PIERRE BALMAIN REVERSIBLE SILK JACKET

WIMDU – BO PRIVAT NÅR DU REJSER MED BØRN

Min lille familie og jeg fik for et stykke tid siden et fint tilbud om at afprøve Wimdu, et rejsesite med over 150.000 private ferielejligheder og boliger, hvor man man leje fra og af hinanden. Vi har før prøvet lignende koncepter, og vi er ret begejstrede for det. Dels er det ofte lidt billigere end et hotel, Wimdu skriver, at det er ca. 30% billigere end hoteller med tilsvarende standard, dels er det MEGET nemmere og MEGET mere komfortabelt, når man rejser med børn.

Og ja – så får man samtidig den mest autentiske oplevelse. Sådan var det også denne gang, da vi valgte at tage til Amsterdam. Det giver en helt anden rejse oplevelse at bo i et hjem, der ER et hjem til dagligt i dén by, man skal se og opleve.Vi har gjort det et par gange allerede, og endnu en gang, er vi ikke blevet skuffet.

For os handler det om især 3 meget væsentlige ting:
1. Paven skal puttes kl. 20.00. Herefter er det altså en god del sjovere, at sidde i et hjem med en separat stue, måske en have, en altan el. lign og et køkken, hvor man kan slappe af og være sig selv, frem for at sidde i mørket og hviske i en hotel seng 😉

2. Paven vil ha mad på mystiske tidspunkter. Nogle gange meget tidligt om morgenen. Igen er det meget rarere, at kunne stå op og lave havregrød og sætte hende med den, imens man selv går i bad og gør sig klar, frem for at styrte ned på gaden med morgenhår og lede desperat efter en morgenmads-cafe, der åbner før fanden får sko på.

3. Paven keder sig på et hotel. (og det gør vi måske egentlig også). Når vi lejer privat, lejer vi hos folk, der selv har børn. Det betyder, at der udover alt det praktiske som en børneseng, en højstol, en pusleplads etc. etc. også altid er en helt masse nyt og spændende legetøj. Især dette punkt har vist sig at betyder meget. For når Paven føler sig underholdt og stimuleret, er der bare mere ro på ‘settet’. Denne gang jernede hun rundt med diverse dukkevogne, løbecykler, baby-indkøbsvogne, bamser, lege giraffer og hvad ved jeg hver eneste morgen, når hun vågnede. Det var så kært og dejligt at se, at hun virkelig havde gavn af, at være i et miljø, hvor der naturligt er indtænkt børn – og hvor der er rum og mulighed for udfoldelse.

Derudover kommer der ofte glædelige overraskelser med oveni hatten. Denne gang havde værtsparret fx. lagt deres personlige årskort til samtlige museer frem, så der var gratis adgang for os. Og så fik vi frit råderum over deres cykler, hvilket var en rigtig smart og praktisk måde at opleve byen på.

Lige nu lejer vi faktisk vores eget hus ud til et sødt par fra Østrig og deres 2 årige dreng. En smart måde at tjene ekstra penge til sommerferien på og en alle tiders undskyldning for at drage et par dage i sommerhus! 🙂

Vi nød den lille private have, Paven nød sandkassen deri, vi nød at have eget køkken og stor spisestue, Paven nød overflod af nyt og spændende legetøj – og vi fik set byen på cykel, hvilket er oplagt i Amsterdam! (Ja, hun havde hjelm på, men hun var mere fotogén uden ;-)…)

INFO: Wimdu blev grundlagt i 2011 i Berlin som et slags bindeled mellem turister og andre rejselystne, der ønsker en billigere og anderledes ferie. Konceptet fungerer ved at man, hvis man har et ledigt værelse/lejlighed/hus for en kortere eller længere periode, kan man lægge den op på siden, hvorigennem folk fra hele verden leje den. Altså en slags ?brobygning? mellem rejsende og lokale.

12 kommentarer

 • Smart – Den må jeg straks bogmærke for du har helt ret i forhold til det med hotel og rejse med børn…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, gør det! Vi har kun haft gode oplevelser med det, uanset udbyder, og det er virkelig smart, når man har børn. Dertil kommer, at mange hoteller – især i de populære storbyer, er vældigt dyre, på denne måde kan man ofte trække lidt fra prisen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkelig ud til at være en lille perle I har fundet der. Skønne billeder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Mette, ja det var det virkelig også! Og tilmed viste det sig at være i et super cool kvarter, at lejligheden lå, hvilket var ret svært at vide hjemmefra, for man kender jo ikke rigtig opdelingen af byens kvarterer. Der var spækket med små hyggelige cafeer og restauranter og butikker, særligt vintage!! Lige noget for mig!! Så fedt:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Det er virkelig et genialt koncept. Vi har både været i Paris og Milano med Wimdu. Man sparer faktisk en del penge ved at bo privat, lige noget for SU pungen, og så kommer man bare lettere afsted.
  Man oplever også en anden side af byen, ved at man får gode tips til hvor de hyggelige parker og restauranter er, istedet for det altid bliver så turistet.
  Jeg ville gerne leje vores lejlighed ud, men min kæreste er lidt skeptisk.. Hvordan håndterer man hvis ens dyre vinglas går i stykker, eller .. ja så meget andet.. Men nem måde at tjene lidt penge på, hvis man alligevel er afsted et par dage selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, netop pointen med at få gode insider tips, er jeg helt med på! Og ofte kan man også tilmed spørge om vejledning fra lufthavn, til gode lokale cafeer og lign. Det er ret smart.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Fantastisk!
  Har også flere gange overvejet konceptet, netop pga hoteller og hysterisk 1,5 årig i trodsalderen ikke går helt i spænd.
  Må jeg spørge om I havde fjernet noget fra jeres lejlighed, alternativt aflåst et rum ? Eller stoler man bare på de mennesker, man lejer ud til ?
  Jeg ved ikke helt om jeg tør lade smykkeskrin, taskesamling, cd-samling etc stå fremme til offentligt brug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nææ, det har vi ikke? 🙂 Det er første gang, vi selv prøver at leje ud, self. kan man jo pakke lidt ting væk i skabe og skuffer osv, men vi har ikke decideret låst noget inde. Vi har jo alle deres oplyninger og man kan i ret højt omfang tjekke folk forinden. Ydermere tror jeg det er de færreste, der ligefrem booker sig ind og rejser til et andet land, for at stjæle. Men self, man kan jo aldrig vide. Jeg kan nok bedre efter weekenden svare på, om jeg synes, det har fungeret optimalt 😉 Men jeg tror nu som udgangspunkt på at man kan komme langt med lidt sund fornuft og god research 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvad hedder den lejlighed i lejede i Amsterdam? Og hvad kostede det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den hed ikke som sådan noget, det er et privat hjem, der er lagt op på wimdu – sammen med en masse andre. Derinde kan man så søge på forskellige kategorier, fx ‘børnevenligt’, 4 sovepladser el lign. og så vælge derudfra i alle prisklasser 😉 Jeg kan ikke huske prisen, vi fik som sagt opholdet betalt af wimdu, mod at teste rejsemetoden. Men klik ind og søg dig frem, der er rigtig mange lækre derinde. I alle prislejer og udformninger 🙂 Også fra en masse andre spændende steder end lige Amsterdam.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sikke nogle skønne billeder. Det lyder da helt genialt, hvilket område boede I i? – det ser helt vildt lækkert ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida, jeg kan ikke huske områdets navn, men jeg finder lige ud af det og vender tilbage! Det kan virkelig anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

PIERRE BALMAIN REVERSIBLE SILK JACKET