TUSINDE TAK

EKSIL

IMG_0880

Vi har vendt snuden mod sommerhuset og vores eget lille pause-eksil, hvor vi skiftes til at ligge på langs i sofaen og vippe med foden. Jeg elsker at bo i byen og vi taler faktisk meget om, om vi nogensinde finder ud af at flytte ud på ‘voksen-måden’ med hus og carport og villavej und alles. For vi BRUGER virkelig vores by. Jeg elsker København! Men jeg skal også gerne være den første til at indrømme, at med tiden – og med alderen – så nyder jeg mere og mere vores sommerhus og dén frihed og det udeliv, der følger med. Vejret i dag er nok ikke helt som på billedet her – men aktiviteten for Paven er helt den samme.

Uanset om man kobler bedst af ved at gnubbe kind med bløde Ikea møbler foran pejsen eller gennem gentagne gange at lade sand glide mellem fingrene, mens man nedtramper myrer i eufori over egen storhed, så er det præcis dét sommerhuset kan: Man gør det bare. Ikke nogen dårlig samvittighed, ingen ‘aj-men-jeg-burde-også’, ingen tøj-op eller gulvvask.

Hvis I vil høre mere om mine tanker omkring familieliv, frihed og den slags, så kan I da også kigge forbi Alt for Damerne, der i går bragte et lille mindre interview med mig. Jeg er meget stolt over, at de spurgte mig. Jeg takker og bukker.

God lørdag!

11 kommentarer

 • Fedt interview 😀 må nok indrømme jeg grinte højt med på frieriet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak 😉 Ja, i dag griner vi også en del af det. Jeg var faktisk ret utjekket i situationen, men det kom ret uventet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Åhh du må aldrig flytte ud af byen – du giver din datter en kæmpe gave ved at blive! Jeg er født og opvokset inde i byen på Indre Østerbro, og det er en velsignelse at have byen som sit åndehul – man er ikke “bange” for storbyer, man bliver mere modig og lever ikke i håbet om, at man skal “ind og shoppe på strøget”, groft tegnet op 😛 Helt seriøst, jeg har kun oplevet at børn fra forstaden har sådan et helt vildt fangirl crush på fx København, New York etc, men aldrig tør rejse der alene? Altså aldrig tør tage på bar alene i USA, rejse rundt på må og få uden at komme i bukserne over, at de er i en storby?!?!?!111! Børn fra byen er sgu vant til ikke at være bange for alverdens ting man møder i byen. Hvis man flytter til forstaden kan man ligeså godt flytte til fx Jylland, da det er samme opvækst med villa, bil og “kiggen-over-hækken”-mentalitet. Bliv i byen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, jeg kan sagtens følge dig – og jeg har det langt hen af vejen på samme måde. Men omvendt dig, så er jeg faktisk selv opvokset i forstæderne med stor have, hund og skov mm., og det kan jeg virkelig godt savne herinde i byen….men problemet er, at jeg vil have begge dele. Derfor er sommerhus også en dejlig og skøn løsning – men om vinteren jo dog lidt af en udfordring 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må da være den fedeste kontrast at kunne tage fra byen og i sommerhus. Og den ultimative kombi. Jeg ville elske at have et sommerhus. Eller kende nogle der havde et man kunne låne. Jeg elsker Kbh og tror sgu heller aldrig at jeg flytter ud. Når jeg er i forstaderne hos mine forældre i mere end en dag, er jeg ved at gå til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Det er det på mange måder også. Og vi har endda flere at vælge mellem grundet begge vores forældre også har. Men ja, vi er begge opvokset i stort hus med have og hund og stisystemer til skolen og skov lige klods op af…og det kan vi også godt savne herinde i byen. Jeg har det sådan med begge modeller, at jeg i for store doser får for meget. For længe på landet får jeg kuller – og så vil jeg ha min by igen <3 Men for længe i byen får jeg stress og udlængsel – og kan ikke komme hurtigt nok ud..haha…det er lidt skitzo 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker også Rørvig – skønt sted. Elsker også Kbh! Er vokset op i Kbh. I udkanten vel at mærke, i villa og med grønneområder, men med Københavnsk postnummer, og med 10 min på cykel til Østerbro og Nørrebro. Jeg stræber i den grad, efter at ende et sted der minder om mit barndomshjem. Lade mine børn kende byen som jeg, men samtidig give dem de stille villaveje og højt til himlen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Åhh, det lyder også som et dejligt og perfekt sted at vokse op <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har slet ikke fået skrevet til dig endnu siden du flyttede til Looklab platformen – først og fremmest tillykke med de nye omgivelser – det klæder dine smukke billeder *så* godt at være kommet i større format.

  Derefter – uh, hvor jeg følger dig. Selv om jeg flyttede fra Nørrebro til bare en villavej i Valby – så savner jeg stadig altid bare at kunne smutte rundt om hjørnet til specialkøbmanden for at få fat i den der feta jeg lige glemte til salaten. Men jeres anordning med sommerhus og lejlighed i byen tiltaler mig nu også – her er jeg ikke helt i byen, og heller ikke på landet – men i stedet står de to hjem i klar kontrast til hinanden, og med alt, hvad der hører til fra begge verdener.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak søde Elizabeth. Haha, ej hvor sjovt at du også kan føle det nu, Valby er jo stadigt storkøbenhavn ;o) Men kunne godt forestille mig, jeg ville have det på samme måde ;o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det må da være fantastisk at kunne veksle mellem byen og det stille sommerhusliv <3 fantastisk! Og interviewet var i øvrigt virkelig godt!

  Puh, jeg er altså bagud med alle de her blogindlæg, så du må bære over med, at jeg kommentere så mange dage bagefter 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TUSINDE TAK