GODE TIPS TIL EFTERÅRSFERIEN

TIPS TIL EFTERÅRSFERIEN #2 – FOR DE DOVNE

P1270778

Så er det blevet tid til anden del med tips til efterårsferien. Denne gang for de dovne 😉 Alt dette kan nemlig udføres fra sofaen 😉

Når vinden rusker og bladene falder af træerne, kan det nemlig være det bedste i verden bare at putte sig i sofaen med en god bog eller film. Læs f.eks min anmeldelse af filmen Norwegian Wood, der er lavet over forfatteren Haruki Murakamis ikoniske roman af samme navn. Jeg foretrækker, som I kan læse, klart bogen over filmen, men det er stadig et sansemættet og stilistisk smukt univers, som filmen opruller, så den er bestemt ikke dum på en sløv efterårsdag 😉

Man kan også evt. gå i gang med et af verdenslitteraturens mest tunge drenge og dennes ‘Anna Karenina’, som jeg tidligere har lavet en anmeldelse af her, dog som teater oplevelse, men ikke mindre interessant af den grund!

Generelt er der rigtig mange af mine favoritbøger, der i løbet af de seneste år er blevet filmatiseret og mange af dem kan faktisk godt anbefales.

Jonathan Safran Foer´s bøger er blandt mine absolutte favoritter og især ‘Ekstremt højt og utrolig tæt på’ elsker jeg! Bogen er eminent godt skrevet, original og velgennemtænkt. Jeg vender løbende tilbage til den, særligt fordi sproget giver mig ny inspiration hver gang. Den er skrevet fra en 9 årig drengs sysnspunkt, efter han har mistet sin far i  9/11. Jeg havde skyhøje forventninger til filmen og var samtidig skeptisk, da jeg jo elsker bogen. Men faktisk er det en af de få filmatiserede romaner, der virkelig er lykkedes, synes jeg. En klar anbefaling herfra!

‘Pi´s Liv’ er lidt en tam filmoplevelse, når man har læst bogen, synes jeg (og det er ikke stor romankunst), men grundtanken om fantasien og retten til at fortælle og skabe sin egen historie, er jeg vild med. Og så er filmen, om ikke andet, utrolig smuk. Men den mangler vigtige passager, der er essentielle i bogen.

‘The Great Gatsby’ så jeg forleden filmatiseringen af med Leonardo DiCaprio, instrueret af Baz Luhrmann, og igen skuffede den lidt, når man har læst originalværket. Men den er – helt som forventet – abnormt flot filmet og meget inspirerende at læne sig tilbage til en kold aften i sofaen 😉 Jeg kan rigtig godt lide Luhrmanns film generelt og den her er helt i tråd med, hvad man kunne forvente. Især scenerne med moderne musik og overdådige maskebal er fantastiske. Men jeg vil nu alligevel anbefale at læse bogen også. Den er overkommelig i længde og virkelig fin!

Hvis man bliver liiiiidt vel rigeligt træt af alle de film og alle de bøger, kan man også gå i gang med at forskønne indretningen derhjemme!

Fx kan man lave sig en fin billede væg, som jeg gjorde for to år siden. Den er jeg stadig meget glad for! Eller man kan gå på opdagelse i alt det fine, man allerede har derhjemme og som i det daglige går og gør én glad og tilfreds 😉

Rigtig god efterårsferie derude. Vi arbejder desværre på højtryk herhjemme……

P1070145

 

9 kommentarer

 • Jeg skal også snart have fundet nogle bøger frem til vores ferie. Åh, bliver dejligt med sol, pool og en god bog eller 3. Hvor mange kan man nå at læse på en uge? – Måske man skulle have nogle stykker med på iPad og kindle, så man ikke har for meget bagage 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Pool??!!! av, dén var ond! 😉 Nyd det, heldige asen…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, nu har jeg heller ikke været på ferie i over et år, så når vi smutter sydpå er det virkelig også tiltrængt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget meget enig i Ekstremt højt – bedste bog, jeg har læst. Elsker den. Og synes også, filmen var god.
  Alt er oplyst var væsentligt tungere, synes jeg. God, men hård. Og ikke lige så god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Lige præcis, helt akkurat og nemlig lige sådan meget enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yaaay, tak for gode tips, Loui. Har tilføjet de ulæste titler på min mentale huskeseddel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonathan Safran Foer skuffer aldrig! 😀 EKSTREMT HØJT UTROLIG TÆT PÅ er også en af mine yndlingsbøger, og det er virkelig godt gået, hvordan de har formået at overføre fortællingen til film.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GODE TIPS TIL EFTERÅRSFERIEN