Zzzzzzz......

Bangkok Baby!

Absolut sidste Thailand indlæg herfra. Altså foruden den rejseguide, jeg er ved at lave – som dog bliver den del mere praktisk orienteret og udførlig – og mindre billederig…I er mange, der spørger og den kommer! Det tager bare lidt tid;-)

Vi fik det sindssygeste værelse at slutte ferien på. De havde ved et uheld lavet en fejl ved bookingen og som undskyldning opgraderede de os derfor til en kæmpe suite! Øhh – please, thank you….

To værelser, Tv-stue, to badeværelser (!!), walk in closet (SÅ mange kufferter har vi da heller ikke??), gigantisk morgenmad med fri sushi oveni, virkelig skøn pool og hvad ved jeg… The Aetas, ladys;-)

Vi var naturligvis på marked og Paven blev forsøgt bortført flere gange;-) Men Bangkok ER svær med en klapvogn, så efter en hektisk dag i tropisk klam varme:

………besluttede vi at hyre en båd, der den følgende dag skulle fragte os rundt via Bangkoks vandside. Det kan KUN anbefales! Det er et HELT andet Bangkok, man oplever; En rejse tilbage i en tidsboble, hvor storbyen føles milevidt væk og der lufter mere og er så smukt og surrealistisk.

Før Bangkok blev som vi kender den i dag, blev den kaldt Østens Venedig – og man forstår hvorfor, når man sejler rundt blandt flydende markeder og huse på pæle, mens der langsomt bliver mere og mere stille…

Efter ca. fire timer, er man så langt væk fra skyskrabere, trøstesløs beton og bil-os, at det er meget svært at fatte, at man rent faktisk stadig befinder sig i Bangkok. Men det gør man. Og hvis man troede storbyen var billig, så skal man prøve at købe en cola el. lign. fra et flydende marked. Herude, hvor byen erstattes af plantager og orkidefarme – her begynder Bangkoks charme!

Jeg var fuldstændig målløs over de kilometerlange orkidefarme. Det er et af de mest betagende syn, jeg længe har set. Orkideer i alle regnbuens farver så langt øjet rækker…meget, meget smukt. Jeg tror seriøst, jeg har taget 50 billeder af alverdens orkideer….jeg vil skåne jer. Blot sige: Gør det, hvis I får muligheden!

Det er virkelig en anbefalelsesværdig og anderledes måde at opleve en ellers hektisk og overrendt storby på, hvis man rejser med en baby.

Paven faldt hurtigt i søvn af den stille vuggen og man får fuldstændig fred og ro. Fordelen ved at leje sin egen båd er desuden, at man kan stoppe, når behovet eller lysten melder sig…

Tilbage i verdensmetropolen må jeg tilstå og vedkende mig en dyb respekt for Thaiernes punktlige køkultur. Her på vej ind i et tog. Man står på lige linje. Og går ind efter tur, når alle andre ER gået ud….attention DSB!!

Ligeledes dyb respekt til den chokolade brownie (akkompagneret af is og frisk frugt), der blev leveret op til vores rum om aftenen som ‘nat-snack’….JAA!!!!

Skønhedsidealer er pudsige. Og meget kulturelt betinget. Herhjemme i det kolde nord, indeholder de fleste dagcremer efterhånden gradueret selvbrunereffekt. I Thailand ser Garnier reklamen ud som om de har spejlvendt den version, vi ellers kender…her bliver man nemlig påstået blegere og blegere, jo mere man bruger. Tag en tur til Danmark, siger jeg bare. Så kommer det helt af sig selv;-)

14 kommentarer

 • Hvor ser det lækkert ud.. Jeg ville også gerne en tur til Thailand igen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var faktisk også en meget positiv overraskelse at besøge Bangkok, synes jeg. Modsat mange andre er jeg slet ikke så skeptisk overfor byen;-) Og resten af Thailand for den sags skyld….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christiane

  Thailand er ikke et land, jeg har haft lyst til at besøge, men efter at have set dine billeder er jeg hooked på at tage afsted.

  BTW afblegnings creme (hvis man kan kalde det) findes også i Kina, så det må være et generelt skønhedsideal i Asien. Der er virkeligt sjovt, hvor stor forskel der er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, det er jeg da glad for! Dejligt at vi kan inspirere hinanden. Jeg har egentlig heller aldrig været hooked på Thailand, vi endte dér, fordi det virkede nemt med baby. Det var det også. Men det var heldigivs også meget mere end det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, deres køkultur ved Skytrain er helt fantastisk. Snuppede også et par billeder derfra af fashionable citykvinder.

  Og jeg vil stadig gerne til Thailand igen-igen…….iiiih. Tak for reminderen! Og god weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Får vi så også nogle af de der køb at se? 🙂
  Har fulgt med i din rejseserie, mens jeg har siddet på min flade og forberedt mig til forelæsninger – billedserier med tilhørende rejsedrømmeri er i den grad velkommen her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, ja det gør I helt sikkert:)
  Og hvor dejligt, at mine rejseindlæg kan inspirere og glæde:) Kan jo ikke helt afvise, at det bliver de sidste;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabbie-Jolene

  Ville høre om du ved hvilken linse de billeder med fish eye look er taget med? 🙂 Super fedt at følge med på jeres ferie rundt i Thailand!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak skal du have;-) Vores kamera er et panasonic og denne linse er bare en fiskeøje optik, tror den hedder GF?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  “lysnings-creme” er også stort i afrika!
  det er jo ikke så underligt egentlig. Græsset er jo altid grønnere på den anden side og vi vil jo altid have det vi IKKE har… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, lige præcis Christine…men det er jo også lidt sjovt. At skønhed er kulturel og økonomisk bestemt. Dét, som er svært at opnå, er dét, som er idealet 🙂 I en kultur som vestens, af overforbrug og merværdi, er det smukt at være tynd fx. Måske fordi det kræver mådehold og viser selvbeherskelse. I andre fjerne kulturer, hvor fattigdom og sult er uomgængeligt, er skønhedsidealet fedme. Det er både underligt og samtidig ret forståeligt….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis man har mod på det, kan man tage et par timer væk og ender derved ude i de største og mest fantastiske Orkidé-farme. Det koster ikke ret meget – og er ALLE pengene værd!! Det er roligt, afslappet, intimt og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis man har mod på det, kan man tage et par timer væk og ender derved ude i de største og mest fantastiske Orkidé-farme. Det koster ikke ret meget – og er ALLE pengene værd!! Det er roligt, afslappet, intimt og man […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Zzzzzzz......