ØNSKER TIL EN 3 ÅRIGS FØDSELSDAG??

LET ME INTRODUCE YOU TO: ONTO MY WARDROBE

Romantic-Modern-DSC01244White-chic-DSC00752

Undervejs i min blog-gang støder jeg jævnligt på søde, dygtige og spændende piger. Når man er til events, på ture, til lanceringer og hvad ved jeg. Hele tiden udvides horisonten lidt. Men jeg synes egentlig godt, vi kunne være bedre til at dele lidt ud. Så jeg har tilladt mig at lave et par interviews med nogen af de søde piger, jeg i løbet af det sidste år har mødt.

Dels fordi jeg synes, de er dygtige. Dels fordi det kan være meget sjovt og sundt at kigge lidt udenfor det ofte fasttømrede kulturelle udtryk, vi ofte har tendens til at dyrke indenfor de samme landegrænser. Resten er på engelsk, for de dygtige damer forstår ikke dansk:

The first girl in ?the ring of fire? is beautiful and sweet Irene Buffa. Irene is a blogger at Onto My Wardrobe and fashion editor based in Milan. She is 21 years old and her blog is always colourful, aesthetic and cheerful. She has a classy style, but always with some kind of personal twist that I love. I met Irene at an event in Vienna back in November and we shared a cap to the airport after the meetings. She is so cute and sweet and after we talked, I realized that blogging in Denmark and Italy is very different in many ways. But off course, we still have a lot in common to. She has collaborated with different brands as Dior, Borsalino, Guerlain and Marella, and I think that is so cool. And despite that, she is very down to earth and laid back.

Now lets hear Irene her self: 

SONY DSC

About you? 

I am Irene, I am 21 and I live in Milan, Italy. Right now I am a full time blogger, blogging both on my blog www.ontomywardrobe.com and writing for my website I just launched which is www.essential-wardrobe.com a place for fashion lovers where to find chic essentials, celebrities look etc. (we are still working on it!).  I am also a freelance journalist and now and then a freelance designer.

When and why did you start blogging?

I started blogging after I finished high school. I discovered fashion blogs during that year, and I right away thought I should have gotten one myself. I’ve always loved sharing my ideas with people and I also wanted to improve my style and let fashion become -somehow- a big protagonist in my life. 

A blog or site that you would recommend to my readers?

I love the creativity of Leandra Medine of the Man Repeller; the Chicmuse, a mexican living in Paris which is indeed the chicest blogger I know; the Glamourai and her magic world.

One thing that most people don?t know about you?

Many people think I am obsessed with clothes and shopping as I am a fashion blogger, but I honestly HATE shopping! My boyfriend always wants to go around shops, spend his money, try clothes on,… I get so bored and wait for him, which is usually what boyfriends do for their girlfriends 😀

What?s in heavy rotation on your stereo/iPod lately?

My usual playlists are all filled of music from the 70’s and 60’s. In general I love all kind of music, from Rock music to Classical to Raggae. My favorite rockband? The Doors. Talking about recent hits, lately I am listening to Royals by Lorde.

Whats the biggest thing to you because of your blog?

When I look back at past experiences I surely can’t think of one thing only. I think about the growth, from my first 100 readers on Google Friend Connect, to when big brands in the world of fashion started collaborating with me. Among the greatest things I’ve done thanks to my blog, there surely are those cooperation in which I was asked to design a collection / a garment… I can’t hide it.. One day I’ll love to have my own collection.

Whats the view on bloggers in your country like?

In Italy blogging isn’t as easy as in other countries. When I tell people that blogging is my job they always look surprised and don’t really understand how that’s possible. Companies have started noticing the potential of fashion blogs in terms of advertising only recently, but a lot of brands are still very hesitant about paying bloggers for their work.

What do you think about danish blogs? Is there anything that strikes you, when you look at them?

I actually love Danish and Scandinavians blogs. They are always so minimal, elegant and extremely essential. I take a lot of inspiration both from your fashion blogs and interior design blogs.

Who´s your favorite designer?

Dolce&Gabbana stole my heart in the past years. They are always so coherent and their designs are always inspired by italian culture and tradition. They make me feel proud of being italian. On the other hand I also love Stella McCartney, her work with volumes and materials is a big inspiration for me.

Whats your next buy?

Surely a new bag. Receiving a lot of sample and gifts I rarely get to buy something myself (that’s kind of a philosophy for me), but I love investing in pieces I truly like and that will last in time. I am thinking maybe of an Alexander Wang prisma tote bag.

SONY DSC

TRANSLATE FROM ABOVE:

Through my blog and the different events, trips and launches I go to, once in a while I encounter on cute, talented and cool girls. Every single time my ?blog horizon’ is extended slightly. But we could be better to share a little. So I have taken the liberty to make a few interviews with some of the cute girls I have met during the last year. I hope you will enjoy meeting them as much as I have. 

***

8 kommentarer

 • Jeg er vild med dit nye tiltag, Louise! Måske er jeg lidt farvet af at vi netop selv er begyndt at lave interviews på vores blog med andre rejsende, og jeg synes virkelig det er en god måde at blive inspireret på. Hende her kendte jeg faktisk ikke, og mange af dem hun anbefaler, kender jeg heller ikke, så jeg vil straks gå i gang med at kigge lidt rundt på deres blogs og nyde min fridag! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ihh, mange tak Lura. Det er jeg vel nok glad for. Dels har det jo taget noget tid, dels var det hele hensigten: at kunne inspirere til andet og mere end bare nye køb og cravings 😉 Og der er så mange fine damer derude i cyberspace, man kan lige så godt deles lidt om glæderne, ikke? 🙂

   Jeg er meget nervøs for, om folk (min læsere) vil finde formen her for lang og ‘tung’ at læse, selv kan jeg godt lide det, men det ER ret anderledes, end hvad jeg ellers typisk præsenterer jer for herinde. Nu må vi se. Der kommer et par stykker mere i hvert fald 🙂

   God fridag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • For mig gør det i hvert fald ikke noget, at det er mere tung læsning. Nok fordi modeblogs har generelt overtaget magasinerne (jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har købt et magasin!), og der er der jo også dybdegående artikler, interviews osv. – jeg synes det er fedt at du udfordrer blogformatet lidt og ser om sådan et interview også kan bæres på en blog. Det synes jeg i hvert fald at det kan!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fed ide…. Helt sikkert interessant og inspirerende læsning… Vildt nok at hun rent faktisk ikke kan lide at shoppe? WHHAT 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, ja den studsede jeg også lidt ved…..haha……helt skørt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt, hvis du ville gøre det noget mere, bare med danske bloggere. Og måske nogle der er lidt mere jordnære 😉
  (Hint: Tjek min blog ud, ha!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, det var da bestemt ikke nogen dum ide 🙂 Det vil jeg helt sikkert overveje! og tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ØNSKER TIL EN 3 ÅRIGS FØDSELSDAG??