BLEGFIS I BREDE BUKSER

OM AT KOMME I GANG MED AT LØBE

fotonikerunning

Endnu en dag i løbesporet. Jeg er så glad for endelig at være kommet i gang med løb igen. Jeg har villet det så længe og virkelig manglet motivationen og ‘det sidste skub’. Jeg ved egentlig ikke helt, hvad det var, der pludselig kickstartede motivationen igen. En kombination af behovet for at komme ud og rense hovedet efter lange og tætpakkede arbejdsuger, en generelt træthed og ladhed i kroppen, en mere fleksibel hverdag, der nu i højere grad tillader at jeg ‘maser’ løb ind imellem de mange aftaler og gøremål – og så den dersens fitness App, som jeg har skrevet om et par gange før.

Der er nok en grad af konkurrence menneske i mig. Ikke så meget overfor andre. Men overfor mig selv. Jeg elsker, når jeg lykkes med at slå mine egne dumme opsatte begrænsninger i jorden. Uanset om det er fordi, jeg får overbevist mig selv om, at jeg ikke kan køre mit arbejdsliv på en bestemt måde, at jeg får dunket ind i hovedet på mig selv, at jeg ikke kan bage – eller ikke kan finde tid til løb, eller hvad det nu måtte være. Så bruger jeg en rum tid på at gå og begrænse mig selv. Og så ender det som regel med at jeg stikker den indre tudekiks en skråt-op-finger! 😉

På samme måde kan jeg også godt lide at udfordre mig selv. Så da jeg begyndte at løbe igen stille og roligt i forbindelse med at jeg skulle teste den her Fitness World App, tænkte jeg hele tiden, at jeg ikke kunne løbe mere end max 5 km, eftersom jeg jo ikke har trænet mærkbart de sidste 3 år, siden min datter blev født. Og selvom mange har påstået, at det burde jeg kunne, når jeg engang har haft løbet langt over det dobbelte flere gange om ugen, så blev jeg ved at begrænse mig selv i tanken om, at min træning jo ikke har fulgt med.

Indtil en dag oppe i sommerhuset for et par måneder siden. Jeg havde mit ‘vindue’ dér. Jeg havde ikke nogen tanke om at tracke hvor langt eller hvor hurtigt jeg løb. Jeg skulle bare lige ud på en morgentur. Stille og roligt. Solen skinnede, den første varme forårssol, jeg løb langs vandet, hele kysten var stille, musikken i min iphone var i det helt rigtige tempo, jeg havde oceaner af overskud og benene blev bare ved, mens jeg mærkede hvordan min krop blev mere og mere ‘høj’. Jeg følte ingen trang til at stoppe. Og kom endda hjem stadig med overskud. Først mange timer senere, kom jeg i tanke om, at Appen på min iphone jo måtte have tracket distancen. Og sørme om ikke jeg havde løbet 10 km!

Det blev derfor startskuddet til at sætte mere aktivt ind. Og det har jeg gjort siden. For tiden, når vejret er så fint, løber jeg helst udendørs, men hvis det bliver skubbet til om aftenen, så napper jeg træningscentret.

Det sjove er, at Appen stadig er en motiverende faktor for mig. For nu hvor jeg har passeret den magiske grænse for min egen formåen ift distance, er jeg begyndt at kigge på tiden. Og sådan kan man jo hele tiden blive ved at motivere sig selv…

App?en (som jeg tidligere har skrevet om her) er meget brugervenlig. Du kan blandt andet: Booke og afmelde hold, Finde vægtprogrammer hvor du kan bestemme intensiteten, og tælle forbrændte kalorier fra din aktivitet, så du kan følge med i, om du forbrænder nok (hvis du er interesseret i et vægttab), finde centre nær dig ? og rundt om i hele landet, hvis du f.eks. skal på ferie eller arbejde et nyt sted og så selvfølgelig generelt læse om nyheder fra Fitness World.

fotorunning

Indlægget er lavet i samarbejde med Fitness World, der har tilbudt mig at teste Appén, men indhold, ord og rammer er helt mine egne. Tak for muligheden. 

***

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BLEGFIS I BREDE BUKSER