TEA FOR THREE

STREETS OF COPENHAGEN: ART??

Jeg kan lige så godt advare på forhånd. Det her indlæg er både tekst og billedetungt. Men jeg synes, det fortjener lidt plads. Forleden var vi nemlig taget en tur ud til den mere end 2.000 m2 store garage i de gamle bygninger på Carlsberg. Her udstiller nemlig i øjeblikket Projektgruppen Well done daphne en kombineret street art- og graffitiudstilling kaldet Streets of Copenhagen. Ideen bag er kort fortalt at hive gadekunsten ind i kunstudstillingens rammer, i en art undersøgelse af om man da fortsat kan betegne de udstillede street art- og graffitiværker som gadekunst? Eller om de således transformeres om til regulær kunst?

Som nævnt før, er jeg meget fascineret af street-art, har tidligere undersøgt fænomenet på mere abstrakt niveau igennem min uddannelse på Universitetet og så elsker jeg, at gå rundt i byens gader og finde de små perler selv. Jeg kan generelt se, at mine kultur-indlæg (kategorien Cool-tur) læses af rigtig mange, om end I sjældent kommenterer på dem. Så jeg håber, I vil finde det interessant og bære over med min billede spam. Jeg synes denne udstilling er super cool og værd at sætte fokus på.

Den store nedslidte garage simulerer faktisk ret godt et autentisk miljø, lig de steder, hvor man normalt vil støde på street art og graffiti, synes jeg. Og selvom de her hives ind i en fastlagt og mere etableret ramme, så er der en vis resonans i, at det netop er her, værkerne udstilles.

Dels fordi miljøet til forveksling liger byens gader og ‘udsatte steder’ for denne type kunst. Dels fordi der intet shoout-out er givet på forhånd; Man skal selv gå rundt i de store lagerbygninger og finde værkerne selv….flere af dem er malet direkte på væg eller gulv, befinder sig bag søjler, oppe under loftspejle, på skraldespande og lign. Og dels fordi bygningerne står for at skulle rives ned – hvilket ligesom med gades kunst betyder, at værkerne har et midlertidigt og flygtigt liv, kun kan opleves i en kortvarig periode og derefter forsvinder.

På udstillingen præsenteres værker af 8 kunstnerne; street art-kunstnerne Miss Take, Kissmama, Don John og Basco5 og graffitikunstnerne Bates (Hvis collageværk fx kan ses ovenover, som består af graffitistickers, han igennem 15 år har indsamlet fra forskellige lande rundt om i verden), Great, Soten og Poet. Der tilføjes løbende nye værker til, og er man heldig, kan det være, man møder én af kunstnerne i færd med at skabe nye vægmalerier.

Streets of Copenhagen afdækker fint, at steetart og graffiti fungerer bedst, når de præsenteres i et autentisk miljø, uanset om dette så foregår indendørs, synes jeg. Især Miss Takes værker ramte mig – særligt de enorme gulv- og vægmalerier, der spiller direkte sammen med rummet.

Udstillingen varer frem til d. 19. december, det koster 30,- og så får man endda lov at være en del af et kunstværk selv ved udgangen. Her bliver man nemlig udstyret med en fed stencil og bedt om at sætte sit eget tag. Kan I gætte, hvad jeg skrev?? Nedenfor er indsat en fed pil som hint;-) (ja, det er lidt svært at se…)

HUSK i øvrigt at tjekke vores julekalender, der i dag skal åbnes hos Fie fra mitudtryk, hun udlodder en helt anden type udsmykning – langt mere klassisk og uforgængelig, men en fabelagtig skøn én af slagsen, der vil pynte i de fleste hjem!!

22 kommentarer

 • Sikke et spændende indlæg! Tak for billedetungt indlæg, så vi på den vestliggende side af Dk’s jernbælte (aka Storebæltsbroen) også kan nyde en lille mundhapser af udstillingen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, jeg er ked af at det begrænser sig til kun at kunne ses af Københavnere, men så kan I jo i stedet nyde udsigten lidt fra skærmen;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Uh der må jeg forbi. Tak for anbefaling!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow – så ærgeligt at der kun er udstilling til den 19. dec….. det når jeg under ingen omstændigheder… øv øv – godt at du har taget en masse skønne billeder…… og du har vel flere????
  Må ha været en dejlig dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, det har jeg skam;-) Og det var så skøn en dag…særligt fordi manden havde taget fri for at være sammen med mig og tage med til udstilling!! Fedt;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det nogle fede billeder. Jeg ville gerne se den udstilling – nogle gange er det ret øv, at bo på Fyn.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja æv bæv. Men så er det da altid noget, du kan få et lille sneak her;-) Og mon ikke også noget lignende findes i nærheden af dig??

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke fantastiske billeder – tak for dem, når nu man ikke selv kan svinge forbi;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • åh, hvor ville jeg ønske jeg boede i København lige nu! …synes også at gulvmalerierne virker fuldstændig fantastiske selv her i billedgengivelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   De var SÅ cool!! Og der er noget utrolig fascinerende og bombastisk ved at kunne vade hen over et kunstværk;-) haha….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cool med cool på! Hvor ser det fedt ud…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Det var det Nanna. Det var det….både fedt og cool! ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Lind

  Takker for det fine indläg om vores udstilling!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Jamen selv tak da. Det var så fin en udstilling! Og endda babyvenlig med masser af plads til barnevognen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe

  Er vild med disse indlæg – og bliver mere og mere ked af ikke at bo i kbh når du så ihærdigt lokker med seje tiltag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ihh, det er jeg da rigtig glad for at høre. Og ja, det er self lidt ærgerligt at det låser folk geografisk med den slags udstillinger, men heldigvis kan street art af den autentiske slags jo opleves alle steder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura Iuel-Brockdorffb

  Super fine billeder og fedt indlæg. Det vil jeg glæde mig til.
  Det er hermed kommet med på listen over ting jeg skal nå inden jul. Puha …;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, som om der ikke var nok at se til, haha 🙂 Men god fornøjelse!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] noget dystre outfit fra forleden, da vi tog på street-art udstilling i Carlsberg hallerne. Paven skulle lige luftes først og derfor drønede vi ned til vandet. Det er […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] noget dystre outfit fra forleden, da vi tog på street-art udstilling i Carlsberg hallerne. Paven skulle lige luftes først og derfor drønede vi ned til vandet. Det er […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TEA FOR THREE