FRAKLIP - SÅDAN ER DET OGSÅ

GULLIVER – VOKSEN FERIE MED BØRN

IMG_1325DCIM100GOPRODCIM100GOPROIMG_1324P1260677P1260924

Som I ved, var vi så heldige at få fornøjelsen af at tage på familieferie til Nordspanien i sommers med Gulliver Rejser. Helt kort fortalt kan vi slet ikke få armene ned over, hvor godt det var!

Gulliver Rejser tilbyder familierejser for alle der elsker at rejse, men er trætte af de traditionelle ferietilbud til børnefamilier. Ideen er, at man får de samme fordele som ved f.eks en charter: tilbud om aktiviteter for børnene, socialt samvær med andre familier og legekammerater til ungerne – blandet med autentiske oplevelser langt væk fra turismens omklamrende overflod, smukke omgivelser for mor og far og ro og frihed til selv at skabe sine egne dage og fylde dem med dét indhold, hver især lyster. Genialt koncept!

Denne gang gik turen til Cantabrien, og som jeg har sagt før det er tydeligt, at hvert rejsemål er håndplukket og udvalgt, så der er noget at se på, gode sager at spise og drikke, delikate omgivelser og plads til at hygge sig alene eller sammen med de andre familier. Området, vi boede i var urimeligt smukt og det store landsted, hvor hver familie havde egen lejlighed med to soveværelser, to badeværelser, køkken, stue og vaskemaskine lå omkranset af bjerge, skov og larmende stilhed. Her var såvel fysisk som mentalt langt til turismens Spanien og der var i sandhed tale om et lokalt område.

For os som voksne, der netop rejste for at finde den slags steder, før vi fik børn, var det en perfekt måde at kombinere det med en nu 2-årig Pave. Havde vi fx boet her alene (hvilket slet ikke havde været en mulighed, eftersom vi aldrig ville have haft råd til at leje hele landstedet alene) havde Paven kedet sig ihjel efter to dage. Men på denne måde var vi 7 familier og 14 børn i alt. Ud over at det har konkret betydning for prisen på ferien (det koster det samme som en charter for en familie med to børn), så fik vi her det bedste fra to verdner: ro, autentiske omgivelser og unik natur til mor og far OG RIG MULIGHED FOR AT VÆRE OS SELV + legekammerater, mulighed for leg og fælles aktiviteter til Paven. Alle familier havde egen bil og havde hver især egne planer og ruter undervejs i løbet af de ti dage. Men fælles for alle var, at det var sociale mennesker, som også en gang imellem kan finde behov for at spise en middag eller nyde en sen aftenkaffe og et glas vin i solnedgangen på fællesområdet med de andre.

Hvad enten man vil det eller ej, betyder det enormt meget, når man får børn, at også de får det optimale ud af ferien. Og det er ret sjældent det samme, der begejstrer dem, som det der begejstrer mor og far…….. Vi havde flere dage, hvor vi bare var os selv og tog på tur og også et par dage, hvor alle andre var af sted på ture og hvor vi så havde poolen og landstedet for os selv. Men vi havde også dage og aftner, hvor vi hyggede os sammen med de andre familier og foruden det faktum, at både min mand og jeg virkelig nød dét selskab og fik rigtig mange gode snakke og sjove stunder med de andre, så var det især Paven, der nød godt heraf. Hun fik så mange nye venner og jeg har aldrig før set hende blomstre så meget på så kort tid!

Alene hendes ansigt, når hun vågnede i sin store dobbeltseng og med julelys i øjnene ivrigt spurgte til de andre piger, mens hun glad remsede alle deres navne op, var grund nok til at vi kun kunne elske konceptet. Det er svært at sætte ord på, hvordan man mærker, at ens barn er gennemgribende glad og tilfreds, men jeg tror ikke, hun kunne have haft en bedre ferie. Og det er tilmed ikke kun hende, der efter vi er kommet hjem, har udtalt at hun savner de andre familier 😉

P1260675IMG_3797P1270286

Der var virkelig tænkt over aktiviteter mm hos Gulliver Rejser. Der var i alt tre fælles aktiviteter på 10 dage. En kanotur, en tur til nogle huler med frokost og (min personlige favorit!) en tur på Michelin restaurant, eftersom området vi boede i er verdenskendt for sin gastronomi. Det vil altså sige 1 aktiv fælles-ting, 1 mere rolig og kulturel og én kulinarisk. Lidt for de voksne – og lidt for de små. Derudover havde vi også fælles middag den sidste aften, hvor alle ungerne fik lov at lave egne lanterne og tegne og dekorere og pynte op til om aftenen. Det var så hyggeligt! Man bestemmer self. selv, om man vil deltage i det hele. Der er ingen tvang 😉

Jeg elskede kano og restaurant besøget – men takkede nej til huler og sendte i stedet mand og Pave af sted med de andre børn og nød i stedet en hel dag i fred og ro ved poolen med en bog. Aahh!! For min mand var dette jo også en langt bedre deal, end hvis de skulle været taget af sted alene. For her havde både hun og han nogen at snakke, hygge og more sig med i løbet af dagen.

P1270290IMG_1358IMG_1332

Hvis vi havde råd, så tog vi af sted igen NU!!!

Og det mener jeg. Det har været én af vores bedste ferier med Paven. For os alle. Helt genialt. Og de har netop reklameret med en last minute efterårsferie til Toscana. Åhh, det kunne jeg dælme godt overtales til!!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FRAKLIP - SÅDAN ER DET OGSÅ