BLONDER, BRONZE & PLISSE´

UDSTYR OG TØJ TIL SKOVBØRNEHAVE

P1320523P1320529

Paven startede i børnehave i begyndelsen af maj. En skovbørnehave. Eller delvist i hvert fald 😉

De er i skoven minimum to gange om ugen og ofte derudover på tur et par gange, så i løbet af en almindelig uge, er hun virkelig meget ude – og med en helt ny barré for aktivitetsniveau, er der tale om seriøst slid på tøj og sko. Det er faktisk kommet ret meget bag på os. Vi kan slet ikke følge med på tøj herhjemme lige nu. Vi har allerede investeret i to sæt ekstra regntøj, ekstra gummistøvler, windbreaker, trøjer og et arsenal af ekstra undertøj og strømper. Men vi har manglet nogle gode ekstra sko, så da jeg fandt disse ‘ørken-støvler’ fra By Kier, tænkte jeg de skulle komme an på en prøve. Tingene skal jo kunne tåle slid, så gummisåler er gode – og så er de nemme at tage af og på selv (snøren er blot til pynt). De er SÅ søde til hende og ikke for varme, men samtidig en sko, der går op over anklen, når hun er i færd med at betræde viltre stier, fange haletudser, natsværmere og andet kryb, hvor den slags kan være praktisk 😉

Det er virkelig et stort skift, synes vi, hun har haft til børnehaven. De aktiveres på en helt, helt anden måde – og hun ELSKER det! Det er fantastisk, og jeg kan kun bifalde hvor gode de er på hendes stue til at lave alverdens ting med børnene og alt den ude aktivitet, der er. Men jeg er ærlig talt også i chok over, hvor hurtigt og hvor meget, hun slider/ødelægger/sviner sit tøj, haha….det er helt absurd. Og vi er nødt til at have hende i bad næsten hver dag, da hun ofte er smurt ind i mudder og jord og grus fra top til tå.

Derfor er vi nødt til at have ekstra af alting. Også f.eks nye hjemmesko, som hun selv fik lov at vælge – lyserøde naturligvis. Næste skridt bliver sandaler, solhatte og sommerbluser med afskærmning på skuldre. Ja, flertalsform er bevidst 😉

Har nogen af jer med børn erfaringer med dette? Hvilke ting er særligt gode, når man har et barn i skovbørnehave? Især her om sommeren?
Jeg håber der er nogen af jer, der har nogle gode råd?

***

P1320544

Sutsko og ørkenstøvle: fra By Kier

 

10 kommentarer

 • Lukkede kondissko kommer man langt med – og sandaler er fyfy i skoven i min optik. Men så er jeg også fra Norge hvor det er masser af hugorme! De skal kunne lukkes over anklene, og helst kunne vaskes et par ganger uten problemer;) Gummistøvler er også et hit;o
  Hold jer langt væk fra lyse farve – de bliver ALDRIG ordentlig rene efter det femte mudderbad fra top til tå..

  Jeg er meget begeistret selv for solhatte som kan “lukkes” under, men da det er mange institutioner der er imod det, må man checke det op på forhånd..
  Tynde, langærmede Tshirts, og bløde leggings(gjerne slitesterke… vi er meget glad for HMs “træningsbukser” – de holder til VIRKELIG meget for leggings at være) eller jeans.. Sokker som kan nå over buksebena er også en god ide..
  Jeg ville være forsiktig med henblik på bluser og korte shorts, da 1) det ofte er koldere i skoven, og 2) flåt! (skovflåt, tæge..)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak for de mange gode råd!

   Det hele er noteret! Kan godt se det mht sandaler….vi har heller ikke endnu givet hende nogen på, men omvendt har de høje temperaturer, som har været allerede også givet mig dårlig samvittighed med lukkede sko, da jeg tænker hun nemt får for varme fødder?

   Vi er også kæmpe fans af H&M´s bukser. Både leggins og denim. De er så gode til prisen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Tyndt bomuldstøj der dækker hele kroppen til de dage de er i skoven (pga flåter/det er køligere i skoven). Til alm. udendørsaktiviteter sommerbluser der dækker skuldrene, hvis hun er meget sart og lys i huden, mine piger har nu også brugt soltoppe/sommerkjoler på de varmeste dage.
  Vi havde ikke klaret skovbørnehave uden Eccos trekkingsandaler (biom sandaler), kønne er de ikke, vi havde andre til pænere brug, men de er fantastiske for børnene at gå ude i en hel dag og de er tilpas solide til skoven (med strømper i)og også til børnehavens legeplads og til når de er afsted på tur. Og ellers var Vanish min bedste ven i de år! Derudover solcreme på pumpe, da de meget hurtigt skal lære selv at være med til at smøre sig ind og det sviner mindre/er nemmere for dem at dosere, kasket/solhat/bøllehat, solbriller brugte min mellemste datter meget, og så brugte begge mine to store piger kondisko til de køligere dage. Man kan få så mange fede til børn og jeg synes klart det var dem som holdt bedst. Bisgaards lædersko har vi også haft, da der er gummi der går op og beskytter snuden på dem, så de ikke ligner noget der er løgn efter første dag i brug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Mange tak for de gode råd. Har du et link til de sandaler, du nævner?

   Solcreme har vi mange problemer med. Jeg har både på pumpe og alm creme og Paven hader det bare uanset. Ret træls, da hendes megen ude aktivitet virkelig påkræver tykke tykke lag. Hun er allerede nået og blevet skoldet, trods vi smører med faktor 50!

   Kondisko tænker jeg også er vejen frem. Det må vi have skaffet os.

   Tak for input! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Sandalerne hedder noget andet i de små størrelser, kan jeg se: http://shopeu.ecco.com/dk/da/ecco/urban-safari-kids_448696/3075941?navId=325

   Det der er godt ved dem i skoven er de terrængående såler, der “hæver” fødderne lidt fra skovbunden – og så er de bare gode for dem at gå og lege i.

   Solcreme vil jeg anbefale dig Matas Kids – hvis ikke du allerede har prøvet det. Den går op til faktor 30 og jeg har aldrig, heller ikke i Tyrkiet i højsommeren, haft forbrændte børn. Men det kræver, at børnehaven også smører godt ind efter frokost, selvom den er vandtæt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det fantastisk med al den aktivitet – især at så stor en del foregår udendørs 🙂
  Jeg har endnu kun et vuggestuebarn så har ingen erfaring med den slags slid på tøj og sko 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Det er helt genialt. Intet mindre. Det var et tilfælde hun endte dér, da det kom sig af, at vi hev hende ud af hendes forrige institution….så vi har ikke en gang selv valgt den og jeg har da godt hørt fra andre, at skovbørnehaver er fedt og sagen osv, men det er først nu, hvor jeg ser og hører min over lykkelige datter fortæller og berette hver eneste dag, at jeg kan se, HVOR meget det giver børnene og hvor godt det er. Hun elsker det! Hun var også virkelig glad for vuggestuen – men det her – det er helt et kapitel for sig. Det er fantastisk som forældre at se på til. Hun ligefrem beder om at komme derover hver morgen – også om lørdagen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tonje

  Jeg har en datter som er like gammel som Paven, hun går også i en barnehage som er mye ute. Jeg er sikker på at hun har hatt det ekstra fint de dagene hun kommer hjem og omtrent er dekket i sand 😉 Har funnet ut at til barnehagen så må ofte komfort trumfe estetikk. Et eksempel er vindfleece-jakke fra polarn o pyret, som hun bruker omtrent daglig hver vår og høst.

  Nå på sommeren går hun gjerne på tur i skogen med lette og luftige løpesko (kangaroo), eller goretex-sko fra viking hvis det er litt vått. Ikke akkurat de fineste skoene som finnes, men de er så gode til barnehagebruk. Jeg kjøper bestandig et par med eccosandaler til henne fordi de passer foten hennes godt. Hun har også jeans med loose fit i barnehagen, de kan brukes til både tur og lek i sandkassen. På kjølige dager tar hun de utenpå leggings. Synes ikke det er nødvendig med langermede t-skjorter, det tror jeg aldri hun hadde godtatt heller for hun elsker å gå i kortermede t-skjorter eller singleter. Sender heller med henne en sweat-jakke eller collegegenser. Og solkrem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tusinde tak for gode råd! Og helt enig – komfort trumfer til hver en tid æstetik. Når det gælder børnehave livet 😉 Især i en skovbørnehave, haha…hun er jo SÅ beskidt hver dag. Hun render med bare ben i mudder og sumpe og hvad ved jeg. Fanger frøer og haletudser og fisk og bygger ting i sand og saver brænde og lærer om skovens dyr….

   er det mon de samme ecco sandaler som en anden her i tråden også anbefaler? har du evt. et link dertil?

   og du har ikke oplevet problemer med at have sandaler på i skoven?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • tonje

   Jeg har kjøpt sandalen som heter hide&seek
   http://m.boozt.com/no/no/ecco/ecco-hide-seek_3132951/3134226?navId=60155

   Så lenge det er varmt nok løper hun rundt med den i skogen. jeg liker godt at tåen er lukket, så slipper hun å skade sine tær på stener eller asfalt. Med sandaler blir hun jo skitten, men det synes jeg hun blir uansett 🙂 de kan skylles i vasken 😉 hennes barnehage er også flinke til å si fra hvis hun mangler noe utstyr som vi ikke har tenkt på, og til å kle på henne etter forholdene. Det synes jeg er veldig greit, for det er ikke bestandig like enkelt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BLONDER, BRONZE & PLISSE´