This is me

Dark horse

Jeg håber ikke, I er alt for mætte af mit rejse-fnidder. Jeg skal nok forsøge at dosere de sidste indlæg, så ikke I kvæles i solnedgange og bølgeskvulp. Det er ret underligt at være hjemme igen. I mellemtiden har vi fået ny regering, min baby er vokset i lynfart, er blevet 6 uger ældre og det er blevet vinter?!

Vi tog tilbage til Railey. Som jeg skrev, begyndte vi ferien i Ao Nang, hvorfra man kan sejle ud til Railey. Vi var bare så uheldige at støde ind i en 5 dages tyfon, hvilket skrinlagde de planer. Vi tog derfor videre til den modsatte side af kysten og ud på øerne. Men da vi skulle slutte strandlivet af inden Bangkok, besluttede vi at tage hele vejen tilbage til Ao Nang igen. Ao Nang og i særdeleshed Railey ligger sydligt og har et meget varieret klima. Det betyder, at der er utrolig frodigt, men desværre derfor også meget regn.


Man kommer til Railey via vandsiden. Og kun med longtailboats. Det betyder to ting: 1. Hvis der er stærk strøm, kraftig regn, blæst, eller vejret på anden måde viser tænder, er det ikke muligt at komme derud. 2. Det kan være lige så svært at komme hjem.


Selvom vi vidste, der var risiko for, at Railey blev feriens ‘Dark horse’, stak det for meget i hjertet, da vi efter en kort en-dagstur derud fandt ud af, at vi ikke kunne komme dertil igen. Vi aftalte at nyde de næste uger og derfra se det an. Efter to underskønne uger på Koh Samui, havde vi trods luksus, sublim udsigt og skøn mad stadig ikke glemt Raileys usammenlignelige beliggenhed i et vakuum af larmende stilhed og vuggende horisontlinje, omkranset af beskyttende og dog fjendtligt ufremkommelige bjerg-massiver. Vi måtte tilbage.


Vi havde fem helt uforglemmelige dage derude og Paven tog sejlturen så flot. Hun er den sejeste rejsebaby, der findes. Basta! Vi har på alle tænkelige måder følelsen af, at vi har set et stykke af paradis. Men. Vi fik som frygtet svært ved at komme derfra. Faktisk var det ret dramatisk at vågne op til en over fordoblet vandstand (de yderste resturanter var dækket af vand), skræmmende høje bølger og ikke én eneste båd i sigte noget sted. Alt bådfart var indstillet og det er ikke muligt at komme dertil eller fra på anden måde. Jo, man kan leje en helikopter – og betale sig fattig på det.

Det lykkedes dog til sidst, ved hjælp af en ‘hemmelig’ bagvej på Raileys ‘bagside’ af øen og med en yderst hjælpsom bådejer. Hjælpsomheden og venligheden i Thailand er helt uden sidestykke.


Railey BLEV en Dark horse. Uforudsigelig. Svær at placere. Med ukendt styrke. Men i sandhed også en vinder. Det kan godt betale sig at satse en gang imellem.

***


18 kommentarer

 • Billeder og tekst er rejseskønt og man får lyst til at rejse væk til varmere himmelstrøg 🙂
  Er overhovedet ikke træt af de indlæg så kvæl mig bare i bølgeskvulp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle skønne billeder. Og godt, at I kom både frem og tilbage igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja:-) Men pointen er, at selvom det kan virke besværligt og lidt omstændigt, så er det alligevel det værd! 🙂 Jeg savner det allerede helt vildt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig læsning og billder! Og rart at høre, at det godt kan lade sig gøre, at rejse langt væk med et lille barn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak. Det kan det sagtens. Naturligvis er der forskel på både børn og forældre, men for langt de flestes vedkommende, kan det snildt lade sig gøre….:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Louise – har du skrevet noget sted, hvor I boede ved Railay? Altså hvilket hotel? Jeg (og min mand( skal en tur til Thaiand til januar med vores barn (som er 20 måneder på det tidspunkt), og vi er i fuld gang med at finde ud af, hvor vi skal tage hen. Hvis du nu skal vælge et eller to af de steder I var, som du for alt i verden ikke ville ha’ undværet…? :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Julie
  Nej, det tror jeg faktisk ikke, jeg har. Vores hotel hed vist noget med Railey beach resort, tror jeg. Der ligger en masse ved siden af hinanden og da lokationen er næsten helt ens – ned til vandet er det ene næsten lige så godt som det andet – hvis man IKKE har børn;-) Vi foretrak dette (der var lidt dyrere end de andre) fordi vores værelse samtidig lå helt ned til poolen, hvilket var en fordel, når Paven lå i skyggen på terrassen og sov. Så kunne vi snildt bade og holde øje samtidig:-)

  Jeg laver snarest en rejseguide, så skal jeg nok uddybe flere aspekter også omkring Railey, men grundlæggende er de fleste af hotellerne dér fine, sådan så det i hvert fald ud og uden baby med mystiske sovevaner og behov for skygge og aircon, tror jeg flere af de andre, der er lidt billigere er mindst lige så gode:-) Dog skal I være opmærksomme på, at I ikke booker hotel på øst Railey. Railey har nemlig to ‘strande’. Og østsiden er tydeligt billigere. Men. Her kan man ikke bade. Det er mangrove strand, meget muderet og kun til både. Det er desuden slet ikke lige så smukt. Det er faktisk lidt grimt;-) (men den kan dog alligevel vise sig nyttig. Vi kom fx hjem herfra denne strand, da der var alt for store bølger på vest, og så var det jo ret smart, at man blot kunne tage om på den anden, her var vandet helt stille). Men det er altså ikke så attraktivt at bo lige ud til:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • desuden var vores ophold på Maenam beach i egen privat strandhytte/bungalow på Koh Samui virkelig skønt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tak for dit svar! Glæder mig til din rejseguide. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Oooog jeg leger lige SpørgeJørgen igen. 🙂 Hvad hed resortet på Ko Samui?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nå, for pokker. Det bedste! 🙂 Ej, vi er ude efter bungalows på stranden, en smuk, rolig strand med dejligt vand og gerne en god restaurant på resortet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 😉 De bungalows, vi boede på på stranden lå på Mae Nam beach og hed vist bare Mea Nam beach resort. Eller bare Mea Nam beach?? vi prøvede selv at google det, men kunne ikke finde en hjemmeside på det (havde læst om det på en tysk blog), så vi chancede den og tog derud og gik ned af stranden til vi fandt det:) Det var SÅ skønt!! men man skal bede om at få beach front bungalows, de andre er stadig lækre, men de forreste er de bedste, for her sidder man lige ud til havet og glor på palmer og bølgeskvulp. man er meget sig selv og kan selv spise på teressen hvis man vil og i det hele taget er der en del mindre ‘service’ end på de andre steder, vi boede. det synes vi egentlig var rart, for det er jo også dejligt bare at være sig selv. resturanten, der hørte til var dog ikke den bedste. den var fin nok, maden var helt fin, altså ikke ringe, men mpåske lidt kedelig. især fordi vi var nødt til at spise der alle dage, da vi jo har en bebs, der skal ligges kl. 20.00. havde vi ikke haft hende, havde vi nok taget en taxa ind til et af byområderne på øen, det koster ingenting og spist andre steder – både for at prøve lidt forskelligt og så fordi maden som sagt var lidt jævn og menukortet ikke så stort. så efter et par dage, havde vi smagt det hele:-) til gengæld er det billigt, vi gav 8,- for morgenmad (og det var en STOR morgenmad) og ca. 40,- for andre måltider ink drikkevarer. Men igen: det er ikke maden, man skal bo der for. det er lokationen og for freden og roen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nå ja – og helst Mae Nam! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] fra fastlandet, er det også muligt at komme til skønne halv-øde steder. Faktisk kan man finde en bid af paradis kun 15 min sejtur væk fra Ao Nang, hvis vejret […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] på mindre sejlture er det også muligt at komme til skønne halv-øde steder. Faktisk kan man finde en bid af paradis kun 15 min sejtur væk fra Ao Nang, hvis vejret […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] på mindre sejlture er det også muligt at komme til skønne halv-øde steder. Faktisk kan man finde en bid af paradis kun 15 min sejtur væk fra Ao Nang, hvis vejret […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

This is me