SELECTED FEMME NY FAVORIT

PIZZA IN LONDON

Selvom det er noget tid siden, jeg var i London – og selvom vi fik meget andet skøn mad, vil jeg alligevel gerne lave et særskilt indlæg om to gode pizzasteder. For det er jo ingen kunst at finde formidable restauranter, hvis ikke prisen er et issue. Men god pizza – som i GOD pizza, det er efterhånden lidt af en kunst, da langt det meste blot er helt ordinær junkfood-niveau.

Vi spiste pizza to steder – og begge steder vil jeg virkelig på det aller kraftigste anbefale. Både er de billige og dermed tilgængelige for alle, de var af meget højt niveau – og så var begge steder super cool indrettet og drevet, hvilket betyder en del for helhedsoplevelsen.

Det første sted var Story, (ovenviste billeder) som godt kunne minde lidt i stil om Mother i Kødbyen, dog langt mindre. Der er to store, rå langborde i rummet – and thats it. Her sidder man side om side og spiser, alt er råt og uprætentiøst – man sidder på papkasse-skamler (der desuden fungerer som garderobe, du putter simpelthen dit overtøj herned, der er ikke plads til en garderobe), alt service og glas/vin karafler/servietter/tilbehør mm. står i midten af bordet i stålbakker og så klarer man ellers sig selv. Pizzaerne bliver serveret direkte fra stenovn på store huggeblokke med et pizzahjul og alt er økologisk og 100% organisk.

Det er uformelt, cool, gennemtænkt og ubesværet. Priserne er lidt dyrere end normal pizza, men stadig meget rimeligt, også tage i betragtning at alt jo er økologisk. Det smagte fyi himmelsk!!

Det andet sted var Pizza East på Portobello Road (ovenviste foto), muligvis den bedste pizza, jeg nogensinde har fået! Helt ærligt.

Ekstra tyk og fed bøffelmozarella, der var drysset aldeles rundhåndet ovenpå i kæmpe ‘buketter’, frisk salat, friske svampe, perfekt sprød bund, perfekt afmålt ‘fedtethed’ og friskhed, masser af krydderier og en skål on the side med friske blommetomater, hurtigt vendt på en pande, som jeg selv efter behag kunne drysse over!! MUMS. Dertil fik vi friskpresset appelsinjuice blandet med danskvand – enormt forfriskende og lækkert i samspil med pizzaen. Stilen er igen rå, indretningen meget industriel og cool, men samtidig afslappet med ternet dug på bordet og meget laid back stemning. Dette sted er mere oplagt til børn, da her er langt bedre plads…om sommeren tror jeg, man kan sidde ude og den ligger til det helt helt perfekt.

Husk i dag at slå et smut forbi Lisbeth, der udlodder lækre bløde boligting  i vores Petit Podium julekalender! Hvis jeg siger Georg Jensen, er i allerede på vej, ik?

8 kommentarer

 • årh hvor ser det bare godt ud, jeg bliver helt sulten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh….jeg sidder her og midnatscraver….Det nederste sted gik jeg forbi sidst jeg var i London. Det gør jeg så ikke næste gang *haps*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hihi, nej, det må du endelig ikke snyde dig selv for. Der var så råt og cool, samtidig med at der var hjemligt og imødekommende – sådan et sted, man bare kunne sidde og hænge på i timevis 😉 Og Pizzaen…..uuhm!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Klokken er 20 minutter i 9 og jeg craver allerede pizza. Nu. Helst nogle der ser så lækre ud som dem, du viser i indlægget. Åh… Kan man forsvare at flyve til London for at købe pizza? 😉 For det er jeg lige ved! Tak for anbefalingerne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, tjaa….måske det er alligevel er lidt ekstravagant at flyve t London for Pizza, men det er i hvert fald værd at skrive sig bag øret:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pizza East, den originale, i Shoreditch er vår favoritt restaurant! Vanvittig god pizza, grei serive, realxed atmosfære og trendy crowd -som får oss småbarnsforeldre til å føle oss litt kulere også. 🙂
  Perfekt desitnasjon for familien som vil ut å hygge seg sammen.

  Og grunnen til at pizzaen er så eksepsjonelt god? Det er ikke bare stenovnen med åpen ild… De steker deigen med peanøtt olje. Greit å vite for allergikere. 🙂

  Ønsker deg en fin helg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå, virkelig? Det vidste jeg ikke? 🙂 Tak for info – og ja, det e r nemlig en helt fantastisk pizza!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SELECTED FEMME NY FAVORIT