BIRTHDAY GIRL

GL. SKOVRIDERGAARD – HOTEL ANBEFALING

P1330204P1330222P1330216skovriddergaard1

Da vi for et par weekender siden var på forlænget weekend i Silkeborg, boede vi på Gl. Skovridergaard. Min mand skulle holde foredrag derovre og vi benyttede en helligdag og lidt arbejde som en kærkommen undskyldning for en lille mini getaway – på familie tur i Danmark. Silkeborg viste sig fra sin absolut pæneste side, alt var sprunget ud, takket være altid grønne og kønne maj, solen skinnede, fuglende kvidrede og det var ren Morten Korch idyl 😉

Fordi vi jo skulle arbejde derovre begge to ville vi gerne bo nemt og bekvemt. Vi havde ikke så megen tid og ville trods alt også gerne nå at slappe lidt af med familien, sejle på søerne og en tur til Himmelbjerget. Valget fald på Gammel Skovridergaard – mest fordi det så super hyggeligt ud. Men som altså derudover helt ærligt må være blandt Danmarks smukkeste hoteller! Hold da op, hvor lå det smukt. Vi var SÅ begejstrede for stedet og ikke mindst vores udsigt fra vores lille altan.

Hotellet oser af charme og nostalgi – og så ligger det nærmest midt i skoven, omkranset af vand og skov. Fantastisk! Og så var det endda lidt af et tilfælde, at vi havnede her, for vi havde egentlig fundet et andet sted, men de kunne ikke have os. Og ja, pardon my french – men tusinde tak for det!

skovriddergaardP1330205P1330210

Det er en tidligere kuranstalt, så det må siges at være de helt rigtige rammer for at slappe af og lade op til hverdagens strabadser. De har et drivhus med de spiselige blomster (!!), Liggehallen, hvor man blot kan ligge og slappe af og lade op, ligesom der er bibliotek, sauna og mulighed for meditation…

Kunstmuseerne ligger i gåafstand herfra  – og det gør vandlandet AQUA land også (som var en STOR succes hos min datter! Hvis I har børn med: Go there!!)). Som I kan høre, er det et sted, hvor der er tænkt rigtig meget over tingene og jeg vil tro, at det normalt især henvender sig til et publikum uden børn. Så meget mere desto imponerede og glade er vi for, hvordan de håndterede at vi kom anstigende med en 3-årigt krudt-kanalje! Alle var SÅ søde og behjælpelige, der blev redt op ekstra fint til hende – og sågar lavet special mad til hende om aftenen, da vi spiste på hotellets egen restaurant Orangeriet, (idet niveauet af deres luksuriøse gourmet mad nok ikke havde imponeret min datter i samme grad, som den gjorde hos os ;)…)

silkeborg5silkeborgskovhotelskovriddergaarden

Vi nåede både Himmelbjerget, kanalrundfart, skovtur, Aqualand med svævebane og vandpistoler i udkigstårnet, på Asger Jorn museet, som er i gå afstand fra Gl. Skovriddergaard, og turen langs Gudenåen, virkelig en utrolig smuk tur! Vi fik set solnedgang bag åen og solopgang over skovens trætoppe – vi fik bland-selv softice, gammeldaws is med syltetøj og en enkelt Filur i aftensolen, vafler med lun æblekage ved Hjejlen, vin produceret af en verdenskendt Rugby-stjerne og valmue-gelé udvundet af den lokale kok til et storslået ostebord. Kort sagt: det optimale udbytte af tre små dage i Silkeborg med familien på tur. Nogen faldt endda i søvn med sin nye røde ballon.

Tak for denne gang. Og på glædeligt gensyn.

 

11 kommentarer

 • Hvor sjovt, der har min mor været på kursus mange gange ifm. sit arbejde og hun har altid talt særligt positivt om maden. Hun har dog aldrig taget billeder derfra, så interessant at se hvordan det ser ud, meget idyllisk må jeg sige! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er da ret sjovt 🙂 Der er virkelig meget idyllisk 🙂 Og helt igennem fredfyldt og smukt. Det må I prøve en dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Hvor lyder det bare som en skøn skøn tur! Det er virkelig befriende og dejligt at se hvordan I nyder livet, byen, gode oplevelser og god mad – præcis som jeg selv og min kæreste også gør det, og håber vi kan fortsætte med når vi engang også har fået børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak. Ja, vi forsøger i hvert fald 🙂 Det er langt fra altid, at planen går som vi håbede, men hvis man tager det med – og er indstillet på at planlægning lidt er en by i Rusland, så er der sådan set intet til hinder for at man kan fortsætte med den slags. Vi hygger os med det, og det gør vores datter i hvert fald også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selv i regn og blæst kan stedet anbefales:-)
  Sååå god mad i Orangeriet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Har du/I også været der? Sjovt….det er virkelig godt, ikke? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Var der på kærestedate i påsken:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Åh, så har I også været der på et smukt tidspunkt! Virkelig flotte omgivelser, synes vi:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jo mit hood. Jeg bor lige der:-) Sjovt at se hvordan andre “ferierer” den nærmest i min baghave:-) Måske du skulle prøves. Og ja, Silkeborg ER skøn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha 😀 Ja, godt så…..det andet ku blive mærkeligt 😀 Men ja, spøg til side, det burde du da, hvis du bor lige ved. Virkelig et oplagt sted til lidt hverdagsluksus og fordybelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BIRTHDAY GIRL