BÅDE, BROKADE & BLOG-LEDE

HELT TIL HEST

fotohest3fotohest

Lige nu fylder især to tanker i mit hoved:

1: KAN man ride, når man er 3 år??!! Er det seriøst ikke den ondeste dødsfælde, jeg netop har placeret min datter på??!!

2: Hvorfor venter jeg egentlig mest på, hvornår Distortion slutter, når jeg engang bare gik og talte ned til det gik i gang??

Mens alle andre øjensynligt dundrer løs til Distortion og drikker øl i gaderne til tung bas og dansende dragehaler, så slubrer jeg kaffe og spiser ostemadder i sommerhus-landet med hyld i haven og sol i nakken. Ahh?.Vi er muligvis verdens mest privilegerede mennesker med vores to dejlige sommerhuse og jeg skal gerne ærligt indrømme: Jeg orker slet, slet ikke Distortion. Jeg har dog haft nogle rigtig gode år de andre år og også været så heldig at tilrage mig en halsbetændelse i tillæg. Fik ved en fejltagelse forvildet mig derned onsdag aften, hvilket slet ikke var noget hit for farmor her.

Ret hurtigt fik jeg fundet en vaffelis og stukket halen mellem benene. Hjem til portvinen og de fyldte chokolader ; ) Og en hulens masse vasketøj ikke at forglemme. Taskerne blev pakket og lejligheden rengjort. Op tidligt torsdag, pakke de sidste ting, gøre klar til fremvisning i lejligheden (som vi har sat til salg. GYS!), køre Paven til hendes første ridetime (!!!!! Trippelt gys!) og derfra til sommerhuset.

Jeg er SÅÅ bange for heste! Jeg blev smidt af, da jeg var barn ?og trådt på bagefter, fordi et træ væltede og skræmte hesten fra vid og sans?.lang historie, men det hele foregik lidt uautoriseret i de svenske skove ? og siden har jeg været virkelig angst for heste. Har faktisk prøvet at kurere det ved at ride som voksen. Hvilket ikke var et hit. Jeg begyndte at tude, det øjeblik, jeg blev sat på hesten. Angst er noget underligt noget. Derfor behøver jeg vel næppe forklare, hvor miksede følelser jeg havde, da Paven allerede som 2 årig begyndte at udvise vild begejstring og glæde over konceptet heste. For jeg ser ingen grund til at videreføre min angst! Men samtidig kunne jeg VIRKELIG godt tænke mig, at hendes nye hobby blev strikkeklub eller ler-værksted i stedet for rideklubben :/

Anyway, nu er hun 3 år, vores gode ven har fine kontakter og mente det var på tide ? hun fik lov ? og var LYKKELIG! Det var simpelthen så kært. Hun har længe talt om at ville ride.

Jeg er dog stadig lidt forvirret. Hvordan filan kan man vide, man gerne vil ride, når man er 3 år??!!
Og hvad gør vi herfra?? Mener hun det, når hun siger, hun vil igen? Eller er det de voksnes begejstring, der smitter af, når de går med rundt og roser undervejs?? Er jeg en slags pacer forældre, når hun straks får lov at ride, blot fordi hun har nævnt det nogen gange? Eller er jeg omvendt en ond satan, der overfører min egen angst, hvis jeg benægter hende det?

Første ridetime var i hvert fald et hit. Hun var så stolt og glad. Nu må vi se, om begejstringen varer ved?..og om min angst aftager bare lidt.

………………..Måske jeg bare tilfældigt henslængt skal ligge lidt strikketøj strategisk ved hendes skrivepult over natten?

Tak til Egene Ridecenter, hvor den søde hvide pony er lånt. Den hed Max. Og Paven var i så gode hænder.

 

 

 

 

11 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor ser hun sød ud! Og meget stolt ud – især på andet billede 🙂 Har ikke selv børn, men forstår godt dine tanker om hvad en tre-årig vil – hvor er det vildt, at hun allerede som to-årig fik en idé om at ville ride! Min niece snakkede vist om det i 1,5 års tid og fik som fem-årig lov – moderen håbede vist også, at hun ville glemme det igen, men nej!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak 🙂 Hun var simpelthen så kær og stolt. Jeg tror måske, jeg faktisk havde regnet med, når hun endelig stod dér – foran hesten, at hun ville bakke ud/fortryde…men nix.
   Hmnn……jeg håber nok også lidt 😉 Haha…..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor ser det hyggeligt ud. Vi har også haft lejet en pony, og Folke syntes det var helt fantastisk. Og hvis det nogensinde skulle blive noget et af børnene vil gå til, så har vi heldigvis en rideskole overfor vores lejlighed.

  Vildt, at I sætter jeres lejlighed til salg. Ved I hvor I skal bo? Skal I mon ud af byen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, det er da gentlig ret hyggeligt (sagde hende der var piv angst for de store dyr, haha)……
   Men hun hyggede sig virkelig.

   Og ja, vi synes egentlig også selv, det er ret vildt. Især taget i betragtning at vi vitterlig ELSKER at bo der 🙁 Men vi har brug for mere plads. Og uden ubegrænsede midler og fortsat trang til at bo i byen, kan jeg kun sige, jeg er……spændt?……på at se, hvordan filan dén kabale går op……om hvis. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Ihhh det er min store drøm at min lille datter (som snart fylder ni måneder) plager om en hest ligeså snart hun kan snakke, så vi kan dele min store hobby og drøm 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   🙂 Ja, altså en drøm, var det ikke ligefrem for mig, hihi…jeg er SÅ bange for heste….men hun er så sød og hygger sog sådan – det er ret kært:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Lykke Hansen

  Så kær.. Men pas på inden I har set jer om så ejer I to ponyer, hestetrailer og stor landrover og drøner med ungen rundt i landet til stævner hver weekend. Sådan gik det i akt fald for mine forældre. Jeg begyndte også da jeg var 3 år. Først hyggeplan, senere seriøs rideundervisning og da jeg var 8 første pony. Senere en mere og en masse springstævner. Sluttede først da jeg blev 17 og syntes andre ting var mere spændende. Men faktisk husker både mine forældre og jeg det som en fantastisk tid, hvor vi var sammen rigtigt meget i forhold til hvad jævnaldrende var det med deres forældre for ja ponysport kræver forældreopbakning – sikker på I klarer den, hvis det seriøst er noget for paven 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, ja true. Det er både dyrt OG farligt.tsk tsk…..det er det, jeg siger…strikkeklubben. Det ved man, hvad er… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så kom til Bryggen Louise. Vi har fundet en fantastisk andelsforening med en gård der nærmest er en park og lejligheder der er ok prismæssigt. Vi bor i en 139kvm og jeg er endda på SU (og studiejob)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, det lyder da slet ikke dumt? 😉 Det må jeg da lige høre mere om! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • God pinse,

  ja din datter kan godt ride når hun er 3 år.
  På vores rideskole starter mange børn når de er 3 år, de lærer hurtigt, de får hurtigt den rigtige balance osv.
  Dog vil jeg sige, at de små heste kan være stædige og vilde, så jeg ville vælge en stor rolig og stabil hest.
  Men op til jer, I må kende hesten bedst.

  Min veninde begyndte ridning som helt lille og er i dag blevet sådan:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/06/kunstudstilling-pa-holbk-sygehus.html

  Nyd pinsen og held og lykke med datter og ridning.
  Charlote

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BÅDE, BROKADE & BLOG-LEDE