BADASS AND BABY GAP

TOUR DE AMAGER STRANDPARK

Indlægget her er voldsomt billedetungt. Det beklager jeg, men jeg synes , det fortjener det. Sidste weekend var vi på en virkelig fin søndagsudflugt hele familien – og jeg tænkte at dele den med jer, da det er en oplagt og fin tur, hvis man gerne vil ud og opleve lidt sammen hele familien. Turen er lang, og med de mange stop indlagt tager det tid, men det var simpelthen SÅ hyggeligt og med alle de mange helligdage og ferier forude, kunne det jo tænkes, I var andre, der manglede gode ideer til aktiviteter med ungerne.

Hvis man f.eks starter turen med at tage et smut forbi Den blå Planet, er der lidt ‘action’ til både store og små. Det er et yndet udflugtsmål for mange børnefamilier lige pt., da det hele stadig er nyt, men i søndags fx. var der ikke ret lang kø. Blot man kommer tidligt. Derfra kan man gå hele vejen langs Amager Strandpark og kysten, mens den lille sover middagslur.

Kort efter Den Blå Planet kommer man til det smukke og arkitektonisk anderledes Kastrup Søbad, der er utrolig flot lavet og næsten hele turen værd – også om vinteren faktisk. Der er et fantastisk view fra den smukke platform og på en solskinsdag som i søndags, kan man sidde i læ og kigge på vandet derude og nyde en stille kaffe. Det smukke, skalformede søbad er en af byens bedste oaser, synes jeg. Har prøvet at tage et panoramabillede med telefonen, men man kan først rigtig fornemme, hvor cool den er, når man står/sidder derude.

Derfra er bare derudaf! Slentre langs kysten, sludre og sippe kaffe, mens man nyder roen, bådhavnen, vandet, klitterne, marehalm, horisontlinjen, de mange drageflyvere og alle mågerne. Det er sådan en flot tur. Der er meget åbent, så hvis det blæser – så blæser det helt sikkert dobbelt så meget her!

Når man når ned mod slutningen af Amager Strandpark, ender man ved en lille plads, hvor der meget belejligt er små borde og bænke opstillet samt en lille retro is-bod. Især mint isen kan anbefales! Det passer perfekt med behovet for en kort, tiltrængt pause og en treat til den søde tand ovenpå den raske gåtur.

Når man kommer helt helt ned til enden, går man over broen væk fra vandet og ned igennem de nybyggelser, der ligger. På den anden side ligger Lergravsvej, hvor cafeen Wulff og Konstali er – og hvor man meget passende kan indtage en sen og velfortjent frokost eller eftermiddagskaffe i de hyggelige og samtidig lidt rå rammer. Her er mulighed for at sidde omkring et par vinduesborde, og nyde både brød, kager, supper, sandwich, salater og chokolader. Turen er ca. 5 km. og man kan jo self. gå tilbage igen, hvis man f.eks har bilen stående dér, ellers er der masser af gode Metro og bus muligheder. Og om ganske kort tid, kan man jo tilmed kombinere turen med lidt sommerbadning og strandaktiviteter;-)

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BADASS AND BABY GAP