NIKON - If Shakespeare issent' words...

PRÆDIKEN #8 – 18 måneder

Livets uforudsigelighed

Børnefamilier er utilregnelige.

De kommer for sent til arrangementer, glemmer vigtige ting, f.eks nøgler, kørekort, pung, bleer eller andet, når de er på farten, suser rundt med ofte uglet hår og pletter på tøjet, glemmer aftaler eller dobbeltbooker i ét væk…….det skyldes en simpel årsag: De voksne tror, det er dem, der har kontrollen. Det er det ikke.

F.eks kan jeg ret godt lide at kaste med min mors telefon, lige inden vi skal i vuggestue. På den måde kan jeg nemt vinde lidt ekstra tid foran byggeklodserne, mens hun febrilsk roder rundt på gulvet efter det lille sim-kort, der som en katapult altid skydes ud i diverse afkroge af lejligheden……

Børnefamilier kan man ikke regne med. Bedst som de har planlagt weekendtur, pasning af ungerne eller middagsselskab, kan man være sikker på, at mindst én af de inviterede børn bliver syg, får feber, har ondt for tænder, er holdt op med at sove, eller på anden vis beslutter at omlægge planerne. Man kan godt på forhånd opgive alt forventning om, at man som voksen har den mindste kontrol over hverdagen. F.eks ved mine forældre aldrig, hvor mange timers søvn de går i møde, når de putter hovedet på puden om aftenen. Hvor må det være spændende! Tænk sig en gang, hvor meget aktion og uforudsigelighed, jeg bidrager med i deres liv. Jeg føler, de burde takke mig noget oftere.

Jeg tager i det hele taget min rolle som ansvarshavende overhoved meget seriøst. Det er et tungt hverv at bære, men jeg har det fornødne overblik til at kunne det. Selvom man f.eks er bamse og stor og klodset, skal man ikke frygte verden i mit selskab. Jeg giver en professionel mund-til-mund i tilfælde af kollaps, holder ofte i hånd ved uhyggelige film og ofrer gerne min stol ved bordet, når maden skal indtages. Sådan er jeg. Storsindet af natur. Jeg behøver ikke højstol. Jeg spiser gerne på skødet af andre. På den måde kan jeg også nemmere dele ud af herlighederne. Og så sorterer jeg i øvrigt med hård hånd i mit madindtag. Hvem har besluttet, at grøntsager er bedre end chokolade? Chokolade er sundt for sjælen. Og sjælen skal man ikke spøge med.

Det er også derfor, jeg overtager styringen herhjemme. Mine forældre kan tydeligvis ikke magte opgaven og jeg lader mig ikke gå på af diverse modarbejdede øvelser. Det er tydeligt, de har et problem med hukommelsen. F.eks spørger de mig i øjeblikket dagligt hvad koen siger? Eller hvad katten siger……..suk. MIAUUUW, siger jeg hver gang, og synes det er synd, jeg konstant skal opfriske så basal en viden for dem……Det giver brændstof til dagen, når alt kan ske. Det er en af livets små lektier, det vil de sikkert sande en dag….

Livet er uforudsigeligt – spis desserten først

Nåde være med Jer!

PS: Eftersom det er lang tid siden, jeg sidst prædikede for jer og delte ud af min visdom, vil jeg lige opfordre til, at alle mine gamle prædikener kan findes under kategorien Baby her.

17 kommentarer

 • Åh jeg elsker de her indlæg. Hun er en underholdende lille dame, hende paven 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pavens prædikener er de bedste blogindlæg der nogensinde er blevet postet i denne verden! Jeg sluger det råt, og jeg elsker indhold, sprog og billeder!! Det eneste jeg ønsker mig er at du en dag udgiver alle (Yes, jeg regner med at du poster mange endnu) prædikener i en bog!!
  Du er fantastisk dygtig Louise!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • haha, ihh, hvor er du sød. Mange, mange tak 🙂 Paven har haft en mindre skrive-blokade, men er nu ved at være på rette spor igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SÅ SJOVT!!! fantastisk læsning:-) OG ja, de burde blive til en bog:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yay, Paven er tilbage og har taget ordet! Hun er så klog og har gennemskuet livet og hvordan alting hænger sammen. Det er godt, at jeg som mor kan lære hvem det er der bestemmer og hvorfor planer sjældent holder 😉
  Og hvorfor skal livet være så forudsigeligt med fast søvnmønster mm … helt rigtig – det er da alt for kedeligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flere prædikener – Tak 🙂
  Vi er herhjemme vilde med Pavens prædikener, selv kæresten læser med:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, Louise. Eller Pave er det jo. Godt skrevet! Griner lidt endnu. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker det! Fantastisk godt skrevet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iris

  Sikke fantastisk indlæg. Hendes livsanskuelse er en ‘Peter Plys award’ værdig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  genialt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har hun bare ret! De kære små bestemmer TOTALT! Jeg ved ikke hvor mange gange vi er blevet nødt til at aflyse ting eller ringe og advare om, at man måske risikerer en omgang sygdom, hvis man nærmer sig vores matrikel. Siden vi fik vores søn for 16 måneder siden har vi været syge og snottede som aldrig før, og har haft en million dage, som er blevet nødt til at være hjemme med sygt barn… De ved lige hvordan de skal sno os forældre om deres lillefinger 😉

  Men heldigvis er de jo søde, nuttede og meget elskede alligevel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NIKON - If Shakespeare issent' words...