KÆRLIGHEDSERKLÆRING FORKLÆDT

OM KVINDER OG HØJE HÆLE

mod7imagemod1imagemod3image

Et lille hurtigt outfit fra Modeugen, hvor jeg var hoppet i et blåt suit fra Modström, dog kom disse hæle først på efter aftensmaden. Forinden da havde jeg flade sko på! Jeg ville så gerne være sådan en sej super-mum, der kunne trippe rundt i 8 timer i smukke stilletter, men det går bare ikke. Jeg får ondt alle vegne og ender med at ligne én, der skal på toilettet, fordi jeg tager så små skidt helt sammenbidt i ansigtet, haha. Et par timers halløj om aftenen kunne jeg akkurat lige klare – og så blev det i øvrigt en taxa hjem.

Jeg har i mange år været irriteret over det. Jeg havde engang en chef, der seriøst alle dage, altid, hele dagen, stod op i 7-8 timer i 11 cm stilletter – og hun kravlede sågar på stiger, vaskede gulv og løb efter tyveknægte (og fangede dem!) i dem. Er det ikke for vildt? Så meget kan jeg slet, slet ikke udrettet på en tynd stillet. Men jeg gad godt, at jeg kunne.

Og det har ikke kun alene noget med forfængelighed at gøre. Der er noget omkring magt og pondus – kender I det? Jeg tror, I gør. Når man skal møde kunder og samarbejdspartnere og skal vise sig fra sin bedste, professionelle side, så giver det alt andet lige et tydeligere signal om styrke, coolness og professionalisme, når man som kvinde får et par hæle på. Hvorfor er det sådan? Det er jo så skørt. Altså reelt er jeg jo hverken mere eller mindre mig selv arbejdsmæssigt, uanset hvad jeg har på fødderne. Og der findes masser af pæne, business agtige flade sko. Alligevel GØR høje hæle bare et eller andet.

På mit gamle arbejde kom vi alle sammen på kontoret i store Sorell støvler om vinteren og flade, udtrådte sandaler om sommeren – og hver gang vi skulle til møder med kunder, chefer eller samarbejdspartnere, så hoppede alle kvinder i et par høje pumps. Lidt sjovt, ik? Og ja, skide latterligt, og vi ved det alle sammen godt. Men vi ved jo også godt, hvilket signal det sender, når der kommer en selvsikker, dygtig kvinde ind i et rum i et skarpt outfit og et par høje hæle – og ikke vakler. Både konkret og i overført betydning.

Anyway. Det er jo ikke noget nyt, at det forholder sig sådan. Jeg har blot tænkt over, at til trods for at jeg faktisk har rigtig mange smukke og cool flade sko efterhånden, sko som jeg endda nyder at bruge, så kan de høje hæle stadig noget, som flade sko bare ikke i samme omfang giver. Og det er både drøn irriterende – og alletiders undskyldning for at få dem luftet 😉

mod2fotomod5image

Jacket & shorts: Modström (på udsalg nu) // shoes: Nelly // Bag: Stella Mccartney // shades: Tom Ford

***

21 kommentarer

 • Andrea_CPH

  Jeg har i årevis bevæget mig yderst selvsikkert på 10-12 cm høje, tynde hæle. Hver dag. Nu er jeg 42 og kan mærke, at det ikke er super godt for mine fødder, så jeg har investeret i flade sko, så den ikke står på stiletter hver evig eneste dag. Det er super behageligt, men jeg føler mig lige lovlig lillepiget og tulle-agtig i ballerinasko, så når jeg fx har et vigtigt møde eller skal til fest, er det i høje hæle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Wow, hvor er du vild, det kan jeg desværre slet ikke. Gid jeg kunne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Åh hvor jeg kender det! Men mine fødder er bare ikke bygget til den slags, max 6 cm hæle til mig, og selv da skal det ikke være ret lang tid af gangen. Hvordan gør andre det? Mine fødder vil slet ikke samarbejde. Jeg har erkendt mit nederlag og giver den gas med sneakers, sandaler, ballerinaer og bikerstøvler. Kedeligt men sandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea_CPH

   Flade sko behøver ikke være kedelige, fx guldsneakers eller ballerinasko med bling-bling 🙂 Men nej, det er stadigvæk ikke helt det samme …

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Nej, det er sandt, de behøver slet ikke være kedelige og jeg har mange farverige og smarte flade sko. Men de giver alt andet lige ikke den samme holdning. Og ikke den samme ‘attitude’. Sådan er det bare, synes jeg. Men det ene skal jo heller ikke udelukke det andet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, sådan har jeg det også. Men jeg nægter at give mig helt. For jeg kan så godt lide dem; de høje, smukke stilletter. Så en gang imellem lider jeg for skønheden 😉 haha….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Jeg har aldrig ejet et par højhælede sko. Jeg synes nu, jeg har klaret mig meget godt alligevel! 🙂 Men folk er ved at falde bagover, når de hører det.

  Jeg er så glad for at sneakers er moderne! Gid den mode ALDRIG må forsvinde!!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, ja det er alligevel også ret vildt 🙂 Men jeg er nu også helt med på sneakers moden. Elsker den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker stilletter, og kan næsten klare en hel dag på kontoret i dem (når jeg ikke lige er gravid). Jeg synes det er så tjekket og feminint, især til jeans. Det er lidt det samme når en mand har et lækkert jakkesæt på, det giver altså bare en del mere pondus synes jeg. Man må lide for skønheden engang imllem, og så have de mere praktisk sko/støvler klar til at skifte med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, jeg er helt enig. Det gør hele forskellen til et simpelt og enkelt outfit! Men jeg kan desværre ikke stå/gå i dem en hel dag. Slet ikke efter jeg har født:/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op hvor ser du godt ud! Det sidste billede med solbriller og lidt attitude er virkelig godt! Og apropos høje hæle, så giver de altså lige det sidste. Specielt når de som her er nude.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ej, hvor er du bare sød! Mange tak 🙂 Jeg bliver så glad…..tak altså.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt outfit, vil jeg lige starte med at sige. Så pænt til dig.
  Stiletter – dem ville jeg også ønske, at jeg kunne løbe afsted i en hel dag. Men desværre er jeg mere komfort end Carrie- agtigt;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Mange tak Monica, hvor er du rar! Ja, sådan har jeg det (desværre) også. Piv. Synes ellers det er ret sejt at være Carrie-agtig 😉 Snøft 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Har det på præcis samme måde med stilletter. Førhen blev jeg nærmest jaloux på kvinder, der tilsyneladende havde limet stilletter på fødderne, men efterhånden har jeg set så mange “stillet-deforme” fødder at jeg er glad for alle mine flade sko.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, du har ret, det er vist ikke helt sundt for fødderne, vel? Men pænt ser det ud. Og sejt. Og tuff. Fordi man jo som kvinde VED, hvor meget de ofte lider 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise F

  Åh er glad for mine 15 år som danser, så jeg er vant til de høje hæle. Jeg kan sagtens trippe rundt i dem i en hel dag, men i weekenden og når jeg er hjemme ryger de altså af, for det er trods alt også meget sundt at give dem lidt fred engang i mellem. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Wow, ja måske det er tricket ? Haha…. men jeg ved ærlig talt ikke om jeg er villig til at ofre de næste 15 år på dans, for at blive sej på høje hæle 😉 hahaha…..men faktisk har jeg netop for nylig fundet ud af, at rigtige dansesko jo er LANGT mere behagelige end ‘almindelige’ høje hæle ! .)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise F

   Hahah, nej når det ikke lige er dans, der er ens kald, så er 15 år måske lige voldsomt nok 😉
   Det er de helt bestemt! Desværre er de ikke beregnet til at gå i(paradoksalt nok), da de er lavet til at kunne “vride og dreje” fødderne i, og det skal man helst ikke kunne i normale sko. Ellers havde jeg 100% gået i dem hver dag! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, ja ikke?
   Æv, er det virkelig sandt? Havde ellers lige besluttet mig for, at det var rigtige dansesko, jeg skulle have næste gang:) Jeg var dybt overrasket over, hvor behagelige de var at have på og ikke mindst danse i (no shit…haha). Jeg anede ikke, der var så stor forskel. Jeg prøvede et par helt tilfældigt hos en bekendt, der danser professionelt, og jeg var dybt overrasket. Jeg kunne danse i dem hele aftenen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise F

   Altså der sker ikke noget ved, at du gør det nogle gange, men hvis du går meget i dem, skal der være en del stabilitet og “stivhed” i din sko(især når det er højhælede!), og så er dansesko ikke så smart 😉 Men altså, når du alligevel ikke skal gå marathon i dem, så overlever dine fødder nok 😉 Det har mine jo trods alt gjort 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

KÆRLIGHEDSERKLÆRING FORKLÆDT