I WISH FOR WINE

SOL OVER GUDHJEM

sol

Kære København

Du er fin og fantastisk. Men lige nu også meget farverig, fashion og lidt for meget. Modeugen raser og skønt dit lokkende ydre, er du en tand for crowded, kæk og kuriøs. Jeg ved, der er andre, der bruger dig bedre end jeg denne uge. Jeg beklager stilheden, jeg har ikke lagt dig på is, bare vendt ryggen den anden vej en kort stund. Derfor fyldes min horisontlinje lige nu ikke af kidsfashion, catwalk og spidse albuer, men i stedet af gyldne solnedgange på min mormors skød, hav og kulinarisk kærlighed. Jeg har fået skovpandekager med frisk rabarber, friskfangede sild fra Christiansø, hjemmelavet is til kaffen, Bornholms egne morbær, sværdfisk med granatæble, radiser og rå æggeblomme, tærter og hjemmegjorte flødeboller med marcipanbunde så tykke som øens rundkirker.

Jeg savner dig derfor ikke frygteligt, selvom jeg glæder mig til vi skal ses igen. Jeg ved, du viser din indre showgirl lige nu, og jeg skal gerne overveje, om jeg engang i fremtiden igen vil kigge med på sinelinjen. Men lige nu, mens solen slikker bølgerne i Vang og silhuetten af et skib vugger hen over den lysende cirkel over vandet, tror jeg ikke, jeg kunne føle mig bedre placeret. Selvom jeg befinder mig i den modsatte ende af øen, er det her sol over MIT Gudhjem. Og nej, jeg er ikke blevet religiøs – ud over mit forhold til ugens mad indtag, naturligvis.

Kys Paven

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

I WISH FOR WINE