HVORFOR?

PASSION

Det er efterhånden et stykke tid siden, jeg sidst anbefalede lidt litteratur. Indrømmet: Det er ikke meget, jeg får læst i øjeblikket. Og hvis jeg gør, så er det en helt ny type litteratur; Gravid/efterfødsels/baby-litteratur er i øvrigt en vældig bred genre, jeg slet ikke anede, var så enorm og uendelig. Mere om det en anden gang.

Men da jeg forleden blev opmærksom på at Mathilde Walter Clark snarligt udgiver sin næste publikation, kom jeg i tanke om hendes tidligere bøger. Hun er virkelig underholdende og original i ordets bedste forstand, synes jeg. Hvis ikke I kender hende, er hun værd at stifte bekendtskab med. Det er forholdsvis ‘let’ litteratur i min optik, men der er en åbenlys begejstring ved ord og sprog, som varmer mit gamle litteraturhjerte. Den seneste udgivelse Priapus, handler om New York fotografen Priapus; en moderne Don Juan, der forfører alle kvinder på sin vej, men i mødet med sin store kærlighed går totalt i baglås. En omvendt Casanova-fortælling med et moderne tvist – og MWC´s altid sprudlende og farverige fortælleglæde….Og hvem kender ikke sådan én mand? Eller har mødt ham undervejs på sin søgen gennem dating-havet?

Mathilde er uddannet i Filosofi og har tidligere arbejdet på et reklamebureau – men skippede det, da hun ville hellige sig forfattergerningen, og det kan ses. Hun er vældig kreativ – ikke mindst grafisk i sit udtryk. Altid gennemtænkte covers og omslag, altid nye hjemmesider til romanernes karakterer og altid et sammenhængende visuelt univers til hver udgivelse. Fx kan man blive ven med Priapus HER. Og se ovenstående billede: Her foregår konversationen, da de sover – og siderne er derfor sorte med hvid skrift – for også visuelt at markere skiftet mellem nat og dag.

Jeg lavede i forbindelse med udgivelsen et interview med hende sidste år, hvor I kan læse nærmere om tankerne bag, inspirationen (ret sjovt!) og ikke mindst pointen med en sådan roman-karakter, hvis I skulle lyste. Ellers vil jeg også varmt anbefale Tingenes Uorden, der udkom tilbage i 2005, og var dén, der fik mine øjne op for hende. Det er en masse fine noveller, der er både gakkede, opfindsomme, hysterisk morsomme, tragiske og knastørre. Hun er meget underfundig og barok i sit persongalleri og altid med et ekstra pseudo-lag under overfladen… fx drømmer én af novellernes karakterer om at blive en litterær karakter;-) Eller hvad med Otto, der for bestandigt mister ordet Fiskefilet fra sit ordforråd, eller hjemmeværnsmanden, der pludselig tiltrækkes voldsomt af en giraf. Ja, det lyder sært, men ikke mere end det faktisk giver mening….

Hendes næste roman (tror jeg, det er?) udkommer her d. 29. april og hedder Grumme Historier. Igen kan jeg se et stærkt visuelt univers – forhåbentligt er det litterære ligeså appetitligt.

5 kommentarer

 • Hun lyder spændende… Kender slet ikke noget til hende, men nu får jeg da alligevel lyst til at kigge nærmere på hendes fortællinger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan rigtig godt lide dine litteraturanbefalinger, Louise 🙂 Det er en verden, jeg slet ikke er godt nok inde i, så det er rart at få nogle spændende input, når man nu faktisk elsker at læse! (men desværre heller ikke har så meget tid til det i øjeblikket – I wonder why ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Manja:-) Glad for at kunne inspirere.

   Og nej, dér er lissom ‘noget’, der stjæler tiden i øjeblikket….og når hun endelig sover, huset ånder fred, jeg har fået lavet theen, har lagt mig med et tæppe, lytter på regnen (ja, det er jo ikke Sydfrankrig, det her…tsk tsk), så går der præcis to sek – zzzzz….så sover jeg….ha ha….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Tak for den fine anbefaling. Elsker litteratur- og kulturanbefalinger, så mere af det 🙂 Det er selvfølgelig svært at få tid til med to så fine guldklumper i hjemmet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HVORFOR?