HAPPY 2011 - 2012

PAVENS NYTÅRSTALE

Godt nytår alle I fine mennesker

Fik I skudt det nye år godt i gang? Det gjorde vi. Med sushi og bobler og hatte og legekammerater og en masse fyrværkeri (har jeg hørt, for jeg sov fra det hele?)
Året 2011 skulle vise sig at være et af helt særlige. Jeg blev jo født. Det var en sublim dag, jeg var træt og stille, nuvel, men hvor var det skønt at mærke begejstringen over min (lidt sene) ankomst.

Jeg må indrømme, jeg nyder opmærksomheden omkring min person. Jeg kan lide, når folk kysser og er kærlige. Dens slags er der generelt en rigtig god ice-breaker, og jeg tror, vi skal kysse lidt mere i 2012. Ikke mindst fordi det er utrolig sjovt at spidse sine læber og sige som lyden af et kys. En svær disciplin, men jeg har efterhånden finpudset den til perfektion.

Det forgangne år bød også på en rejse af den finere slags. Jeg blev fløjet til varme himmelstrøg, hvor man opvartede mig med viftende palmeblade, opvarmede vandbassiner, drinks med paraplyer og fodmassage fra diverse søde hotelansatte. Jeg er positivt overrasket over Thailand. De forstod straks min status, behandlede mig derefter og opdrog tilmed lidt på mine forældre, der forinden ferien ikke helt havde set fidusen i blomsterblade på nyvasket sengetøj, hyldestsang, når jeg entrerede et lokale eller kongestol igennem morgenmadsbuffeten.

Man vokser som bekendt af at rejse. Og jeg lærte da også en del undervejs. F.eks at meget høje brøl fra buske, der intensiverer i lydstyrke hen over nattetimerne, også kan være andet end store eksotiske dyr, som mine forældre gættede på. Det kan fx være en liderlig frø. Og kommer der ingen mage, er man prisgivet og efterladt med infam nattestøj.

Ligeledes tegner der sig kulturelle forskelle. I Thailand er menneskene fx ret små. Måske fordi de spiser mindre portioner? Min mor og far var i hvert fald temmelig store i forhold til. Og de spiser ret meget. Uanset, så bør min far nok en anden gang gen-overveje situationen, når der kommer to tallerkner på bordet, som han med velbehag indtager, mens min mor stadig venter tålmodigt på sin bestilling (der jo naturligvis aldrig kom).

Og apropos mad, så har jeg også lært at spise selv i år. Mit pincet greb er af den særdeles sofistikerede slags og efter at have ramt munden, fungerer det ret godt med flad hånd at trykke resten ind?og helst gerne også rundt i ansigtet. Min mor er generelt ret sippet med min mad-stil. Hun er lidt gammeldags – mener at mad hører til i maven. Tsk. Jeg personligt synes det pynter rundt omkring i lejligheden. Eller i en åben taske placeret skødesløst ved bordenden…

Jo, det forgangne år har været fyldt med lærdom og glæde. Jeg ønsker at 2012 må blive ligeså skønt og indholdsrigt. Og må 2012 være en forlængelse af de mange færdigheder, jeg allerede nu har tildraget mig.

I 2011 lærte jeg fx:

– at skide lydløst i fastfrosset fosterstilling (undskyld mit sprog, men der ER ikke rigtig nogen bedre måde at sige det på?.)
– at kravle i ægte militærstil på maven – en blanding mellem ‘Snigeren’ og ‘Sælen’?..
– at optage mystiske tvprogrammer ved hjælp af den lysende fjernbetjening
– at gå i bro mens jeg sover
– min ‘rorterende human-snurretop’
– at vride næser, så der kommer lyd ud af dem:-)

Lad os håbe at året 2012 bliver året, hvor jeg:

– får hår
– lærer at gå selv
– snakke måske?
– får tænder?

(det er så trist at være skaldet, tandløs teenagepige?.mine forældre vil få det svært)

Jeg er mægtig glad for alt det spændende der er sket. Og jeg ser virkelig frem til de mange fremtidige åbenbaringer, der venter forude. Kan I have et rigtig godt nyt år alle sammen!

Nåde være med Jer!

25 kommentarer

 • tak fordi paven deler ud af sine kloge & reflekterede tanker og overvejelser. jeg er vild med den liderlige frø, lydløst skideri og flere kys i 2012. vi blev så bestemt beriget af paven i 2011. godt nytår!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Er det frækt at skrive: Mere, tak! ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Nææ, ikke spor synes Paven….men igen – ikke ret meget er for frækt i hendes optik;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror at det er en af de bedste nytårstaler jeg har hørt/læst i året 2011 til 2012:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak fra os;-) Paven er også selv godt tilfreds og mener bestemt hun har udfordret de to andre kvindelige nytårstalere, haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Åh, hun er så KÆR 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hihi den lille pave har altså fat i den lange ende ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, og den lille Pave har (uden at sige for meget eller fornærme for mange) i hvert fald fat i meget mere end den store har 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men åh, et nuttet billede! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingen kan bære nytårshatte som Paven! Hvad skal man så med hår? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Haha True Manja….men alligevel – hår er meget rart i det lange løb;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie R

  Hvor er din neglelak fra?
  -Paven er nu meget sød! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Den er fra Depend – sælges i Matas for 10-20,- mener jeg det er..og dækkeevnen er faktisk overraskende god taget prisen i betragtning! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, lille Pave-mus (og åh, mor-Louise, for et godt grin søndag aften…), bliv ved med dine prædikener – og hey; hår er så overvurderet.

  Kh,
  M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak M;) Og ja, det er det…..men eftersom faderen er ufrivilligt skaldet, så er der på matriklen en latent angst for slægtens første skaldede kvinde… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Altamirano

  Ejjj, et skønt billede af jer sammen.

  Det lille billede af katten på væggen, hvor er det fra?

  Godt nytår….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak søde du:-)

   Billedet fik vi i barselsgave (så det tilhører teknisk set Paven), jeg kan faktisk ikke huske navnet på stedet de er fra, men jeg undersøger det lige, for havde alligevel tænkt at lave et indlæg om det snarest:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hvor er I fine. 🙂 Og må sige at Paven slog de to andre nytårstaleholdere med adskillige længder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak Kristine – det VAR jo nytår, så hatte og masker måtte der til:) Og Pavens mor synes egentlig også hun slog de to andre taleholdere m længder – naturligvis helt objektivt og uvildigt sagt!! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • heidi paula

  Hvor er hun dejlig. Tak for den skønne tale:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg skrev sidste år, at jeg havde et par ydmyg ønsker for året. F.eks at lære at gå og tale, en udvidelse af min ellers lidt tvivlsomme hårpragt samt tandsættet var også at finde på listen over 2012 bedrifter. Det er med stor veltilfredshed, jeg kan sige, at jeg kan krydse dem alle af. Min hårpragt kunne måske godt være mere imponerende og små hårspænder lever generelt livet svært i mine lyse lokker, men alt i alt er jeg godt tilfreds. Jeg er heller ikke flydende i tale endnu, men jeg har valgt at fokusere på de absolut mest nødvendige ord og vendinger, da der jo ingen grund er til at overgøre det vel? […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HAPPY 2011 - 2012