WIMDU - BO PRIVAT NÅR DU REJSER MED BØRN

RESTAURANT ANBEFALING AMSTERDAM: HOTEL GOUDFAZANT

Jeg bliver nødt til at dele denne restaurant med jer. Det er uden sammenligning én af bedste resturant oplevelser, jeg meget længe har haft. Ikke bare fordi maden var god og rammerne unikt fantastiske. Men fordi ALT bare spillede. Betjening, børnevenlighed, vin og alt det andet, der også tæller, når man skal ud og spise.

New York Times har for nyligt fundet vej hertil og det er ikke helt uden grund. Hotel Goudfazant (der intet har med et hotel at gøre), er bestemt et besøg værd. Men det er svært at finde! Det ligger placeret i Amsterdam North, helt ud til vandet inde midt i et næsten aflukket industriområde, hvor der vitterlig intet andet er, i en kæmpe stor gammel bilfabrik. Restauranten har de mest cool, rå rammer, da de har bibeholdt næsten alle elementer fra dengang den 1200 km2 store lagerhal var bilværksted, inklusiv gamle vintage biler på skinner, fx en gammel Porsche 911! Rå, slidte beton gulve, jerntrappestiger midt i rummet, frithængende metalskinner og hejsemekanik er blandet med hvide duge, sølvbestik og storslåede lysekroner! Men alt er meget low key – på den toptjekkede måde.

Ikke bare de gamle vintage borde og røde kantinestole, alle originale rå vægge samt gulv bevaret med ubehandlet finish, men også betjening – var meget afslappet. Der var selvsagt masser af plads at løbe rundt på, hvilket Paven straks udfordrede. Ingen så skævt hertil og alle var venlige og imødekommende – også overfor en top energisk to-årig, der – indrømmet – ikke sad stille ret længe 😉

Hotel de Goudfazant serverer en treretters menu med vin for kun lidt over 30 ? !! Det er virkelig billigt, særligt taget i betragtning, hvor god mad det var! Og at dømme ud fra de biler, der ankom ude foran og den kundegruppe, vi spiste sammen med, er det her vist også stedet, hvor hele Amsterdams kreative incrowd indtager deres føde…..

Paven fik sort risotto med blæksprutte, rejer, lime og spinat – og som det ses, behagede det hende særdeles godt, haha….Efterfølgende var størstedelen af såvel dug, højstol som Pave dyb mørkelilla/blå-sort – men det tog personalet meget roligt. De tog hende da bare med ud i køkkenet og hente vand og servietter!

Som det kan ses af mine billeder, var der stadig relativt tomt, da vi var der. Det må skyldes vores noget usexede spisetider! Når man skal tværs igennem byen med et barn, der skal puttes kl. 20.00, så spiser man selvsagt ret tidligt. Men da vi gik (kl. 20.00), var der stuvende fuldt og lang kø både indenfor og uden foran lagerhallen (der jo altså i sig selv er enorm). Trods silende regn stod folk og ventede tålmodigt på at få et bord. Så et godt råd må være: Hvis ikke I har et barn, der bestemmer, at I skal spise kl 17.30, så bestil bord i GOD TID!

Adresse: Aambeeldstraat 10 H, 1021 KB Amsterdam, Holland. Telefon:+31 20 636 5170. Åbningstider 18:00-23:00

5 kommentarer

 • Tak for den fine anbefaling. Vi skal til Amsterdam og bo på husbåd til sommer (se et af mine indlæg) så vi vil bestemt tage en tur forbi – det er nemlig også med børn… Tror faktisk nu jeg tænker over det, at jeg har været der før med arkitektstudiet – billederne ser i hvert fald bekendte ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvtak 😉 Jeg håber da ikke billederne virker alt for bekendte, for det er trods alt mine egne? 😉 Men ja, den kan virkeligt anbefales, det var sådan et cool sted, den rareste stemning, hvor man virkelig følte sig afslappet og godt tilpas, perfekt for ungerne og udsøgt mad!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • btw: mega sejt med husbåd!! det ville vi også så gerne have gjort, men det er lidt upraktisk med en 2 årig, da de oftest ingen ræling har 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Jeg ved, at det her er et gammelt indlæg, men jeg fandt det, da jeg søgte på restaurantanbefalinger til Amsterdam og jeg vil bare lige sige kæmpe TAK! Min kæreste og jeg besøgte restauranten, da vi var i Amsterdam i weekenden og det var en virkelig virkelig god oplevelse! Mad, lokale, vin og betjening spillede bare! Og forretten jeg fik var uden tvivl den bedste, jeg nogensinde har smagt!! Så tusind tak for anbefalingen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Selvtak da 😉 Dejligt at høre. Vi nød det også virkelig. Det er sådan et cool sted!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

WIMDU - BO PRIVAT NÅR DU REJSER MED BØRN