LIGE OM LIDT

OPLAGT GAVE IDE TIL 3-ÅRIG !

_1050937_1050960_1050954

Da Paven sidste år blev 2 år, var jeg på helt bar bund hvad angik fødselsdagsgave. For hvad giver man en 2 årig i fødselsdagsgave? Jeg var omkring en helt masse ting, men dels er Paven ret forkælet og havde en masse i forvejen, dels havde hun ikke sit eget værelse, så det skulle også være noget, vi andre i et eller andet omfang kunne holde ud af kigge på dagligt. Som I måske kan huske, endte det med denne fabelagtige tipi.

Det var altid træfsikre Fie, der sidste år kom med ideen til den skønne tipi fra Serendipity. Og det har lige siden været et MEGA hit. Og at dømme ud fra andre mor-bloggere og ikke mindst de over-eksalterede franske mails, jeg efterfølgende modtog fra webshop-ejeren, er vi ikke ene om at synes det 😉 Så hermed er også dén gaveide givet videre!

Men. Nu gjaldt det i år. Jeg valgte derfor igen igen at rådføre mig hos børne-oraklet Fie (Sorry, Fie, håber du tager det som en kompliment, det er ment sådan!)……Og efter at have foretaget en gennemgribende analyse af mit barn, hendes temperament og interesser, mig og mit hjem, vores indretning samt andre væsentlige komponenter i det samlede regnestykke, kom hun frem til følgende: 1. stk. træ tegne tavle fra IKEA. Med tilhørende papirrulle, tuscher til whiteboard siden og kridt til tavle siden. Enkelt, kreativt, motorisk og udviklingsmæssigt udfordrende og ikke mindst både billigt og nemt at anskaffe. Tjeeeeeeeek. 

Endnu en gang kan jeg så takke Fie for hendes geniale formåen. For tavlen er et KÆMPE HIT! Min lille Picasso-Pave tegner på den hver eneste dag, og netop variationsmulighederne i både whiteboard/tavle/papir gør den interessant ud over blot et par dage. Vi øver for tiden rigtig meget tal, bogstaver og farver – hvilket jeg kunne forestille mig at rigtig mange 3-årige gør, fordi det typisk er dét, der er fokus på, lige inden/når børnene skifter fra vuggestue til børnehave. Og her er tavlen jo helt genial. Vi skriver navne, bogstaver, farver dem og tæller. Det er virkelig en god gaveide, og foruden at være overkommelig i pris er den også så tilpas neutral, at den godt kan stå i en ‘voksen’rum, uden at man får ondt i øjnene og føler man er blevet ‘invaderet’. Vores står i køkkenet nu, hvilket er ret hyggeligt, for ofte står hun og tegner og fortæller, mens jeg laver mad 😉 

_1050965_1050988

Måske tænker I, at der vel ikke er den store forskel på en tavle og så en tegneblok med lidt tuscher? Men en del af oplevelsen og noget af det, som Paven er aller gladest for, er at viske ud! At svinge svampen nonchalant hen over tavlen og viske den helt ren, for at kunne begynde forfra igen – det er sådan set noget af det allerbedste 😉 

***

11 kommentarer

 • Hahahaha, yes, det er jo alvorlige betragtninger som må i spil, når man skal finde på gaver 😉

  Men årrhhh, hvor bliver jeg altså glad helt ind i hjertet af at høre, tavlen hitter <3 <3 Jeg har været så spændt på Pavens dom! Vi har haft vores tegnetavle siden i sommers og Beate maler stadig på den dagligt. Håber, den vil vække ligeså meget glæde hos jer :*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Vi er SÅ glade for din kompetente ekspertise ! 🙂 Paven elsker den!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det mærkeligt hvis jeg som 24-årig nu har lyst til at ønske mig en tavle i fødselsdagsgave? Det er da perfekt til at kunne strege ud fra sin to do-liste og brainstorme på! Jeg må lige vende det med min bedre halvdel 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha Laura! 😀 Næææ, det er ikke spor mærkeligt, det kan jeg sagtens sætte mig ind i – men mon dog ikke du skal finde en anden version, med mindre du vil brainstorme og lægge planer på knæ?? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er alligevel ikke så høj, så jeg tænker det ikke betyder så meget 😉 Haha. Ej jo, jeg må i gang med at male en dør med tavlelak eller sådan noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinnie

  Har lige brug for et meget ærligt og ikke overskudsmor-svar her: sviner en kridttavle ikke pænt meget på gulvet under den?? Tænker sådan én på børneværelsets gulvtæppe kan være sinner besværligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Hej Vinnie – jeg skal gøre mit bedste 😉 Nææ, det synes jeg slet ikke? Ved ikke om det der den der skuffe/bakke ting, der er nedenunder på midten i tavlen, som ‘opsamler’ støv mm, eller om min datter blot er påpasselig eller….men vi har ikke noget mærkbart snavns på guvlet. Vi har fra start mest haft problemer med at lære hende, at kridt og tuscher KUN skal være vedtavlen og ikke bruges på andre flader 😀 Men indtil videre 7-9-13 – har vi ikke haft uheld. Men bakken/skuffen under er til gengæld ret støvet 😉 Men det synes jeg nu altså ikke gør noget? Håber du kan bruge mit svar. Dog har vi, som du kan se ikke noget gulvtæppe, så hvorvidt det sætter sig i et sådant kan jeg ikke svare på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har tænkt meget over, om vi skulle have sådan en. Jeg var i tvivl o vi ville få den brugt i forhold til bare at sidde med papir. Men du har lige fået mig overbevist. Sådan en må vi have herhjemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, jeg er faktisk ret sikker på, de vil elske det Signe! 🙂 Der er noget sjovt i at kunne veksle mellem kridt og tuscher og så det at kunne viske ud med svampen. Den er i hvert fald et stort hit herhjemme. I øjeblikket øver vi hele tiden vores forbogstaver og så kan hun også godt lide at vi står på hver vores side og tegner – og så bytter og tegner videre på hinandens 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig fin gave 🙂 Stod faktisk og kiggede på denne igår til min søn. Han er 2,5 men tror han ville elske den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Det er jeg helt sikker på, han vil 🙂 Min datter kunne også sagtens have fået den sidste år og have haft lige så stor glæden af den.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

LIGE OM LIDT