BEACH TIME

SOMMERFERIELÆSNING I SOMMERHUS

P1330484

Min sommerferielæsning ser ud som ovenover. Intet nyt og spændende denne gang, desværre, for jeg har hverken haft tid inden til at besøge biblioteker eller boghandlere. Så de er grebet fra bogreolen alle sammen. På nær én, Majse Njors ‘Den forkerte giraf’, som jeg fik af en veninde for lidt tid siden. Og det er egentlig heller ingen skam, tænker jeg, for det er efterhånden så lang tid siden, jeg har læst noget som helst, og de fleste af disse bøger, kan jeg knap nok huske. De er fordøjet post-Pave tiden og det var jo ret beset et helt andet liv, haha…

Anyway. Hemmingway er bare hyggeligt, det er en slags sommerhus-klassisker for mig, jeg læser den kun deroppe 😉 Det samme gælder faktisk digtene af Henrik Nordbrandt. Det handler vist om roen og ‘boblen’, som huserer deroppe i sommerlandet, det giver bedre tid til store tanker og den slags 😉 Siri Hustvedt er bare en kæmpe personlig favorit, jeg elsker den bog og måtte jeg selv vælge én bog, jeg kunne bestemme, at jeg havde skrevet, så var det dén. Majse Njors er som sagt en gave og givet, fordi jeg også godt kan lide sjove og underfundige bøger, den er sådan set okay, jeg har næsten læst den færdig, men må nok indrømme, at jeg ikke er blown away.

Chanel bogen købte jeg jo i London, sidst jeg var der, og den type biografier egner sig super godt til en varm stranddag, hvor man ikke orker alt for avantgarde plots. En lidt sjov kontrast til Hemmingway og Naja Marie Aidt, men den slags tager jeg mig ikke af, det matcher mit sind så fint med de mange kontraster mellem de ‘lette’ og det tunge.

P1330485

Apropos alt det her læsning. Så har jeg jo tidligere lavet en guide til gode bøger i efterårsferien, men der er vist ingen regel om at det skal være efterår, for at få det optimale ud af dem, hehe, så den kan I gense HER, hvis det har interesse.

Derudover vil jeg også gerne anbefale Patti Smith igenigen, det er gjort før herinde – men den er altså bare super fin!!

Og så kan I da også lige få en re-run af mine bog anbefalinger til Bogklubben tilbage fra 2011, men det sjove er, at de jo faktisk stadig holder 😉

Som jeg også skriver her, er jeg måske lidt sær, for jeg gider slet ikke krimi eller fantasy. Det siger mig intet. Med det sagt, har I så nogle gode anbefalinger? Selv har jeg et par udgivelser her i efteråret, som jeg faktisk ser ENORMT meget frem til. Men jeg kunne rigtig godt bruge noget ny inspiration, som I kan se 😉

***

 

 

16 kommentarer

 • S

  Det jeg elskede er VERDENS bedste bog! Jeg tror jeg har læst den 3 eller 4 gange og den kan sagtens tåle af blive læst flere gange!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krimi er min absolut favorit genre, men ser vi bort fra det gjorde bøgerne fra Jojo Moyes faktisk indtryk på mig. Til trods for jeg ikke er den store fan af chiclit. “Sigøjnerinden fra Sevilla” af Ildefonso Falcones anbefaler jeg også gerne. En ordentlig mobbedreng, som på ingen måder bliver for lang. En fantastisk kærlighedshistorie med et strejf af historiens vingesus!
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haham ja lige krimi kan vi så ikke blive enige om 😉 Men tusinde tak for anbefalinger, dem vil jeg bestemt tjekke ud. Dejligt med nye læse-‘eventyr’ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Undtagelsen er umiddelbart den bog der popper først op i mit hoved. Nok fordi jeg læste den da vi var afsted i Sydøstasien og virkelig fik nogle gode timer ud af den. Ellers var jeg ret glad for The Help, som jeg næsten synes var bedre en filmen, Den Anden Hånd af Chris Cleave og Jonathan Safran Foers Ekstremt Højt Utrolig Tæt På. Det er efterhånden nogle år siden jeg har læst dem, men jeg gad virkelig godt genlæse dem en dag – sammen med Det jeg elskede, for hold op hvor var den god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og jeg kan så se at du har læst Ekstremt Højt Utrolig Tæt på inde på linket til Bogklubben, og de andre har du nok også læst 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Jeg tror efterhånden Laura, at vi har ret ens litteratur smag 😉 JSF´s Ekstremt højt… er en af de bedste bøger jeg har læst i den genre, den er vidunderlig! og flere af de andre nævnte også, helt enig 🙂 Har faktisk aldrig fået læst undtagelsen. Er det den om voksenmobning?? mindes svagt at have påbegyndt den engang, men den fængede ikke helt. Men der er simpelthen så mange, der har anbefalet mig den gennem årene, så måske man skulle give den et forsøg igen? det tror jeg…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, det tror jeg du har ret i 😉 Og jo, det er den om voksenmobning. Jeg ærgrer mig helt over at den står hjemme på hylden og ikke ligger i rejsetasken nu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Du har sikkert slet ikke tid til at læse alligevel, med alt det spændende, I oplever? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg troede faktisk jeg ville få læst mere ligesom i Sydøstasien, men der stod den mere på strand og derfor var dasedage med læsning nok mere oplagt. Har indtil videre kun fået læst omkring 100 sider i New Dehli-Borås, som ellers tegner godt (og i øvrigt også kan anbefales uden at have læst mere end det, hehe). Men det bliver garanteret til mere, for her bliver mørkt allerede kl. 18, og flere steder anbefales det at man ikke færdes om aftenen, så det bliver til overraskende meget tid på værelset med afslapning (billedredigering, bloglæsning, blogskrivning, Criminal Minds, haha) eller i fællesrum med andre rejsende og gode historier 🙂 Men jo, vi oplever dag ud og dag ind, og når vi ikke gør, så er vi trætte og mætte ovenpå alle de mange indtryk 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Åhh “Det jeg elskede” er en fantastisk fin bog 🙂

  Kh Lou

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har lige slugt 3 bøger a Khaled Hosseini råt…. Er fuldstændig opslugt.
  Nogen der ved om han har skrevet andre end: Drageløberen(klart den bedste), Under en strålende sol, og bjergene gav genlyd??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, de to førstnævnte slugte jeg også. Drageløberen blev for øvrigt også en rigtig fin film, hvilket jeg ellers ikke ville have spået. Men den nød jeg faktisk også….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bittem

  Undtagelsen SKAL du læse!
  Utrolig velskrevet, spændende til sidste side, overraskende.
  Har netop læst Stillidtsen, rigtig god og fængslende.
  ” haren med de ravgule øjne” er et mesterværk, fin bog.
  Læser netop barnes ” når noget slutter”, den tegner godt.
  Nordbrandt kan man altid ha i tasken og snuppe et digt.
  God fornøjelse.
  B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ihhh, mange tak for god inspiration! Det skal klart tjekkes ud! God sommer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BEACH TIME