NEW LEO - STELLA MCCARTNEY

GODE RÅD NÅR DU REJSER MED SMÅ BØRN

P1050031P1050101P1050021P1050552

Det er tre år siden nu at vi brugte en barsel i Thailand med baby. Så måske kan det virke skørt stadig at gå tilbage og dvæle ved det. Men det synes jeg nu ikke, det er. I øjeblikket er der mange, der går i ferietanker, fordi sommeren er over os og alle rejser. Måske sidder der nogle derude og overvejer om en langdistance ferie med et lille barn mon er en god ide? Eller måske blot om en ferie under barsel er en mulighed?

Vi ELSKEDE det! Jeg er så glad for, vi gjorde det. Det betyder noget. Roen. Tiden. Samværet. Boblen. Som man bare kan være i – sammen – helt uforstyrret, mens man nyder og lærer hinanden at kende. Det er en enestående mulighed for at tage en lang ferie sammen som familie, som vi da heller aldrig siden har haft mulighed for. Det er ikke sådan liiige at hive 6 uger i sammenhæng ud af en normalt tæt pakket arbejdskalender, vel? 😉

Jeg tænker, at det kan være, der sidder nogen med noget mulig planlægning til efterår/vinter. Så er det typisk nu, man booker. Derfor vil jeg da lige gøre opmærksom på mine Thailand indlæg. Om ikke andet, så til inspiration. Og måske som en lille drømmende reminder til mig selv, der lige nu har mægtig ondt i rejse-musklen og meget ondt af mig selv, fordi vi ikke skal afsted i år…..piv piv…..

REJSEGUIDE: LANGDISTANCE MED BABY (hvad man skal huske og være opmærksom på generelt)

FotoDagbog #1  (Puhket + Ao Nang)

FotoDagbog #2  (Ao Nang + Koh Samui)

FotoDagbog #3  (Koh Samui, modsat ende af øen)

FotoDagbog #4

FotoDagbog #5

Dark Horse: (tur/retur Railey)

Bangkok med baby 

W is for Wonderful – (Koh Samui, The Kitchen Table)

 

Vi nåede at rejse en del med hende, mens hun stadig var lille, og har naturligvis også siden gjort det. Flere gange hvert år. Jeg synes personligt, hun var nemmere at rejse med som baby, end hun er nu som 3-årig, hvor hun i langt højere grad skal underholdes og selv har en klar mening om tingene 😉

VIGTIG INFO AT HUSKE, UANSET HVOR DU REJSER HEN, NÅR DU SKAL AFSTED PÅ FERIE MED BØRN:

– Bestil og få lavet pas i god tid! Der er lang ekspeditionstid på, især her i København og især hen over sommermånederne!

Tryk i ørerne

For at undgå tryk i ørerne er det vigtigt, at baby har noget at sutte på. Det modvirker tryk i øret, da baby så hele tiden selv trykudligner. Hos voksne hjælper det jo normalt at gabe, tygge tyggegummi eller lignende på vej op og ned. Men hos et spædbarn er det svært at time deres sult ? derfor kan det være en stor hjælp at have en sut med. Når baby er noget større kan man nemmere time både måltider og en lur. Vent med at give flaske eller bryst til I er fri af landingsbanen ? så undgår I at baby bliver mæt før i rent faktisk er i luften.

Rejseudstyr

Vi har næsten alle gange brugt en paraplyklapvogn, hvor ryglænet kan lægges ned, så hun kunne tage en lur i lufthavnen. Vi har også hver gang haft bæresele med, men faktisk ikke brugt den så meget i lufthavnen som klapvognen. Bæreselen er dog uundværlig et sted som fx Thailand, hvor en let klapvogn ikke er nem at manurere rundt på sand, dårlige veje og i små både. I mange lufthavne har de klapvogne til rådighed, men vi har ofte oplevet, at de var optaget, så vi foretrækker at medbringe vores egen, som vi i langt de fleste lufthavne også har kunnet tage med helt ud til gaten.

Derudover har vi som oftest købt lidt nyt legetøj forinden, så der er noget nyt spændende at tage sig til og så har vi gået efter flytider, som matcher hendes sovetid nogenlunde. Det er klar nemmest, hvis baby faktisk sover lidt ombord.

P1050075P1050482P1050229P1050287

Pavens første nærkontakt med en palme <3

***

6 kommentarer

 • Bettina

  Dejligt indlæg… 🙂 under barslen med vores yngste datter tog vi også fem ugers rejse i Thailand, med vores tre piger… Og ja, selvom det nu snart er fem år siden, drømmer vi os stadig tilbage, og håber at kunne gentage succesen… Det er til stadighed et tilbagevendende emne, og vores piger husker i detaljer oplevelser, stemningen, lugte, mad, elefanter og ikke mindst rejsen sammen som familie. Og at rejse med børn i Thailand ER en fornøjelse, hvor man bliver båret frem af hjælpsomhed hænder! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Fantastisk Bettina! Hvor lyder det skønt. Var det ok med 3 børn? Rejste i rundt eller var samme sted? Det er bare så skønt at have sådanne minder sammen som familie! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Dejligt med lidt tips, for det der rejseri er bestemt noget, jeg gør mig mange tanker om, med en lille baby. Hvor er det bare sødt, det billede af paven som sover middagslur på to stole!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Mange tak Ida, det er dejligt at høre. Jeg vil til hver en tid anbefale det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har 3 børn og vælger også altid at flyve ud om aftenen, så det passer med ungernes naturlige sovetider. Det er nok det bedste tip mht at rejse med børn, synes jeg – men alle de ting du har listet er nøjagtig de samme som jeg ville fremhæve, hvis jeg blev spurgt.
  Flotte fotos iøvrigt! og sej mand du har – Rynkeby er virkelig en god aktivitet på flere plan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak Joan 🙂 Og godt at høre, at det samme gælder med flere børn 😉 Jeg synes også, et af de bedste råd er at time det med sovetiden. Det gør rejsen mere tålelig for alle, både børn og voksne.
   Ja, haha, jeg synes også han er ret sej! Men nu vil jeg da egentlig også gerne snart have ham hjem igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NEW LEO - STELLA MCCARTNEY