MOSS COPENHAGEN JUMPSUIT

PÅ MICHELIN MED 14 BØRN

P1270053P1270103P1270047

Kan man det?

Tage på Michelinrestaurant 14 voksne og i alt 14 børn i alderen 2 til 11 år? Ja, det kan man. Jeg er klar over, at det begrænser sig, hvor meget I kan få ud af denne post med mindre I kommer på præcis disse kanter i Nordspanien. Men denne oplevelse var så unik, at jeg er nødt til at dele den med jer.

Da vi i sommers var på ferie med Gulliver rejser boede vi som nævnt i Cantabrien i Nordspanien, en lille bjergrig region, hvor ca. halvdelen af arealet ligger over 700 m. højde. Området er kendt for at være det sted i Spanien med den største koncentration af Michelinrestauranter, og vi var nødt til at booke os ind et sted. Provinsen Cantabrien er et populært turistområde for spanierne selv, blandt andet på grund af det høje gastronomiske niveau, men er stadig langt fra at være et internationalt masseturistmål. Nok først og fremmest pga. klimaet. Der er vanvittigt frodigt og smukt, men det betyder også en del mere nedbør, end hvad vi ellers forbinder med Spanien. Vi havde dog skønt vejr alle ti dage.

IMG_0107P1270010

Jeg indrømmer gerne: Jeg var skeptisk forinden. 14 børn på Michelin restaurant. Alle i krudt-ugle-alderen. GISP. Men det var hands-down sådan en gennemført og unik oplevelse. Restauranten Solana ligger på toppen af et bjergpas og med en fabelagtig udsigt over hele området. Vi fik 9 retter, alle af utroligt højt niveau, meget af det fisk, som er Nordspaniens specialitet, men også fjerkræ, is, kage, svin og suppe. (deres tun tartare med tomat-sorbet drømmer jeg stadigt om om natten, uhhm!) 

Vi sad der i knap fire timer og på intet tidspunkt var der skrig, skrål, flitsbue eller andre finurligheder fra ungerne. Børnene fik særlig menu og de skovlede indenbords. De store piger hjalp de små og det var fantastisk at sidde og iagttage, hvordan de pjattede og socialiserede over bordet. Tjenerne var opmærksomme på børnene og måske derfor fandt de sig så godt tilpas?

Efter de havde spist deres 5 retter, satte alle børnene sig på gulvet og så tegnefilm sammen. Imens kunne de voksne nyde tre desserter og kaffe, mens vi så solen gå ned over bjergsiden og ventede på bussen, der skulle fragte os sikkert hjem igen. Hold op, hvor var det en GOD oplevelse!

P1270092P1270088P1270071P1270065

Hvis I kommer på de kanter, kan jeg kun anbefale Solana. Og hvis I stadig er i tvivl om Gulliver Rejser og min oplevelse med dem, kan jeg kun igen understrege, at det er noget nær det mest geniale rejsekoncept med børn. Oplevelsen på Michelinrestaurant indkapsler det ret godt:

Det her var ALDRIG sket, hvis vi havde været alene på ferie med Paven.

1. Fordi vi aldrig havde haft råd (de gav os en god og klækkelig grupperabat. Dels fordi vi var mange, dels fordi vi jo spiste en del tidligere end normalt klientel i Spanien gør.)
2. Fordi vi aldrig havde fået fred til at nyde maden, hvis vi havde været alene om at       underholde og mandsopdække to-årig terrorist
3. Fordi vi formegentlig aldrig havde fundet den
4. Fordi det havde været én af de ting, man føler, man udelukkende gør for sin egen og ikke børnenes skyld. Her var børnene tænkt aktivt ind som en del af set-uppet og med sær-menu og underholdning og søde, opmærksomme tjenere, var det mindst lige så stor og god en oplevelse for Paven, som det var for hendes (meget mætte) forældre!

 

 

7 kommentarer

 • Det lyder som en fantastisk oplevelse, Loui!
  Vi har også haft lille C med på Michelin-restaurant flere gange, og det har aldrig været noget problem. Måske fordi franskmænd (ligesom spaniere går jeg ud fra?) er et meget børnevenligt folkefærd og bare synes, det er hyggeligt, når der er børn med.
  Da hun var helt spæd havde vi hende endda med i barnevogn på Maze i London (vi havde tjekket med dem inden), og det var en super oplevelse. Så englænderne kan faktisk også godt 🙂 I Skotland har jeg dog set eksempler på restauranter, der direkte frabeder sig børn efter et bestemt klokkeslæt. Det er ikke rigtigt et sted, man får lyst til at tage sine børn med hen – heller ikke inden det angivne klokkeslæt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var simpelthen SÅ fantastisk og gennem-hyggeligt og vellykket. For alle.

   Ja, I er nemlig rigtig gode til dén slags 😉 Jeg tror måske også, det hænger sammen med noget kulturelt, som du nævner: I DK går man jo bare ikke ret meget ud i hverdagen? Og slet ikke med børn. Men vi gør det faktisk en del, dog oftest blot på cafeer 😉 Men jeg tror, at mange andre lande er det langt mere naturlig del af et aften ritual. Og det er jo så hyggeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie lillegaard

  Det lyder dejligt! Jeg elsker at være ude at spise, og jeg elsker at være sammen med mine børn. Men faktisk er jeg ikke ret vild med kombinationen af de to ting i Danmark. Bistrot Bobo, som desværre er lukket nu, er ét af de få steder, hvor der blev taget højde for både børnenes behov for aktivitet, og for voksnes (og børns) behov for at spise ordentlig mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, vi var også helt vildt glade for netop Bobo. Æv, den ikke er der mere 🙁 Det er nemlig sjældent at man finder den rette kombination af god mad, ordentlige forhold og tanke på børnene også. Og egentlig er det synd. For vi gik ret meget ud sammen, inden vi fik børn. Og nyder altså stadigt at kunne gøre det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agurkens svigersøs

  Hold op hvor ser det godt ud. Min mundvand løber, til trods for, at jeg sidder med fredagsmorgenmaden foran mig… Var det Gulliver rejser, der havde sørget for børnemenu, tegnefilm osv, eller er restauranten generelt børnevenlig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det VAR også helt eminent godt. Jeg tror, uden at jeg helt ved det, at det var en kombination af begge? Altså, at Gulliver havde forklaret på forhånd at der var 14 børn med osv. og at restauranten herefter havde ‘indrettet’ sig lidt efter det. Det smarte var, at vi fik rabat, hvis vi kom uden for deres peak hour, som jo i syden er fra kl 21.00 😉 Det er jo alligevel alt for sent for os blegfede danskere med små børn, så vi havde det hele fra os selv fra kl. 17.30. Derfor var der også plads til, fra deres side, at have fuldt fokus på børnene. Om de altid laver special menu til børn eller om det var en one timer, det ved jeg faktisk ikke? Men de var meget meget søde og forstående overfor børnene og der var ingen fine fornemmelser el lign. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Cantabrien, hvor vi jo var af sted med Gulliver Rejser og fra dén aften, hvor vi var på Michelin restaurant med 14 børn! Mega vild oplevelse! Paven og jeg havde forsøgt at klæde os lidt finere på end de obligatoriske […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MOSS COPENHAGEN JUMPSUIT