SKO MUNTHE PLUS SIMONSEN

NEW GENERALS AW12

I lørdagsvar jeg inviteret til modeshow hos New Generals i Carlsbergs gamle lokaler, Dansehallerne ? en rigtig fin lokation, der med sine rå, upolerede og mørke lokaler dannede fin ramme om New Generals AW 2012 kollektion. Det var sjovt at se en rendyrket børne-catwalk og modellerne var simpelthen så fine og søde. Det var svært udelukkende at fokusere på tøjet, når de små fødder stolt marcherede ned af den mørke catwalk:-)

New Generals er cool – næsten uforskammet cool, når man tænker børnetøj. Men jeg kunne rigtig godt lide det. Kollektionen er meget enkel; holdt i sort/grå/hvid og enkelte lyse lilla indslag, tøjet i ren bomuld og med skarpe, minimalistiske linjer. Fokus er på bekvemmelighed, æstetik og ikke mindst print.

Jeg var især vild med det fine sommerfugle print, som gik igen på rigtig mange items. Ligeledes havde modellerne små, fine sommerfuglemasker i håret. Det gav et samlet gennemtænkt univers, der sammenholdt med rammerne for showet var med til at understrege kollektionens enkelthed og fokus på børnenes mulighed for udfoldelse. Det er tydeligt, at inspirationen kommer fra gymnastik universet, hvilket også kunne ses i modellernes små sorte fodvarmere. Og selvom tøjet er mørkt, sine steder næsten dystert, så rummer det legesyge og kreativitet. Derfor kunne jeg især godt lide sommerfugleprintet, der med sin indbyggede skrøbelighed og ynde, dannede fin kontrast til tøjets mere edgy udtryk. Nøgleord var især store lommer, asymmetriske længder, high-cuffed leggins, cool print og masser af grå og sort.

New Generals lod det selvopfundne ord Eticool beskrive kollektionen, en sammensætning af ordene cool og ethic – Fordi der bag det mørke og sorte, trods alt banker et stort grønt hjerte: Hele kollektionen er nemlig i certificeret økologisk bomuld.

Alle øverste billeder er taget af mig. Det nederste billede af Copenhagen Fashion Week

3 kommentarer

 • nøj hvor den nedeste sorte kjole med de store lommer cool – og modellerne SÅ søde altså! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, den er virkelig fin, det synes jeg også. Man kunne jo have fundet på at bære den selv, havde den været lavet til voksne! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Generals? Alene navnet passer Hendes Højhed udemærket. Jeg gramsede allerede på kollektionen til modeugen, da jeg så deres show – og lige siden har jeg vidst, det skulle hjem til os og bo. Nu har Paven fået den […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SKO MUNTHE PLUS SIMONSEN