DEN HVIDE HERRE SKJORTE

BO PRIVAT, CENTRALT OG AUTENTISK I PARIS

fotolejlighed6

boprivatiparis

Jeg har skrevet om det nogle gange efterhånden og det skyldes alene det faktum, at vi her i familien er ret begejstrede for konceptet: Airbnb. I var rigtig mange der spurgte ind til vores ‘Paris-base’, da vi var af sted sidste måned og derfor tænkte jeg, at jeg ville lave et samlet indlæg herom. For ja. Vi havde (endnu en gang) lejet gennem Airbnb.

Jeg har efterhånden skrevet om det en del gange, både her og her. Men det ER altså smart. ISÆR når man rejser med børn.

Det giver helt andre former for fleksibilitet og  frihed. Vi boede med Airbnb i både  Syd Frankring på stor gård og i Paris samme år. Men den gang konstaterede vi også, at det kan betale sig at bosætte sig centralt i Paris, fordi metro systemet ikke er ret kompatibelt med klap- og barnevogne. Derfor valgte vi i år en super centralt beliggende lejlighed. Der samtidig var stor nok til at min mands søster, der bor i Paris til dagligt, kunne blive der og spise og sove, hvis hun nogle af aftnerne ikke gad tage en time med toget hjem til sig selv. Vi havde fundet en kæmpe penthouse lejlighed midt i Paris i en gammel industri-lager bygning, og det var helt perfekt! Der var en fantastisk udsigt – og skønt at have plads og smukke rammer, når man nu er ‘tvunget’ til at være hjemme hver aften!

fotolejlighed5rejstilparismedborn

Hvis jeg skal nævne noget, der var mindre…..komfortabelt, så var det nok trapperne op til 5. sal med en klapvogn og en 3-årig efter en lang dag i Paris´gader, haha. Men altså, der er jo ikke så mange penthouse lejligheder i stuen, vel? 😉 Udlejer var super sød og behjælpelig – og måske vi også tilmed sparrede lidt fremfor et hotel på byens bedste beliggenhed? Den var ikke billig, men fair i pris – og ja, så havde vi jo enormt meget mere plads, frihed og fleksibilitet, end noget hotel havde kunnet give os.

Airbnb er, (som de fleste nok efterhånden ved) en slags online markedsplads for mennesker, der udbyder deres bolig, eller for folk som os, der søger én. Det smarte ved at leje sådan en privat bolig, er foruden at den er fuldt ekviperet med alt det udstyr, man skulle have behov for, at man undgår hotellers ulemper.

Når man rejser med børn, både nu med en 3-årig og de forrige år, hvor vi har rejst med en lille baby, har man andre rytmer, man skal falde ind i. Vi skal helst ikke putte senere end kl. 20.00, hvilket også betyder, at vi helst ikke skal spise meget senere end kl. 18.00 osv. osv. I Barcelona f.eks var det UMULIGT, at finde en restaurant, der serverede mad så tidligt. Og I både Paris, Amsterdam og London, hvor vi har været på familieferie, er det super rart, selv at kunne lave sin mad, evt. efter Paven er lagt i seng og sidde i en rigtig stue med stearinlys og rødvin og høre musik og hygge, måske endda med en altan eller tag terrasse, frem for at sidde og hviske hen over en dobbeltseng på et hotel værelse med slukket lys 😉 Hvis I vil vide mere konkret om, hvordan man bruger Air b n b, så læs evt. her. 

P1310160

Desuden: Paven keder sig på et hotel. (og det gør vi måske egentlig også). Når vi lejer privat, lejer vi hos folk, der selv har børn. Det betyder, at der udover alt det praktiske som en børneseng, en højstol, en pusleplads etc. etc. også altid er en helt masse nyt og spændende legetøj. Især dette punkt har vist sig at betyder meget. For når Paven føler sig underholdt og stimuleret, er der bare mere ro på ?settet?.

Sidste gang jernede hun rundt med diverse dukkevogne, løbecykler, baby-indkøbsvogne, bamser, lege giraffer og hvad ved jeg hver eneste morgen, når hun vågnede. Det var så kært og dejligt at se, at hun virkelig havde gavn af, at være i et miljø, hvor der naturligt er indtænkt børn ? og hvor der er rum og mulighed for udfoldelse. Denne gang havde vi plads nok til at spille fodbold indendøres, haha. Og så er de sene middage lidt nemmere, når man bogstaveligt talt bare kan lade Paven spise med i nattøj og gå ind og putte hende direkte bagefter 😉

fotoparis3

Her har Paven købt lyserøde blomster “til manden, der bor hos os” – eller var det nu omvendt?? 🙂

 

PS: Indlægget her er IKKE sponsoreret, selvom det kunne lyde sådan. Jeg har tidligere lavet samarbejde med Airbnb, men i dag er vi simpelthen bare slet og ret glade for konceptet og hyppige brugere. Det´sgu da reklame, der virker, var? 😉 

7 kommentarer

 • Jeg kan virkelig godt forstå jeres begejstring for Aibnb. Specielt også når I rejser med børn! Vi har selv benyttet os af Airbnb flere gange i USA og enkelt gang i Warszawa, og alle gange har vi væretg super glade for det. I USA har det være lækkert med et afbræk fra motel og hotel – et tiltrængt afbræk efter flere uger på vejen. Det er skønt at kunne lave mad selv og lade som om man er hjemme selvom man egentlig er ude. Jeg er fan og deler helt sikkert jeres begejstring! I øvrigt et super kært billede af Paven, det sidste billede 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, vi har også været super glade for det. Naturligvis skal man lige undersøge udlejer først, men vi har nu ikke haft nogle dårlig oplevelser 🙂 Og friheden til at kunne styre måltider mm selv er rigtig rar. Og med helt små børn, er det altså virkelig rart med puslebord, børneseng, legetøj mm. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • This apartment is amazing!

  http://pixieronn.blogspot.co.uk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åh, må jeg ikke også få blomster og bo hos jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Kan du afsløre hvor boligen lå? Gade eller område. Vi skal nemlig afsted til Paris i april og vil egentlig også gerne bo privat, centralt med gåafstand til det meste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

DEN HVIDE HERRE SKJORTE