit i næste uge 8 dage før termin og synes tiden er gået alt for hurtigt, hverken krop eller sind er blevet tilnærmelsesvis træt af at være gravid. Måske græsset bare altid er lidt grønnere på den anden side (indtil ungen er ankommet og al ventetid og ubehag eller manglen på samme er overskygget for evigt). Men krydser da bestemt fingre for, at røgen snart stiger op og paven gør sin rynkede entre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @Louise: Egentlig en rar besked at få – tak:) Kan godt se pointen…du har nok ret, græsset er altid grønnere. Rigtig meget held og lykke til dig. Vi får se, om du ligefrem kommer mig i forkøbet;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fed blog! Og tak for et godt grin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ZARA, PARIS og LATTE