IT MUST BE LOVE

LUCKYBOYSUNDAY

Luckyboysunday behøver nok ikke nærmere introduktion. Siden 2007 har de været med til at skabe en serie unikke og anderledes produkter, som omfavner en original version af børns virkelighed. Jeg er vild med det. Kender I det, når der er så mange ting, man gerne vil have, at man ender med at gå i baglås og intet købe? Sådan har jeg det med Lucky Boy Sunday og derfor ejer vi intet af det – endnu.

Rigtig meget af deres design minder mig om én af mine andre store kreative helte: Tim Burton. Der er plads til skævheder, humor, det finurlige, det triste og ikke mindst det underfundige. Universet er mørkt, mystisk og morsomt. Det hele er tveægget og midt i et legesygt, tuttenuttet udtryk gemmer der sig altid en snert af sårbarhed og sørgelighed. Det får mig til at kunne identificere mig med det, selvom det samtidig taler til min knap 18 måneder gamle datter.

Selvom ovennævnte tematikker og udtryk måske ikke virker udpræget børnevenlige, så indeholder de samtidig en fælles kærlighed for det ‘anderledes’ og finurlige. De opfordrer til, at det hele ikke skal være så strømlinet og at skævheder og modsætninger er den egentlige form for perfektion. Den tanke vil jeg gerne give videre til min datter.

En særlig favorit lige pt. må dog være Dead Buddy, som med sin tykke prikkede krop, sine dystre sorte maskeøjne, den forfinede flæsekrave og kokette kysmund lige så godt kunne have optrådt i en af Tim Burtons film som slet skjult gotisk og karikeret statist. Både Burton og Luckyboysunday arbejder meget med farverne, som har stor betydning, som metafor for to verdener, der støder sammen; Den ene mørk, dunkel og mystisk og den anden meget farverig  En undertematik hos Burton synes desuden at omhandle familien og dennes vigtige sociale funktion og betydning. Endnu et træk som jeg genkender og kun kan hylde i min datters forhåbentligt snart anskaffede uldne ven.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

IT MUST BE LOVE