ØMME FØDDER

PRÆDIKEN #3 – 4 måneder

Der er noget mærkeligt med generationer. Min mor fx. Hun er begyndt at drikke vin. Igen. Det har åbenbart været en askese-agtig tilværelse uden, fornemmer jeg. Ok, fint nok, tænker man – jeg er jo selv svært glad for mælk. Men bare ét enkelt glas, gør hende nærmest helt fjollet. I ti min. Så bliver hun meget træt. Hun tager først et glas sent om aftenen, efter jeg er lagt i seng, så det ‘ikke går i mælken’, siger hun. Hvad mon hun mener? Er det som i Nadveren, hvor blod bliver til vin? Hmn. Nå. Men af uvisse årsager har hun altså ikke rørt det længe, og er nu begyndt igen. Skal man mon kontakte AA? Hvornår er grænsen mellem sjov og pinlig overtrådt?

Min mormor synes det er lidt for ‘helligt’, hun har holdt pause. Hun tog jo ikke skade af lidt undervejs, siger hun. Og min oldemor påstår, at lidt alkohol på sutten kun vil få mig til at sove bedre. Jeg synes egentlig, jeg sover ret godt på varm mælk. Men jeg ved selvfølgelig heller ikke, hvad jeg går glip af.

Apropos sut. Der er mange af mine forældres venner, der også bruger sut til deres børn. Og vi er flere, der er enige om, at det virker. Men så er der også nogen, der mener at honning på sutten er sagen. (???) Og så er der min oldemor: Hun mener slet ikke, jeg skal ha en sut. Altså. Kan de blive enige?? Det er en smule anstrengende, at de ikke forstå mine simple tegn. Når jeg smiler, så er jeg glad. Hvis jeg ikke er tilfreds, så tuder jeg. Det er da helt ærligt ren tale? Også selvom det er uden ord. Gad vide om verden er blevet klogere, når jeg engang får børn?

Nåde være med Jer!

21 kommentarer

 • Ida

  Som altid – SKØNT, jeg elsker det! 🙂
  Og søde pave, jeg skal hilse fra min nevø som er på alder med dig – Han foretrækker også både mælk og sut – Og hans mor foretrækker tilmed et glad rødvin, eller ihvertfald et halvt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Fuldstændig off topic, men spørger alligevel 😀 Dine Agent Provocateur pumps, har de et modelnavn? Er helt forelsket i dem, så gad godt se om de var til at opstøve.

  Tak for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ditte. Jeg kan faktisk ikke se det, de er efterhånden ret slidte underneden. Der står ikke umiddelbart noget på kassen? De er snart 3 år gamle, jeg fik dem som del af morgengave af min mand, jeg har været super glad for dem. Selvom de er høje, er de super lækre! Jeg ved, de dengang fandtes i rød (mørkerød lak) med en sort stribe underneden, mine er sorte med en rød stribe underneden. Prøv evt. at spørge inden i butikken i Pilestræde?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Jeg må se om jeg kan opsnuse noget 🙂

   Tak for svaret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg er vild med det øverste billede! Jeg drak heller ikke en dråbe alkohol under min graviditet (og fik tit at vide, at jeg var hysterisk ;)), men er du sindssyg, hvor savnede jeg et godt glas hvidvin! Nu har jeg heldigvis også taget revanche 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, ja jeg er også ved at tage revanche;-) Og det var helt ærligt lidt træls, hele tiden at blive anset som hysterisk, når man jo også gjorde det (jeg i hvert fald) fordi det føltes naturligt, at lade være.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg savner champagne. Og rødvin. Og Bloody Mary. Og Brandy Alexander. Åhhhh, jeg SAVNER!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hang in!! Meget snart har du glemt alt om ovenstående Ladys;-) Så er der kun én dame, der betyder noget. Og så er et halvt glad bobler nok til at gøre dig dizzy….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fremmaner lige den sidste rest selvdisciplin til dine beroligende ord… Kom så, september!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • you can do it!! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit hvor er du velformuleret – det er virkelig dejlig læsning. Tak;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvor fint! Paven er og bliver fatastisk 🙂

  Og husk INGEN honning til børn under et år, de kan ikke tåle det (så ret uheldigt at man i tidernes morgen faktisk yndede at komme netop honning på sutten).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Åh, det er indlæg som dette der er grunden til, at jeg elsker din blog! Du skriver så fantastisk, og hvis det stod til mig, så ville Paven have sin egen blog, der kun bestod af prædikener 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Line, hvor er pænt skrevet. Det gør mig rigtig glad. Dejligt, du følger med:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • He he, det var altså vand der blev til vin, men hvem går op i det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe kan næsten nikke genkendende til det;) Elsker også rødvin og hvidvin, og har også holdt mig helt fra det under graviditeten. Men nu er sønnike snart 6 mdr og får grød om aftenen, så må mor godt smage en enkelt glas rød fredag aften igen;) jubii jay – og er nu tilmed MEGET billig at drikke under bordet;)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ØMME FØDDER