BARCELONA WITH KIDS

DAIRY – NEW HIP GALLERY IN LONDON

Folk der tror, man kun bliver klogere på børsnoteringer og businesssnak af at pløje Børsen igennem hver morgen, tager fejl. Det var nemlig hér, at jeg for et par uger siden læste om galleriet Dairy Art Center, der ligger gemt væk i en 1200 km2 gammel lagerhal (mælkefabrik?) i Bloomsbury. Ikke nok med at det er møgsejt, at kunne åbne og søsætte den slags tiltag midt i en finanskrise, gøre det helt gratis for offentligheden og dermed delagtiggøre alle med blot en snert af interesse for nutidig og upcomming kunst, så er det tilmed en ung, dansk herre, der står bag manegeriet.

Nicolai Fram, der betegnes som den globale kunstverdens wonderboy, blev allerede som 22 årig efter gymnasiet headhuntet af Christies, som den yngste specialist i nutidig kunst nogensinde! I dag betegnes han som en af verdens største og dygtigste kunsthandlere. Intet mindre. 38 og én af kunstverdenens absolutte stjerner. Og præcis som hans egen ekstravagance (han bor alene i en lejet kirke på knap 400 km2 fyldt med moderne kunst i London), bærer den nyåbnede kunsthal også præg af den samme flabede ‘fuck-forventninger-attitude’. Det er ret tydeligt, at man ikke skelner til hvad folk forventer at møde, eller forventer at få. Der er selvsikkerhed nok til at diktere, hvad det er vi vil ha´. Før vi selv ved det. Jeg kan ikke få armene ned. Det er altså virkelig cool.

Tilmed ligger der den skønneste park bag galleriet, hvor der er helt stille og fredeligt, og hvor man ganske belejligt efterfølgende kan gå hen og fordøje de kunstneriske indtryk i dagens sidste solstråler. Anbefaling hermed givet videre. Giv dig selv den oplevelse. Bare gør det. Punktum.

4 kommentarer

 • Cool – gid man lige skulle et smut til UK 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Børsen Executive, Pleasure og Weekend er nogle af de bedste avistillæg, der findes – nej, de er de bedste 🙂
  Så du boligrapportagen med ham, der havde købt en gammel bilfærge og indrettet den til hjem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er faktisk helt enig. Jeg er endda temmeligt kritisk taget min egen uddannelse og tidligere job situation i betragtning, men det ER bare de bedste avid tillæg pt. Og ja, det var en alt for sej bolig repo! Jeg er vild med den slags!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BARCELONA WITH KIDS