SNAPSHOTS

NEED YOUR HELP

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NYgM70BB2P8&feature=related]

Herhjemme dyrker vi i øjeblikket meget det samme musik. Lyd, der bare fungerer og som dermed kører på repeat igen og igen og igen….ikke fordi vi har guldfiske-hukommelse eller nyder hjernevask af musikalsk karakter, men fordi matriklens yngste beboer finder stor tilfredsstillelse herved:-) Hun har indtil videre tre-fire kunstnere, som uanset hendes humør og sindstilstand kan redde enhver krise og på få minutter få øjnene til at indstille sig på uendeligt, mens roen sænker sig og alt balance igen oprettes….

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KehwyWmXr3U]

Guldklumpen nyder især Oh Land, The National, Agnes Obel, Mozart og Tina Dickow. Det generer ikke hendes forældre spor, hovedårsagen til at ovennævnte beroligere hende, er sandsynligvis fordi hendes mor har skamspillet dem under det meste af graviditeten. Meen….når det er sagt, så bliver selv den smukkeste sang som fx Fake Empire lidt træg i længden, når man kl. 02.00 om natten hører den for 18. gang…..Det virker, joo vist, men kunne godt snart tænke  mig lidt musikalsk nytænkning. Er der nogle af Jer, der har forslag/ideer til god, skøn musik, der egner sig til at søvndysse en kræsen baby? Eller som bare kan gøre hendes mor glad i låget? 🙂

Apropos det der med at baby kan genkende musik, der blev spillet for maven….så kan jeg kun anbefales alle mødre-to-be at tænke lidt over, hvad I smækker på anlægget. Min gode veninde blev slemt afsløret, da hendes skønne dreng kun – og jeg mener KUN – kunne beroliges af ét eneste nummer. Og jeg så det eksekveret live flere gange; Han gik fra opkørt, rød tomat, med fri adgang til lunger til helt rolig og storsmilende, glad baby. Hvad havde dog den effekt?? Joo, såmænd disse herre:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-GIgZso_kn8]

 

37 kommentarer

 • Gunilla

  Kan anbefale Feist 🙂
  Åhh gud Nik & Jay, stakkels mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du kender det måske nok, men vil varmt anbefale Feist. Aldrig for vildt, men heller aldrig for kedeligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Se det er jo lige mig. Jeg vil anbefale følgende som gode bud på dejlig musik til forældre, med forhåbentlig roligt barn til følge:
  Elbow – alt hvad de har lavet er skønt.
  Paus – om det stadig er til at få ved jeg ikke, men det er en svensk gruppe tilbage fra 90´erne med medlemmer fra Kent og Cardigans. Helt fortryllende smukt.
  Sade – alt med hende! Smukt, roligt og romantisk, for det har man sikkert også brug for som nye forældre.
  Tosca – i særdeleshed albummet “J.A.C.”. Den har længe været min “jeg kan ikke falde i søvn” plade.
  Rufus Wainwright – lidt en dark horse, men et forsøg værd.
  Sigur Ros – et helt fantastisk univers af lyde.
  Diverse Café del Mar opsamlinger. Hele den der Ibiza lyd hvor du næsten kan se solopgangen over havet, og mærke hvordan du bare slapper af.

  Håber at de kan bruges. 🙂

  //Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for de mange fine forslag Betina:)
   – et par af dem kører allerede herhjemme (Rufus W, SigurRos og Elbow)…..resten vil jeg da straks tjekke ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk ikke de vilde musikanbefalinger, for musen og jeg hører mest bare radio – men så kan hun jo også følge med i, hvad der rører sig 😉 Til gengæld ynder hendes far at spille Rage Against The Machine for hende, hvilket hun er temmelig upåvirket af. Og så har jeg hørt om en baby, der kun blev beroliget ved Daft Punk – noget med at rytmerne skulle virke lidt som mors hjerteslag…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Orv, Manja – jeg savner helt at høre radio, men det gider min mus bare slet ikke. æv, i forvejen er man jo pludselig ret bagud med hvad der sker ude i verden, når man er på sådan en barsel…..

   ha ha RATM og Daft Punk, det vil faderen sikkert blive glad for at høre….tror dog jeg springer over på dem som ‘fald til ro-musik’…………

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Prøv med Emiliana Torrini, kan kun anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil tro, at Feist, Jack Johnson, Jamie Cullum, Anthony and the Johnsons, Bon Iver og Bonnie ‘Prince’ Billy vil gøre rigtig godt! Både for babyen og dig! Kærligst Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg kan varmt anbefale svenske Melissa Horn – hun har kørt repeat på iPod’en i et par måneder nu, og jeg er sikker på, at hun også vil være noget for dig og baby 🙂

  Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh, tak allesammen, jeg glæder mig helt til baby sover og jeg kan sidde og tjekke alle de skønne anbefalinger ud:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Giv Søren Huss et forsøg – efter min mening rigtig smuk og beroligende musik. Måske lillepigen vil synes det samme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisa

  Ikke musik, men effektivt ikke desto mindre; prøv at dl en ap på din iphone/android der hedder “baby sleeping wunder” (den er vist tysk).
  Min lille pige eelskede bølgebruset og faldt ofte i søvn til det – når hverken musik eller vores stemmer kunne berolige.
  Det hjælper dog mest når de er helt små – efter et par måneder skal man finde nye tricks… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • orv, det må straks afprøves! og med en gadget nørd i huset undrer det helt, at han ikke har hentet den endnu:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Jeg har fået af vide at det eneste jeg kunne falde i søvn til var enya.. Hvilket jeg også synes er dejligt afslappende den dag i dag.
  Andet jeg også fik afspillet var Mark Knofler. – Ved ikke om du kender ham, men det er altså også god musik!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ja, enya faldt jeg også selv t ro til…….synes stadig i det det er beroligende, men dog mere til meditation fx:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan desværre ikke hjælpe med musik til lillepigen, men jeg synes da, det er ganske imponerende, at de små sådan kan genkende musikken, når de er “ude”. Vildt, altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda

  Hej..
  Jeg kan stærkt anbefale “rock a bye baby” med forskellige artister, mine piger har(lige som mor og far) elsket smashing pumpkins udgaven, og de nyder den stadig i en alder af 5 og 2 år..
  Jeg synes du har en super blog..
  knus og kram linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad er Rock a bye baby? er det en cd?
   Lyder spændende! 🙂 er selv meget glad for Smashing P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Dette her ikke sååå meget at gøre med musik, men babyer skulle vist blive beroliget af lyden af en hårtørre (man kan også få lyden på CD), det minder dem vist nok om lyden inde i maven… Søg evt efter det på youtube, det er ret vildt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, hi hi statiske lyde er ofte et hit. Hårtørrer er også et hit herhjemme…og ellers er andre ofte populære lyde støvsugere, emhætter, bilmotor osv;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • … og min nephizzle er så helt tosset med lyden af en snurrende emhætte?!?!! (lidet overraskende iøvrigt – hans mor lever en dobbelttilværelse som bagermester Harepus… for real… det’ læx!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha Acie, ja det kender jeg også et par babyer, der er:-) En anelse besværligt for nogle forældre, hvis ungen kun vil sove oven på komfuret:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan også anbefale hårtørreren. Den har ihvertfald virket på begge mine piger. Støvsugeren kunne også gøre underværker:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er hele min barndom blevet “luldet” (ja, det hed det altså hjemme hos mig) i søvn til Bob Marley & the Wailers. Der er noget med reggae-rytmerne, der stadig gør mig helt afslappet. Især Exodus og Kaya-pladerne er et hit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ha ha, reggae – det havde jeg ikke lige selv tænkt på……men det ku da være, man skulle prøve…:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha jeg har desvaerre ikke lige nogle forslag til sange.. men nu hvor jeg alligevel lige laeste kommentarene kunne jeg da ogsaa saa fint selv laegge en :)) Virkelig morsomt indlaeg – kunne ikke lade vaere at grine lidt da jeg scrollede ned og saa det var “BOING”.. det var da ganske forfaerdeligt 🙂

  x Cathrine
  http://www.Golddustandbubbles.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Haha din datter har god smag 🙂 Kan faktisk huske at simon & garfunkel gjorde mig rolig som barn (og det virker faktisk stadig), men det har måske mere med min mors musiksmag at gøre, end selve musikken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ja, ikke?
   ja, sjovt du nævner det – dem hørte min mor også, da jeg var lille:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Jack Johnson skulle også være meget baby-egnet. Hørte om en mor, der havde sine to drenge med på Roskilde til JJ-koncert – var vist et hit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh, ham glemte jeg at nævne. Han er allerede én af dem, der bliver – og blev under graviditeten – skamspillet på et groveste herhjemme;-)

  B.la den her – den er altså som skrevet til min lille engel…..

  http://guldlog.wordpress.com/2011/03/08/little-girl/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha – stakkels dreng 😀 Jeg mener…..Nik og Jay har da lavet mange andre gode også 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • wauw hende melissa horn er god! Tak mange gange for tippet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] var det en nem måde, at få adgang til alle de super gode musikforslag, flere af jer gav mig i sidste uge! Her kan jeg jo blot gå ind og høre hele albums – og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SNAPSHOTS