CAMELCOAT, CAP & JUMPSUIT

ØNSKER TIL EN 3 ÅRIGS FØDSELSDAG??

3aarsfødselsdag

Åh mand. Lige om lidt bliver Paven 3 år. Gisp. På så mange planer. Hvor blev tiden af? Og hvad filan skal hun have i fødselsdagsgave? Hun er en yderst vel-ekviperet pige, så det er som sådan ikke fordi hun virkelig mangler noget. På den anden side: Barnet skal jo have en gave. Men hvad?? Hvad bliver man ovenud lykkelig for, når man er 3 år? Hvis I har nogle gode forslag derude, så modtages de her med kyshånd og klapsalve. Har I selv børn? Og hvor gamle er de?

Jeg kan ikke helt fatte i mit hoved, at jeg har et barn på 3 år, der skal i børnehave lige om lidt. Sidst år gik vi all in med stor børnefødselsdag og over 20 børn. Jeg havde af samme årsag holdt det hele meget enkelt og pyntet op med meget nemme løsninger. I år holder vi det mere stille og roligt, bare med de nærmeste. Stod det til mig, fandt jeg noget cool og underspillet pynt og holdt det enkelt og casual. Men min 3-årige prinsesse-pave er i sit lyserøde stadie og har en, lad os bare sige det sådan, aehm – lidt anden ‘stil’ end sin mor 😉 Så nu må vi se, måske jeg bare overgiver mig til pink paptallerkener og glimmer-tyl-helvedet……

Sidste år købte jeg mig fra en lækker lagkage, da jeg oveni i to store fødselsdagsfester ikke orkede at stå i køkkenet. Kan ikke helt beslutte, om jeg skal vælge den nemme vej igen – eller lege overskuds mor fra 2100 med hjemmelavet sund sag? Igen: Hvis I har bud på gode kager, såvel hjemmelavede som købte, så del endelig! Enlighten me! 

***

33 kommentarer

 • Karen

  Hej – og snarlig tillykke med tøsebarnet.

  Hun skal da have cremen af løbecykler, nemlig en Kokua Jumper, med pink stel og hele svineriet!
  Ja, den koster kassen, men for pokker da – min unge fik en i kombineret barnedåb/2 års fødselsdag, der var han bette til den, men da han lærte at mestre den, var den lykken – og det er den stadig, selv om han sagtens kan køre på pedalcykel uden støttehjul og fylder 5 til sommer. Den løbecykel er for fed og den kan køre så stærkt pga den lave vægt, at man som voksen sagtens kan løbe ved siden af det lykkelige barn med vind i håret og strålende øjne.

  Kage? Tyk lagkagebund, evt fra bageren, et lag flødeskum og top med tonsvis af frisk frugt, lagt lidt kækt, jordbær lagt i spiraler, som hverter – hvad ved jeg?
  Havde jeg travlt eller ikke gad, blev det bagerens bedste. Hellere ro på mig og glad dag end stress-hæslig mor 😀

  Kh Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, løbecykler er der mange, der foreslår. Hun fik en trehjulet pink cykel sidste år, så jeg ved dog ikke, om det er dobbelt-konfekt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Løbecykel og trehjulet cykel er ikke dobbeltkonfekt. Det er 2 forskellige ting. Det fede ved løbecykel er, at ungerne balance-træner, når de kører rundt på den, og får derfor nemt ved at lære at cykle på 2 hjul, når den tid kommer. Min dreng på knap 4 år cyklede på 2 hjul da han var 3 1/2 år, fordi han altid drønede rundt på løbecykel. Så enig, løbecykel er en rigtig god gave. Tillykke med din datter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ok, tak 🙂 Ja, der er også så mange efterhånden der har nævnt det, så jeg kan godt se, det er smart 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt klart en løbecykel (puky) som nummer 1
   En anden ting som virkelig er et hit hos mit barn (som er 3 1/2 år) er de her magneter http://www.leika.dk/soeg/?search_string=magnatiles
   De koster spidsen af en jetjager, men de er SÅÅÅÅÅÅ gode. Hos os der slår de både lego og brio i at blive leget med.
   Kæmpe stort tillykke med hende:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara

  Snart tillykke med din skønne lille Pave 🙂
  Min ældste datter er 3 år og 3 måneder og hendes yndlingslegetøj pt er dukkeleg med det hele (dukke, seng, lift, bæresele, dukkevogn. pusletaske, tøj, bleer, sutteflaske, you name it. Derudover hitter køkken og kasseapparat, løbecykel og udklædning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Herhjemme er vi også pjattede med dukker, der dog konsekvent hedder babyer:) og med dukkebarnevognen og dukketøj og flaske og sutter og alt det andet tilbehør 🙂 Legekøkken har hun også. Ak, ja, forkælede pige….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  3 år? Nej, det er vildt. Jeg har ingen idé om gaveønske, det er ikke lige mit stærkeste punkt – især ikke til tre-årige – men husker stadig dit indlæg, da du annoncerede at du havde født og at hun var ankommet. Med hentydninger til Kvindernes Kampdag og lidt Jack Johnson i baggrunden… Åh, det var så smukt. Lidt en dum kommentar den her, men blev helt rørt over at høre at det alligevel allerede er næsten tre år siden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Åh, hvor er du sød Line! Det er skam da slet ikke en dum kommentar! Jeg er helt med dig 😉 Og hvor er det fantastisk, du har fulgt med så længe og stadig kan huske det! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ihh tillykke med hende 🙂 Husker stadig tydeligt dit første indlæg om at hun var kommet til verden – så fint 🙂 Vi gav vores datter en “stor-pige-cykel” ( i pink) med støttehjul. Den var et kæmpe hit! Og glimmer-pink-tyl helvedet fortsætter formentlig… min pige bliver snart 5 og det har aldrig været “værre”!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak 🙂 Hyggeligt du har fulgt med siden da. Og lidt skørt at det nu er 3 år siden. Paven fik netop sådan en cykel, som du omtaler, sidst år i 2 års gave og den er hun stadig mægtig glad for. Naturligvis også i pink 🙂 og ja, glimmer-tyl helvedet er vist først lige brudt løs. Suk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hjemis islagkage! Stort hit for både store og små!
  Min datters bedste gave nogensinde er hendes købmandsbutik. Hun fik den da hun var 3 år og idag er hun 8 år. Der bliver stadig leget med den 🙂
  Og ellers build A Bear gavekort til en bamse hun selv laver.
  Tillykke med den store lille pige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Hvad er forskellen på en købmandsbutik og et legekøkken? Måske et dumt spørgsmål? 🙂 Build a bear var også en ide. er der noget ved det? har aldrig været derinde og aldrig prøvet det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Min datter har det her – http://m.mytoys.de/Pinolino-Kaufladen-Lucy/Kaufläden/Küche-Kaufladen/KID/de-mt.to.ca02.08.02/2129346
   Det er køkken/butik/restaurant osv i en. Ganske fantastisk og kvaliteten er i top(det er tysk når det er bedst!). Det kan altså meget mere end et legekøkken. Sådan et havde hun nemlig også, men det kan slet ikke det samme.
   Build A Bear er bestemt noget! Igen noget hun stadig leger med den dag idag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Da jeg blev 3 år, blev jeg overlykkelig for et legekøkken! Man kan få et sejt i IKEA 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, Paven har allerede et legekøkken fra Brio som hun er meget glad for og spm der dagligt bliver brugt mange timer ved 🙂 Alt legemaden ligeså. Men tak for ideen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Johansen

  tilykke ja årene flyver afsted for næsen af en, min lille dreng bliver 15 på lørdag! Små piger i børnehaven jeg er i elsker deres klæd ud tøj, man kan i toys r us få en fin prinsesse kasse med 3 kjoler og parykker! Men plus plus i store brikker sætter fantasien i gang! Duplo til pigerne er også et hit! JEg har selv som sagt en på snart 15 år, en pige på 9, og en dreng mere på 7 år! Så har været der hvor du er nu! Men kan jo kun huske og gengive mine ungernes ønsker, samt fortælle hvad hittet for de 3 årige i børnehaven er! Min datter fik da hun blev 3 en baby born, drenge neger dukke! Hun elskede bare den dukke den skulle med overalt! god fødselsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak for input, det hele lyder også bekendt her. Gosg – 15 år! Så er det jo næsten ikke et barn længere..!!!? eller hvad? 🙂 Kan slet ikke forestille mig, at Paven nogensinde bliver så stor, haha….

   Duplo tror jeg også vil være et hit her. og klæd ud….hvad er plus plus i store brikker??

   Vh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Snart tillykke med din skønne datter:) Måske et dukkehus kunne være en idé. Hape laver nogle som er fine. Har selv kig på et som er blevet lavet som et miljøvenligt hus med solceller på taget osv..:) Nu har jeg selv en dreng, så jeg lægger selvfølgelig mest mærke til dem, som ikke er vildt tøsede:) Ellers kan jeg anbefale diverse spil til børn i den alder eller kreative ting som modeler voks, fingermaling, vandfarver. Det er i hvert fald et hit her hjemme. Djeco laver nogle lækre ting. Håber, at det kunne bruges til noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak 🙂 Det er en super god ide. Og hun elsker dukkehuse, ved vi:-) Men problemet er, at det ved jeg, mine forældre allerede har købt 🙂 Jaja, det skal jo ikke være nemt vel? 😉 Og som du kan se/høre, er det jo heller ikke fordi prinsessen decideret mangler noget. I hvert fald ikke lige hvad jeg kan komme på…..men noget skal hun jo have 😉 Jeg er også ude i noget krea-pakke med maling, perler, modeler´ voks og lign…hmn..bumbum…det er ski…. svært!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Så kan jeg godt forstå, at det er lidt svært at finde på noget nyt:) Det kunne også være sådan noget som et medlemskab af Panda klub. Tror det koster 250 kr om året og så har barnet gratis adgang til en del zoologiske haver….man skal jo til at betale for dem, når de bliver 3. Så støtter man også et godt formål. Men det er nok mere en voksen-ting at synes at sådan noget er fedt haha:) Når hun er til bøger, så kunne den store Peter PLys bog måske være noget…ikke Disney versionerne men den store bog med all historierne af A. A. Milne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie lillegaard

  Det her er Plus plus: http://www.legeakademiet.dk/pi/Plus_Plus_brikker_MIDI_100_stk_4447_180.aspx, og var blandt Robyns bedste gaver, da hun fyldte tre. De har dem nemlig i børneren. Puslespil og spil fra Djeco er også altid et hit her! De laver mange pæne prinsesse-puslespil og billedlotteri og Tactilo Loto (et føle-gætte-spil) er blandt hitsene her. Og bøger er altid på mine børns ønskesedler. Måske fordi de ikke selv skriver dem endnu, så jeg kan bestemme, at bøger er et gave-hit. Men de bliver altid glade for bøger! Peddersen & Findus, Mor Muh & Krage og alt fra Astrid Lindgren hitter. Især Lotte fra Spetakelmagergade, Pippi og den fine, fine bog, der hedder Der er Ingen Røvere i Skoven. Sidst jeg vovede mig ind i en boghandler, bestemte jeg også at de ønsker sig Pelle Haleløs-historierne, næste gang de ønsker sig noget. Og kom til at købe den fineste pop-up-version af Den lille Prins. Som de muligvis er lidt for små til, men de bli’r jo større, iggå. Så: bøger, siger jeg bare. Men der er også en del i Disney-shoppen, som får de små prinsessers hjerter til at bløde. Og deres mødres øjne til at bløde, men det er en helt anden historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, Julie, elsker din sidste kommentar 🙂

   Åhh, så fik jeg opklaret hvad plus plus var! Tak – de kunne bestemt godt se ud som om de kunne blive et hit. alle bøgerne, du nævner, er gode ideer. Vi elsker bøger herhjemme, både store og små – og da mor jo er gammel litterat og har arbejdet indenfor branchen deraf har mange gode kontakter og generelt er fra en meget bog-elskende familie, så har Paven faktisk alle de titler, du nævner allerede. Men der er self plads til flere. helt klart! Pop-up udgaven af den lille Prins er SÅÅÅÅÅÅÅ fantastisk, har endnu ikke fået den vist herinde, men det skal jeg helt klart have gjort, for den er så fin, så fin. Den fik hun i julegave 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Her må jeg lige være med or min ældste pige er 3 1/2 år og hun har nogle ting, der bare virkelig hitter:

  Løbecykel (Puky) – er super god balancetræning OG kan slet ikke sammenlignes med en trehjulet. Min pige bruger den frem og tilbage til børnehave – eller ved siden af mig, når jeg løber.

  Rulleskøjter! Min pige har nogle der kan justeres i størrelsen (de kan udvides tre størrelser). Perfekt at træne rulleskøjteløb i det kommende forår 🙂

  Barbie er også et hitl, ligesom dukkehuset er det (og helst med rigeligt med dukkemøbler, så man kan indrette huset, flytte rundt på møbler osv)

  Udklædningsudatyr

  Alfabetmagneter fra Sebra

  Lydbøger

  Og tak for en skøn blog! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Hej Susanne

   Mange tak 🙂

   Rulleskøjter…!!!? Kan de det? Kunne godt være lidt mistænkelig ved min datters stadigt noget svingende balance evner 😀 Men tjaa, jeg husker i hvert fald at jeg elskede det selv! Åhh, Barbie. Nævn det ikke. Forsøger at fortrænge, at vi er dér nu 😉 Jeg hader barbie. Og gjorde det faktisk også som lille. Men min datter ser ud til at være svært fascineret. så ja, godt input. Udklædningsudstyr er også en god ide. Og alfabetmagneter var også en rigtig god ide. Tak for de fine forslag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Jeg hader også barbie!!! men min pige er VILD med at lege med barbiedukker – især disneyfigurerne, du ved Bell, Askepot osv. Dybt suk!!;)

   Altså.. Min pige er ikke noget vidunderlig mht balanceevne, men hun lærte at stå på rulleskøjter efter ca 6-7 gange med hjælp fra far og mor. Og så synes hun, at hun er SÅ sej med dem og alt udstyret (knæ og armbeskyttere på). Vi købte de her i sin tid og de er super gode: http://www.legebutikken.dk/shop/fila-x-one-rulleskoejter-3022p.html.

   Og altså, en løbecykel (Puky), som vi er mange der anbefaler, er alle børn altså vilde med 😉 De kan ofte fås nettet til en lidt bedre pris.

   I øvrigt.. En badekåbe er også et hit her i huset. Man kan godt få nogen der ser ret fine ud 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak for de fine råd og ideer 🙂 Det vil jeg helt klart overveje!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi var til 3 års fødselsdag i januar, sådan lige en uges tid efter jul, så hun havde fået mange fine ting i julegave. Men hun blev rigtig glad for forklæde og modellervoks. To simple ting, men de blev begge taget i brug med det samme – specielt forklædet faldt i god jord, fordi hun så kunne hjælpe med lagkagen ude i køkkenet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og så vi fik vi forresten bananbrød til (udover lagkage selvfølgelig), som smagte virkelig godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Åh, ja, det var faktisk en fin lille ide, min datter elsker at lave med og især at hjælpe til i køkkenet, så det var en rigtig god ide!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Louise Nielsen

  Åh 3 år er en dejlig alder, har en dreng der lige er fyldt det og begyndt i børnehave. Det er et hit.
  Hvis hun elsker at lave mad og være med i køkkenet, kan udstyr fra http://www.kitchen4kids.dk, varmt anbefales. Knive, skrællere og andet, hvor de små fingre ikke kommer til skade.
  En børnesaks og en takke saks er også blevet et hit efter min søn er startet i børnehave. Og så måske et vendespil.
  Ang. Lagkage, bagte jeg mandelbunde fra Amo og lagde den sammen med nem chokolademousse (fra Nigella ekspres)pisket med flødeskum og bananskiver. Den kan med fordel laves dagen før og er intet mindre end himmelsk.
  Håber I får en rigtig skøn dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Åhh, det var sørme også en god ide! Hun har faktisk netop en børnesaks + skrælle hos sin mormor of morfar og har talt meget om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Her er de 3 år veloverstået…. Det indbragte en en 16″ cykel, en Hello Kitty discokugle, en Rubens dukke, Hama perler i lyserød, Disney prinsessebøger, og en masse andre lyserøde småting i form af puslespil og trøjer – alt skabte stor glæde (læs: det var lyserødt)….
  Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

CAMELCOAT, CAP & JUMPSUIT