BALMAIN, BLAZER & BLUE PUMPS

HVIS J. LO EN DAG FIK NOK……..

P1260710P1260711

Hvis J. Lo en dag fik nok af sine bodyguards og husholdere, og annoncerede efter en ny livvagt, ville jeg klart søge jobbet. Ikke (alene) på grund af manglen på latinamerikansk glitter og glamour-faktor i mit hverdagsliv, selvom hun unægtelig også ville tilføre et strejf af dét, men fordi jeg ville vide, at det ganske sikkert ville være run-up til verdens nemmeste job.

Jeg mener det seriøst. Selv den mest inkarnerede primadonna med de åbenlyst mest urimelige selvoptagede og egoistiske behov, kommanderet ud til sin omverden med skarpt tungebånd uden nogen som helst skelen til rimelighed eller pli, ville efter al sandsynlighed virke som det rene barnemad for mig. Uanet hvor mange uhyrligheder hun ville forvente af mig, uden nogen modtagelighed for forsigtig kritik, ville det være den rene ‘walk-in-the-park’ sammenlignet med de nykker, jeg på daglig basis præsenteres for herhjemme.

Når man er 3 år, er hele verden centreret omkring ens egen næsetip. Og hvis man vil ha noget, så vil man ha det, ikke om lidt og ikke om ti minutter, men nu – og gerne i et rask tempo. Man udstikker ordrer uden hensyn til, hvem man taler med, det er underordnet, for hvis osten ikke skal være oven på brødet, men ved siden af, er det klart, at dette ønske må efterleves, gerne med en vis ihærdighed. For ellers kan verden ikke fortsætte. Sådan er det.

På bedste diva-manér løfter man blot langsomt hånden og peger med spids finger på de ting, man ønsker at tilføje sin sultne mave, når man ser dem – uanset om de så befinder sig i ens eget køleskab, bedstevenindens hænder, en frysedisk i et supermarked eller på fremmede mennesker tallerkner.

Sagen er den, at når man bliver bevidst om sin egen ‘stjerne-status’, stiger den slags idoldyrkelse gerne folk til hovedet. Også små 3-årige hoveder. Som en anden sopran med hovedrollen i operaensemblets opsætning, hæver man bare stemmen til vi når det højeste af diskanten, indtil man er sikret, at ingen kan overhøre eller overdøve de krav og retningslinjer, man ønsker at alle andre bør efterleve pronto.

Ofte har jeg læst diverse overskrifter på spisesedler og i sladderblade om, at én eller anden kendis har fået indføjet i sin kontrakt, at hun kun må transporteres rundt i Mercedes eller udelukkende vil viftes i hovedet med hvide liljer, eller hvad ved jeg. Og folk ryster forarget på hovedet og tænker “Så urimelig er da ingen?!?”…….Men har de mon mødt en 3-årig?? Jeg spørger bare.

Mit CV vedhæftet ansøgningen ville være nemt overstået. Jeg vedlægger blot en kort videobid af tre fulde dage med Paven på slæb. Ved nærmere eftertanke kunne jeg også bare tage hende med til samtale. Ingen ville kunne modsige det pres og den dagsorden, jeg hver dag opererer under. Alternativt kunne det også blot lyde:

Dear J.Lo

I think you need me.

Im working day and night and are use to big pressures and tight time schedules. I barely sleep and I am always open for absurd food cravings and odd behaviour. I run fast and have a lot of experience in several costume changes during the day – I am good at making hot milk in the night, if you have trouble sleeping and Im use to carrying a person around you weight up and down the stair several times a day.

I dont expect any acknowledgment for my hard work, but I am quite experienced in ungrateful behaviour. I’m not afraid of obnoxious screaming and selfish needs, and I am used to never getting a thank you or an appreciative hug. 

Love Don’t Cost a Thing,

Loui

P1260717

Billederne er fra da vi var i Spanien sidste sommer. Paven er i kjole fra Petit Bateau – jeg i kjole fra LaLaBerlin. Og ja, der er anvendt ironi i ovenstående.

***

30 kommentarer

 • Camilla

  Hahahaha! Så sandt! Du kunne tilføje at: ” and when you are sick I will wipe up your vomite form my trouser pockets without complaining.” Men det bliver altså bedre. Man skal lige overleve de hårde (men dejlige) år med små børn. Mine på 9,5 og 7 kan nu sove til kl 10 i weekenden, selv børste tænder, selv smøre en mad, gå hjem fra SFOen og alle de andre ting man er ved at blive vanvittig af som service organ. Jeg synes jeg har fået meget mere respekt for min egen mor efter jeg selv blev mor – så tak til alle mødre!
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Uhh, det der med sygdom og særligt opkast, det duer jeg bare ikke til!!
   og dejligt at høre, det trods alt bliver bedre:-) Det er jeg virkelig glad for. Det vil så sige, der er omkring…….4 år endnu. Pyyhh!!!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Og btw ja! Jeg har virkelig også fået en anden respekt for min mor. Der er så uendeligt mange ting, man bare ikke lige tænker på eller taler om, men som nu virkelig betyder noget ift dén der morrolle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Haha, jeg ligger flad af grin 😀 Nok fordi jeg kan nikke genkendende til det arbejdspres, du dagligt udsættes for af arbejdsgiver (Paven). Min søn er så kun knapt to år, så nu spekulerer jeg på, hvor længe den ego-fase varer? Suk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, skal vi tro Camilla ovenover her -> så omkring en små 6-7 år. Hang in……

   (håber virkelig vores børn er fremmelige og begynder at være fri af dette stadie noget før, haha)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hahaha! Hvor er det genialt skrevet! Det kunne meget vel have været en beskrivelse min søn -the drama queen!!!!
  Vi oplever småfacistisk opførsel i relation til overholdelse af specifikke retningslinjer på RET mange områder herhjemme…. Alligevel synes andre ting at være SÅ åbentlyse at de ikke behøver nævnes -som f.eks. at vandet skal serveres i en kop med en ræv og ikke i den med Buzz Lightyear! Lad mig bare sige, at hvis jeg var ansat herhjemme, var jeg nok også blevet fyret igen (dagligt) af min ELSKEDE tre-årige 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   🙂 Haha, sjovt – ja, godt at vide, man ikke er alene. Og jeg var godt nok også blevet fyret mange gange herhjemme stod til til min lille diktator-Pave. Jeg er generelt alt, alt for lidt underdanig, tror jeg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg EEEELSKER det her indlæg! Har ikke selv børn, men det her er god humor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Tak Cecilie 🙂 Man er lidt nødt til at se det med de humoristiske briller 😉 For nogen dage kan det godt være liiiidt træls at blive sådan ‘hundset’ rundt med non stop, haha….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velkommen til min verden;-)
  Bøllen på 3 år forlangte hertil aften, at jeg skulle kysse hendes fødder….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ahaha, det er sgu sjovt! Det har min vidst nok ikke gjort endnu. Til gengæld i dag da vi spiste og hun lykkedes med at hælde kødsovs ned af sig selv, fordi hun insisterede på at lave perler samtidig og koordineringsevnen ikke helt endnu er tip top til multi tasking, så kiggede hun vredt på mig, da det skete og råbte så gal ind i hovedet på mig: TØR MIG!!!! NU!!!!!……..hvis hun havde kunnet læse, havde jeg stikket hende computeren og bedt hende tygge sig igennem dette indlæg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Verdensklasse 🙂 dejligt at falde i søvn med et smil på læben. Keep em’ coming 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kris

  Ha ha ha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   🙂 Du ved hvordan det er. Er jeg sikker på? 😉 Glæder mig til lørdag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak 🙂 Jeg er godt underholdt.. Kom endelig med mere af ovenstående

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • åh, den tid husker jeg godt, nu er min teenager snart 16, og han kræver “kun” at køleskabet er fyldt op –
  med alle hans yndlingsretter! ;0) og ellers sover han bare, så det er easy peasy ,0)) glæd dig!

  smil Lene ;0)
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, det er da godt at vide 🙂 Om end der er lang tid til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Lad mig bare sige, at jeg ikke ser så meget frem til trodsalderen… Tak for grinet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha, tjaaa. det er både enormt underholdende og finurligt. og ret træls 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahahaha. Ha ha. Du er sjov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg må altså lige smide en hilsen her, for jeg har helt tilfældigt mødt din pige i hendes børnehave i sidste uge 😉 Jeg skulle hente min søsters to piger i institutionen, og da jeg kom op på stuen blev jeg mødt af en meget snaksagelig, sød pige – og jeg undrede mig over, hvorfor hun virkede så ‘bekendt’. Først da jeg fik hendes navn at vide gik det op for mig, at det var DIN Elin, der overfaldt mig med søde historier 😉 Hvor er hun bare kær! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ej, er det sandt? Hvor er det sjovt! Godt at hun var sød og imødekommende og knap så J.LO 😉 Men ved jo aldrig. Går din søsters piger på Elins stue eller blot i samme institution? Haha, det er altså skægt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   He, hun var meget sød og imødekommende 🙂 Min søsters pige går på samme stue som Elin, og I bor vist også på samme vej, har jeg nu fået at vide af min søster (he!). Hun har to piger, der begge går i den institution. Jeg bor normalvis i Jylland, men holdt lige en ferieuge i Hovedstaden og fik lov til at hente niecerne tidligt i institutionen en dag, så de fire kusiner kunne lege 🙂

   Det var bare helt ‘underligt’ at genkende din pige uden dog at ‘kende’ hende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Ja, det kan jeg godt forstå 🙂 Ej, hvor sjovt, jeg kan slet ikke lige placere, hvem det er 🙂 Og jeg synes nu ellers jeg har meget godt styr på dem ‘på vejen’ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   ..og havde i øvrigt heller slet ikke overvejet, at der var nogen på min vej, der læste bloggen…..:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Min niece hedder Penelope, måske det hjælper lidt?;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guld.log

   Haha 😀 Ok…tænkte det nok. Kunne næsten ikke være andre 😉 Ja, det hjælper gevaldigt…..det er jo hjerteveninden herhjemme.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BALMAIN, BLAZER & BLUE PUMPS