GYLDNE SKO

KROGS FISKERESTAURANT PÅ GAMMEL STRAND

P1320855P1320865

krogs2foto 3

Gl. Strand var i gamle dage dér, man gik hen, hvis man skulle have frisk fisk – altså dengang det var Københavns centrale fisketorv….Så det er selvfølgelig ganske oplagt at placere en fiskerestaurant her. Og dét var altså samme sted, at smukke Rikke og jeg også valgte at gå hen, da vi forleden skulle have fisk på gaflen!

Krogs har i mange år haft ry for at være en af byens bedste fiskerestauranter, men også været ude i et mindre ‘stormvejr’ af mindre begejstrede anmeldelser de senere år. En ærgerlig omtumlet tilværelse. Noget med en frysedisk, der ikke havde opført sig ordentligt. Avav……Anyway.

I april 2014 overtog så Frederik Fogh de ikoniske lokaler sammen med Werner Nymo (tidl. bl.a. restaurantmanager hos Alberto K). Og med Anders Rex, som køkkenchef med tidligere erfaring fra Ruths Hotel i Skagen, The Fat Duck udenfor London og Brøndums Hotel, så tegner det da meget godt…..

Rikke og jeg besluttede i hvert fald at give det et hæderligt forsøg. Gennemsnitsalderen var nok noooooget over vores 😉 Og musikken også derhen-af, men det var faktisk ret hyggeligt at sidde dér i en slags sitrende ‘tidslomme’ og mærke de fine panelbesatte vægges historie. Og så var det jo altså sådan set maden, vi kom efter:

krogs1foto 2krogs6krogs7

Til forret fik jeg Moules Mariniéres og uanset af det er en træfsikker klassiker, så kan jeg ikke lade dén slags gå min næse forbi, jeg har en kraftig svaghed for muslinger! Disse dampet i hvidvin, safran og urter var afsindigt lækre. Og der var dertil tale om en meget velvoksen portion. Jeg fik også smagt Rikkes fiskesuppe, som jeg selv havde valgt, havde der nu ikke været muslinger, og den var helt vanvittigt god! Med en særdeles kratfuld smag og lækker cremet. Virkelig ret utrolig god! 

Til hovedret fik jeg smørpocheret rødtunget farceret med jomfruhummer og hvide asparges – og til dessert citrontærte med brændt marengs og syrlig sorbet. Min dessert fik jeg aldrig foreviget, hvilket er synd, for den var et lille kunstværk. Men ja, nogen kunstværker nydes bare bedre med maven end med øjnene. I hvert fald kom jeg til at spise den hurtigere end mit kamera kan nå at sige Paparazzi!!, så den må I tænke jer til! Citroncremen var kold og fast, marengsen lun og blød – og min skyris let og syrlig. P.e.r.f.e.k.t.

Jeg har ingenting at klage over efter denne fine aften. Maden var helt i top og det var serveringen også! Vi fik en særligt sammensat vin menu, som var utroligt velafstemt og dertil både lidt til at begynde på – og lidt til at slutte kaffen af med 😉 Efter mine muslinger fik jeg desuden en dampende varm klud at tørre fingrene i. Meget oldschool, men også meget tiltrængt/veltænkt. Servicen var både hyggelig og professionel. Vores tjenerne var opmærksomme og informative. 

Prismæssigt er vi i den højere ende, uden dog at være gourmetpriser. Vores hovedretter kostede ca. 295 kr. stykket. Forretter ligger fra 145,- til 495,- og desserten ligger på mellem 95 – 125,- og vinen afhænger jo af valg og smag.

Alt i alt:
En virkelig god og gennemført oplevelse. Jo jo, bevares, det er da sandt, at klientelet er af ‘ældre dato’ og at indretningen er ret Oldschool hos Krogs Fiskerestaurant, men personligt er det ikke noget, der bekymrer mig. Jeg synes egentlig kun, det er hyggeligt. Har læst flere steder, at de vil opfriske stedet – og det er da glimrende, men jeg håber faktisk, de vil gøre det i stedets ‘ånd’ og bevare mange af de ‘gamle’ elementer, for det matcher stedet, placeringen og ikke mindst maden rigtig godt. Det er traditionel mad, men med klasse og stil, der er kræset for detaljen – men uden af være fisefornemt. (Har ledt længe efter et passende ord, der var mindre promiskuøst, men ak, fisefornemt ER bare det mest korrekte)……

God mad + kompetente hænder + central beliggenhed og hundrede procent hipsterfrit = Helt helt ok! 

rikkefoto

Vi var inviteret af Krogs Fiskerestaurant – og mange tak for det!

***

3 kommentarer

  • Sara

    Det hedder vel egentlig “fisefornem” – betydningen bliver i hvert fald lidt en anden med det ekstra “s”. 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] – da vi skulle spise på Krogs Fiskerestaurant. Hun har skrevet en anmeldelse af vores aften her. Der kommer også et på bloggen fra mig af – men synes at hun har gjort det så godt. ; […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GYLDNE SKO