DÅB

PRÆDIKEN #4 – 5 måneder

Den hemmelig babylov

Der findes en hemmelig babylov.
Den åbenbares først, når man mindst venter det. Indsigten er kostbar og velbeskattet, men erfares kun over tid og gennem stort besvær. Naturligvis. Alle nybagte forældre falder i fælden. Alle mærker de livets limbo, men kun få ved, at det rent faktisk styres af baby. Med hård hånd.

Det går kort fortalt ud på, at den gode forældre panikpakker pusletaske som var krigen brudt ud og en månedslang rejse ventede forude. Ekstra stofbleer, rangle, barnevognskæde, solhat, uldsokker, tynde sokker, termokande med vand og flaske samt sutter, vådservietter, bleer, ekstra tøj og bukser, lidt mos, en bamse, et underlag, plasticposer og engangs-klude, et kamera (mest for moderens skyld), solcreme, svøb, uldtæppe, regnslag, cardigan, hue, spilledåse med musik (når intet andet virker), zinkcreme og sko er blot nogle af de ingredienser, den fuldendte pusletaske bør indeholde. Vil man opgradere, kan man med fordel smide en bæresele og et legetæppe med oven i også.

Efter at have slæbt 10 kg tung pusletaske (samt 7 kg tung baby) rundt gennem byen, op og ned af trapper, ind og ud af busser, igennem buskadser og langs diverse strande, ind og ud af bilen, op i barnevognen og ud i parker, i diverse butikker, elevatorer, smalle stræder, københavnske snørklede bagtrapper, trendy men tiny restauranter og ufremkommelige cafeer, menneskefyldte pladser, festivaller og trafik-stop-ramte toge – i op til flere måneder – dag ud og dag ind – uden at have haft brug for noget i tasken én eneste gang, ja så sker det! Den gode forældre begår fejl nr. 1; Stiller sig skeptisk over for vigtigheden af taskens 1000 genstande. Hybris rammer som en jern boomerang i nakken kort derefter.

Fejl nr. 2; Aktiv fjernelse af umiddelbart unødvendige genstande fra tasken. I dét sekund solhatten mangler, vil himlens skyer fordampe og de farlige UV stråler ramme som små lyn. Vælger man at fjerne spilledåsen, har man efterfølgende 10 timers vågen overkørt baby, falder valget på vådservietter (da man jo HAR engangs-klude og stofbleer osv.) så skider baby over hele barnevognen og deler gavmildt ud af resultatet……

Bemærk disse ord: Det kan ALDRIG betale sig.

Fejl nr. 3: Efter allerede at have lært lektien én gang, gennemgås ovennævnte ritual igen og igen og efter endnu et par måneder med aspirerende rygskade og spagetti arme vælger den gode forældre igen at udfordre skæbnen. BEHØVER vi virkelig 6 ekstra bleer? Helt ærligt??!! SÅ meget har hun da aldrig skidt på et par timer…………………….!! (Det har hun nu.)

————————–

Mine forældre er ved at lære det. Det har taget dem lang tid. Men nu virker det som om, de forstår, at det er mig, der bestemmer. Og jeg kan lide min taske som den er. Med alle mine ting. De hader jo også at mangle deres mobil eller hårbørste. Jeg har brug for mit grej. Og til mit held, er jeg ikke selv i stand til at bære det. Det er her de kommer ind i billedet. Moralen er enkel:

Den gode forældre betvivler ikke pusletaskens omfang. Aldrig.

Nåde være med Jer!

15 kommentarer

 • Rebekka

  HAHAHA!!! Åhh, jeg kan genkende til det – dog som babysitter. De få gange hvor ungen virkelig har skidt igennem og op af nakken, det er sjovt nok når man IKKE er hjemme og kun har en pakke fucking vådservietter..great!! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Ha ha ha – ja sådan er det jo med de små. Vi har dog minimeret pusletaskens indhold (min lille W er jo også lidt ældre end paven og kan spise menneskemad nu), da jeg stædigt holder fast i at så lille et menneske simpelthen ikke kan have brug for SÅ meget. Så ja W har siddet med en stofble som hagesmæk (fordi vi havde glemt én), måtte i H&M med farmand, fordi han ikke havde en langærmet trøje med og vi har også måtte skifte AL tekstil på ham en gang eller to (note: svesker i maden virker efter ganske få timer). Men det vigtigste indhold i pusletasken, næst efter bleer, er også skiftetøjet. Så ja – sådan er det og sådan bliver det de næste maange år. Så bliver skiftetøjet bare skiftet ud med legetøj osv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kelly

  Ha ha ha–kender det alt for godt! Vi var i London, da det gik galt for os. Havde pakket 8 bleer, og 2 sæt skiftetøj, da min søn mildt sagt fik dårlig mave. Før vi nået “hjem” til hotelværelset, var de 8 bleer opbrugt, og min søn lå ind under dunen med kun den sidste ble på (som også skulle skiftes). Havde derefter bestemte mig for ALDRIG igen at overveje indholdet af “overlivelsestasken”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Fantastisk skrevet – og ikke mindst enormt underholdende 😀
  Du burde altså (stærkt!) overveje at skrive en bog om babyer/børn. Jeg er sikker på, at der er masser af forældre (især nybagte) derude i det danske land, der vil rive den ned af hylderne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Jeg ville læse bogen …….. og jeg er ikke engang i nærheden af at være mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hi, I er sgu søde, er I:-)
  Dejligt, I gider læse med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt at være på forkant med det og vide det allerede nu, lang tid inden det bliver aktuelt 😛 Dine ord er indprintet hos mig! ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @rijaH: Dejligt at kunne være til tjeneste;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha… Den er da for sjov..
  Og vil huske det når det bliver min tur til november 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg stemmer i – du skriver simpelthen herligt, og Pavens Prædiken’er ville uden tvivl blive en best-seller!! 😉 … og hvis du så ku’ krydre den med små billeder i bunden af hver side…. små belønninger til ‘alle os som slæber de tunge tasker gennem livet’…. 😉 F.eks. Isabel Marent Metallic Strik’en… den kan jeg jo næsten ik’ leve uden nu.. altså… nu er det godt nok ved at være en 3-4 år i siden jeg har slæbt pusletasken, men det holder aldrig op!!! Skoletasken… ferietasken…. gymnastiktasken… lejr-tasken…. (mareridt!)…. Isabel Marent here I come… ;-)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha! Ja, ser din pointe. Jeg er simpelthen blot i træning til hårdere tider, ikke? 😉 Hvad med når de flytter hjemmefra og kommer hjem med bunker af vasketøj osv.? Det stopper aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

DÅB