MIDNIGHT BLUE OBESSSION

PAVEN 3 ÅR: VORES KVINDEKAMP

fotokage

Ak. Tid. Det er altså noget syret noget. For tre år siden, var hun bare en lille ukendt guldklump, der væltede min verden. Det gør hun sådan set stadig – men det er trods alt blevet nemmere at navigere nu efter 3 år! Vi har at gøre med en svært prinsesse-glad Pave her i husstanden. En fase moderen havde håbet, hun ville skippe, for jeg er ikke ret god til den. Men vi er på alle måder gået all in. Også selvom jeg for et par år tilbage proklamerede for hele familien at jeg IKKE ville have noget som helst lyserødt til hende! Men ak. Tiden. Dagen i dag har været lyserød og girly. En yderst tøset Kvinde-kampdag. Men jeg elsker, at hun valgte dén dag til sin ankomst. For hun er sej. Og jeg kan nu se, at det ikke bare er en glorificeret titel to forelske forældre har tillagt deres velbalancerede baby – der et karaktertræk. Og DET gør mig filemer stolt og stærk. Vi kæmpede sammen d. 8. marts for tre år siden. Og vi gjorde det, hvis jeg selv skal sige det – ret godt. 

Jeg tror, min modvilje mod lyserøde tyl universer til små piger har haft klangbund i en frygt for at fastfryse hende i en på forhånd dikteret stereotyp: Den lille, sarte pige med de bløde værdier og det milde, bøjelige sind. Jeg ser langt hellere handlekraftige kvinder med ben i næsen end ovennævnte som mine egne forbilleder. Heldigvis er Paven ret bevidst om sin egen indre råstyrke og er af natur langt mere power end prinsesse. Og selvom hverken hendes far eller jeg har gjort noget som helst for at fremelske den lyserøde fase, snarere tværtimod, så har hun altså fundet den selv. Og hun dyrker den med en sådan indlevelse, at jeg kun kan bede til, at hun en dag vil gå til lønforhandling med samme selvsikre målrettethed og entusiasme. 

Derfor har jeg gjort noget i dag, jeg ALDRIG troede, jeg skulle gøre. Jeg har bagt en kage (første gang nogensinde). Jeg har beklædt den med sukkerblomster og lyserødt (!) fondant. Og jeg er stolt af det…??!! WTF. Tid. Er virkelig noget syret noget. For 3 år siden overvejede jeg seriøst, OM jeg ejede tårekanaler. I dag er ingen omkring mig i tvivl. De flyder over ved det mindste kys. Hvis jeg vågner i morgen og er blevet Klokkeblomst, så send mig langt væk, tak 😉

Jeg vil også anbefale jer at prøve Leg og Lekties tilbud af forskellige kreative og inspirerende læringsredskaber til børn fra 2-12 år.

***

12 kommentarer

 • Ida

  Tillykke med hende 🙂 Jeg er vildt misundelig på hendes fødselsdag, det er virkelig en sej dato.
  Ligesom dig er jeg meget anti lyserød og nuttede prinsesseuniverser. Men jeg skal da helt sikkert nok blive klogere, når damen bliver ældre og selv vil bestemme. Tankevækkende at hun selv har “fundet” den fase, trods jeres forsøg på det modsatte. Der er nok nogle ting, man bare ikke kan slippe udenom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak søde Ida! Og ja, det er nemlig lidt tankevækkende, vi kan lige så godt først som sidst opgive at tro, vi kan manipulere dem til noget som helst, hveken i den ene eller anden retning 🙂 De har deres egen personlighede – og halleluja for det! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, der er så mange ting, man tror, man kan undgå og ved, man vil gøre anderledes – lige indtil man får barnet og barnet viser sig at have andre ideer. Jeg startede også ud med douche farver krydret med lidt drengetøj og endte i prinsessefasen med pigen og superheltefasen med drengen. Ak ja…. 🙂

  Tillykke med prinsessen – uanset!

  mvh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cassandra

  STORT tillykke med din pige! 🙂 Jeg tror, aldrig jeg har kommenteret her – har kun fuldt løst med på sidelinjen, men jeg MÅ altså lige kommentere her.

  Jeg ved ikke, om jeg tager det, du siger om den sarte, milde pige med bløde værdier vs. den handlekraftige med ben i næsen personligt. Det gør jeg nok. Eller om jeg misforstår, hvad du mener. Jeg synes, det er fantastisk at se og opleve, at man som pige (og kvinde!) sagtens kan være lyserød, have bløde værdier og til tider være usikker, samtidig med at have ben i næsen, vide hvad man vil og gå efter det uden at se sig tilbage. Jeg ser mig selv så meget i det her indlæg og husker hele min (pige)barndom med tyl og lyserøde trøjer, blomster og bukser, og i dag kunne jeg ikke finde på at tage en lyserød blomst eller tilnærmelsesvis det samme på. Jeg går for det meste i sort tøj og eksperimenterer i ny og næ højst med diskrete farver med inspiration fra Cathrine fra ROCKPAPERDRESSES (af hjertet tak for mod..) Det, jeg prøver at sige, er, at man i min optik sagtens kan være mild og lyserød i hjertet i samspil med en stålfast vilje og et stædigt væsen. Jeg camouflerer åbenbart min indre pigethed med sorte sneaks og læder, men selvom jeg altid vil elske lyserøde blomster på mit bord, pastelfarver i boligen og med sikkerhed ved, at jeg har et mildt sind og et lyserødt hjerte, har jeg (som Paven!) altid haft råstyrke, mod og viljen til at gå længere end det sikre valg (rent personlighedsmæssigt – valg af tøj arbejder jeg stadig på ;))

  Så hurra for faser, udvikling og tid – og hurra for lyserød, kvinder og 8. marts!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Mange tak for din besked – den er SÅ fint formuleret – og vi er helt enige! 🙂
   Det gør mig rigtig glad, at du kan kende dig selv, for så har jeg ramt noget af det rigtige med mine ord, for ligesom du, kan jeg også genkende mig selv i min datter og hendes udvikling og mix af karaktertræk og værdier mm. Og dermed altså også i din beskrivelse ovenfor. Underligt nok, troede jeg bare, jeg havde helt styr på hvordan landet hang sammen, og at man kunne skarp opdele den slags, men det skulle der altså bare lige en 3 årig til at fortælle mig, at det kan man ikke 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et dejligt indlæg. Det får mig virkelig til at se frem til selv engang at blive mor. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak skal du have, hvor var det en fin besked <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke til hende 🙂
  Godt nok en lækker kage 🙂 Perfekt pige og sommer-stemning i et 😀

  //Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak skal du have, hvor er du sød. Hun var også meget fascineret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Tillykke med den seje pige! Selvom det er et gammelt indlæg, faldt jeg lige over det og huskede at det var så godt skrevet, det du skrev og nogle gange glemmer man at give tilbage til alle de blogs man æder. Jeg forstår helt sikkert godt din afstand til lyserød og for fastlagte kønsrammer, men lige gyldigt hvad man gør bliver de små jo også påvirket af andre børn, andre voksne, reklamer og i det hele taget hele verden. Og så må man jo huske på, at lyserød bare er en farve og ligesom du siger, kan man jo sagtens være en sej og stærk og femi pige selvom man elsker prinsesser. Jeg er sikker på, at din pige nok skal blive en sej tøs der hviler i sit køn og kan være både blid og fuld af power 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak for den søde besked! Jeg er glad for, du tog dig tid at skrive 🙂 Og jeg tror, (og håber) du har ret. Hun er sej og stærk og helt sin egen og det forsvinder jo ikke, blot fordi i øjeblikket pakker det ind i pink tyl 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

MIDNIGHT BLUE OBESSSION