PRÆDIKEN #5 – 6 måneder

Noget om kulturforskelle og Guder

Her er rart i Thailand. Varmt, men rart. Jeg lærer en masse om kulturforskelle og menneskelig indsigt. Især holder jeg af, hvorledes det konstant kommer til sin ret, at visse personer behandles efter rang og titel. Alle bukker og nejer for mig. De løfter mig rundt og hopper og springer på kun et enkelt nik. Det forekommer mig behageligt, at man her synes at have forstået min status.

De snakker en del om babyer og genfødsel og den slags, jeg forstår mig ikke helt på det. Men jeg har bidt mærke i ordet ?Guder?; Det bruger de gerne om folk som mig. Jeg håber, min mor og far suger det til sig og tager den nye lærdom med hjem. Hjemme i Danmark er det fx meget sjældent, at folk bukker og samler hænderne som til bøn, når jeg entrerer et rum. Det gør de her. Det er også yderst usædvanligt, at jeg i Danmark mødes af knejsende nakker og vifter af bambusblade, når jeg  dvask læner mig tilbage i min klapvogn for at blunde i skyggen. Og jeg tror faktisk aldrig, det er sket, at tre mennesker har samlet hænderne til en kongestol og båret mig op af trapper akkompagneret af sang. Men der skal jo som bekendt være en første gang til alting.

Jeg synes, vi er kommet godt fra start. Mine forældre har inden rejsen heller aldrig pyntet min seng med blomster. Men det ville klæde dem godt, om de fortsatte med den lille gestus efter hjemkomst. Vores egen have indeholder ikke helt så smukke, tropiske blomster, men en mælkebøtte kan da til nød gå an.

Og en fin gestus bør gengældes. Det er god stil. Derfor har jeg også, som den lyn-kamæleon, jeg er, forsøgt at møde de venlige thai-mennesker med et visuelt takkekort, der taler deres sprog; Jeg dyrker lejlighedsvist et nyt ? men ret behageligt look: Buhdda.

………………En Leder er vel en Leder?

Nåde være med Jer!

24 kommentarer

 • Paven er for lækker!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Århh, hun rødmer. Men er ellers ikke sen til at tage imod komplimenter. Hun lapper det i sig faktisk;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med pavens prædikener! Det lyder som om, at I har en skøn ferie 🙂
  Kig forbi min nyoprettede blog på http://www.minoptik.blogspot.com 🙂
  Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • He he, hvor er hun dejlig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg smiler for mig selv når jeg læser om paven, og håber på at den 18 uger gamle bebs i mavsen bliver lige så skøn som selveste PAVEN 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør den 18 uger gamle bebs helt bestemt! Tillykke med det, glæd dig, det er virkelig en ny verden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha, jeg elsker Buddha-looket 😀 Jeg synes da i øvrigt også, I burde bære hende rundt i kongestol derhjemme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, ja giv hende nu ikke flere gode ideer vel;-) Hun tager virkelig livsstilen til sig og nyder at blive feteret og opvartet. Gad vide, hvor hun har det fra??

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg mindes et billede hvor din mand bærer dig i kongestol – så er det vel også kun på tide at Paven bliver båret rundt på samme måde! 😉 Skønt billede af Buddha-Paven i øvrigt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • wow, det er sgu godt husket! Jep, det var på vores bryllupsdag – der skal man altså bæres rundt i kongestol…hmn, måske hun alligevel ikke har det fra fremmede..?!;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • :-)Fantastisk:-) Ja helt sikkert der skal være blomster i sengen herhjemme:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ja og små svaner udformet i håndklæder og lidt røgelse og et par ekstra bamser med bambusblade, ik?:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det altså nogle fantastiske billeder, I får taget dernede! Farverne, lyset, komposition.. well everything.

  Paven gør en glimrende figur som Buddha – ligesom hun gjorde med homolooket 😉 I sandhed en stil-kamæleon!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Jeg må tilslutte mig de øvrige af Pavens fans – jeg elsker også hendes prædikerne…. Og tænk at være så alsidig at man kan være både Buddha og Pave, det er altså de færreste forundt 😉

  Bliver lige nødt til at komme med en ekstrakommentar/spørgsmål, jeg mener du har skrevet det før, men jeg kan ikke finde det. Hvor er Pavens skønne kanin fra? Jeg har simpelthen forelsket mig i både Paven og hendes tro følgesvend, og ønsker mig nu en lige så fin følgesvend til min lille bule på maven 🙂
  Thailand ser i øvrigt fantastisk ud!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er fra Jellycat 😉 Det er blogger-BAMSEN. Stortset alle bloglands babyer har den. Og jeg har selv raget på den… den er virkelig fantastisk blød.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak Jeanett – jeps den er fra mærket jellycat og er ud over at være meget blød og langøret, Pavens absolut kæreste eje og vi viger ikke fra dens side ret mange minutter om dagen. Vi er nærmest panisk angst for at den skal blive væk. Ved simpelthen ikke hvordan resten af ferien ville gå uden Ninus…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   TAK begge to – jeg har også spottet den flere steder, men er ikke lige stødt på navnet (eller også er jeg flere gange, og har glemt det igen i de mange andre babytanker der rumsterer 😉 ) Men tak for hjælpen – og nyd ferien 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Kære Pave, hvor formulerer De dem yderst godt. Og må jeg sige at Buddha-looket klæder Dem. Jeg har faktisk lyst til at kalde Dem for “cute”. Går det nu an?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] land vi har rejst i, hvor de har hoppet og sprunget mest for at gøre alle tilfredse. De behandler børn som små guder. Samtidig er det et rigtig rart sted at være som forældre, fordi infrastruktur og hygiejne er af […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] land vi har rejst i, hvor de har hoppet og sprunget mest for at gøre alle tilfredse. De behandler børn som små guder. Samtidig er det et rigtig rart sted at være som forældre, fordi infrastruktur og hygiejne er af […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] iført to beklædningsgenstande på ferien. Sine to badedragter. Det er sagt før, men Paven er en lille kamikaze kameleon. På nul komma fem kan vi gå fra det sukkersøde prinsesse-look med sløjfer og pale pink til […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Home is....