YET ANOTHER ONE

THE PRINCE AND I

Som nævnt var jeg til koncert med Prince i går. Og hvilken fryd. Jeg gik glip af ham på Roskilde sidste år og har været bitter over det siden. Jeg er ikke storfanatisk fan, han har blot ‘fulgt mig’ gennem min opvækst, han er som sådan en art soundtrack til mit liv, og han er entertainer i ordets egentlige forstand – og usigeligt talentfuld. Derfor var der ingen tvivl: Jeg skulle naturligvis til NPG festival. Prince spillede også lørdag, men blev desværre forhindret i at fuldføre pga skybrud. Stakkels publikummer.

Vi (søndagsgængerne) var mere heldige. Vejret var med os, solen bagte OG vi fik glæden af at høre endnu en yderst talentfuld kunstner: Janelle Monáe!! F…, hvor er hun sej! Ud over at jeg vil have hendes stemme, hendes rytme, hendes hår og hendes look, så lavede hun et fabelagtigt sceneshow og selvom hun spillede i dagtimerne, som en slags ‘opvarmning’ til Prince, fik hun menneskemængden til at summe og syde.

Hendes energi er helt overvældende og deres scene kostumer var SÅ seje!! Jeg noterede mig ydmygt, mens jeg savlede over hendes tarvelige talent, at jeg SNAREST må iføre mig stram hvid skjorte, sort slips, højtaljede sorte bukser og tofarvede golfsko….

Hele scenografien var holdt i sort/hvid og hvor blæret, at mens hun står og synger, så tripper Prince ydmygt ind på scenen og giver hende lydløst en kappe på, så hun kan gennemføre sit (i øvrigt mega seje) cover Caplin nummer. Sådan lidt: ‘Du-er-på-nu-jeg-er-bare-din-tjener-agtigt´……Og hvor cool er det i øvrigt ikke, at hendes navn lyder som en kombination af én af modehistoriens pæneste og vigtigste designere kombineret med en endnu væsentligere fransk maler?? 😉 haha….

Frk. Ammehjerne her havde så valgt at iføre sig ballerinaer. Af uvisse årsager. Ved ærlig talt ikke, hvad jeg præcist havde tænkt, jeg gjorde godt for mine fusser ved dét valg?? Skybrud dagen forinden, 6 timer på en mark, 19.000 mennesker – og Prince på scenen. Konklusion: Jeg er nok nødt til at købe nogle nye;-) (Gid fødderne også kunne udskiftes?!)

Da han spillede sin legendariske Purple Rain overfyldtes hele nattenhimlen med lilla confetti, der regnede ned over os som små lavendelfarvede snefnug. Så fint.

Fyrværkeri, der ville gøre Tivoli grøn af misundelse, KISS-jam for alle pengene, fest og dans, sang og instrument-bytte: Der var virkelig fest på dén scene. 3 timer varede koncerten. Og sørme om ikke også Janelle Monae og Chaka Khan jammede med undervejs. Fantastisk kombination med de dybe kvindestemmer og Lillaprinsens fistelstemme;-)

Til sidst inviterede Prince publikum op på scenen!! Flere af dem, der stod i første båd, altså VIP området fik dermed mulighed for at komme op og danse og jamme sammen med The Prince of Pop og dén mulighed var der mange, som greb med stor iver! Koncerten sluttede derfor med et vuggende menneskehav på scenen, talrige blæseinstrumenter, dansende fans en masse og flere af jazz og funk musikkens store navne i venlig omfavnelse med aftenens hovedperson. Puhhaa, what a night. Det var svært at hoppe op på cyklen og bare tage hjem til dynen. Hvor i alverden den lille mand på knap 1.50 finder sin energi, er mig en gåde. Men for satan, hvor er han sej! Han ved sgu godt, hvad han laver….

Alt i alt en smuk dag. Og et brag af en aften. Hold nu op, Princen på den lilla hest ved hvordan man holder fest!

16 kommentarer

 • Ja, det er sgu svært at fatte at manden er 53 år. Han er 2 år yngre end min mor, og hun kunne sgu ikke gennemføre sådan et show. 🙂
  Det der ærgrer mig mest er at Larry Graham, den lilla pimpdaddy i starten af showet, har fået ændret Prince religiøst, så han ikke længere vil spille de frække sange. Gad satme godt høre nogle af sangene fra Diamonds & Pearls pladen f.eks.
  Vi tog bagefter ud til Amager Bio hvor det var sagt at han skulle spille, men der stod ca 3000 mennesker 2 timer inden han skulle gå på scenen, og der er plads til 800 i Amager bio, så vi opgav og tog hjem.
  Det viste sig så at han samlede måske spillede 5 min og resten var NPG bandet så det var meget heldigt.

  Og Janelle Monaé….hvor skal man starte!? Så hende på Roskilde, og var blown away. Gåsehud, tårer og 100% glæde. Så fantastisk en kunstner!

  Tjek hendes album og ep ud, hvis ikke du allerede har gjort det.

  //Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Betina
   Ja, tænker præcis det samme ang. alderen;-) haha..
   Og JEP; vi (mine koncert medgængere og jeg) er også enige ang. de tidligere sange….æv bæv.
   Og vi tog også turen til Amager Bio, mødte den alenlange kø, tøvede et par sekunder og besluttede at vende snuden hjemad. a: fordi vi alligevel aldrig var kommet ind med alle de mennesker B: fordi, selv hvis vi gjorde, så ville det tage laaang tid at komme ind og gennem køen og c: fordi en ‘vis frk. Pave-mus ikke tager hensyn til sene hjemkomster i sin soverytme….
   😉 Men gad derimod godt have været dér til den mere intime koncert om fredagen….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Lyder som en fantastisk oplevelse med den lille lilla pop prins – helt fortryllende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hvor er ballerinaerne fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kris

  Jaaaa! Janelle Monay! Tak for en skøn dag/aften – og hey, ta’ lige noget ordenligt fodtøj på næste gang vi skal danse funk på mudrede græsplæner, ik? Kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jaaa……din første kommentar La Kris!!! Så meget ILM! Åhh, hvor var det skønt og dejligt. Vi var først hjemme et par timer senere, efter en rundtur rundt på Amager, et visit omkring Amager Bio og derefter et par kiosker;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Åh Louise, du rammer mig hårdt. Jeg tog lørdag meget glad og spændt mod Amager. Og var i så godt humør da Prince startede. Endda på trods af Chaka Khan som opvarmning – det siger jeg dig, hold op hvor var det dårligt. Korpiger der synger sangen, og så hende der skreg (ja hun sang altså ikke – virkelig ikke).

  Efter 1½ times FEST er jeg hende der bliver total gennemblødt. Og jeg havde det fint med det. Jeg fik 1½ time og han var så meget på. Og så står man op mandag morgen og læser en masse statusupdates fra jer der var afsted søndag. Åh jeg er misundelig. Og den eneste grund til at jeg ikke er bitter er, at jeg ved Take Thats aflysning var træt af folk der snakkede om ekstrakoncerter, og at man da ikke kan aflyse den oprindelige. Så Louise, jeg under dig oplevelsen og misunder dig den samtidig. Åh Prince – jeg skulle været født lidt tidligere, så jeg var vokset sådan rigtig op med ham. (Jeg fik dog Purple Rain og den lilla konfetti – wow det var sejt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh, Malene det er jeg virkelig ked af. Hvor var det dog også bare uheldigt. Jeg tænkte så meget på det, da vi stod der om søndagen og både musik, vind og vejr bare spillede…..Forhåbentlig får du igen muligheden og den 1 1/2 time du fik, kan ingen jo tage fra dig:-)
   Og hay: Du fik den lilla confetti!!! ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er altså ret misundelig på dig, jeg ville vildt gerne ha’ været til koncerten, men jeg kunne ikke lokke min mand med øv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guapiz; Næste gang så TVINGER du ham med;-) Min mand gad heller ikke (hvad sker der for det?? hvor underlig kan man være???)…..heldigvis fik jeg selvskab af gode venner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, hvor er jeg misundelig – lyder som en fantastisk aften! Men jeg er særligt misundelig over, du har set Janelle Monae. Hun er jo mit alter ego, hvis du spørger mine mand og nærmeste veninder 😉 Det må være det med herreskoene og attituden, hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde Fie; Ja, det kan jeg selvklart sagtens se! Hun er da åbenlyst dit alter ego!! 😉 Og ihhh, hvor er hun smuk og sej og talentfuld og karismatisk og rytmisk og humoristisk og yndefuld og legesyg og danseglad og …… ja….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det var en FANTASTISK koncert! 😀
  Får stadig kuldegysninger når jeg tænker på koncerten.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

YET ANOTHER ONE