PINK FAVORITES

FREDAGSLINKS #2

IMG_5223_zpsb64b6846

Så er det blevet tid til fredagslinks igen. Ja ja, jeg ved det godt – det er lørdag. Men altså. Dagen i går forsvandt mellem mine fingre. Paven og jeg er alene hjemme, mens manden udforsker New York og der var mange ender, som skulle gå op i går. Men det skal ikke forhindre mig at at fortsætte den udmærkede tradition med mine Fredagslinks. Jeg har især fundet god inspiration i disse fem små links:

1. Afterglobe er en blog skrevet af Anders og Laura, der begge er meget rejselystne og lige pt. er på roadtrip i USA. De tager utrolig smukke billeder, der ofte genererer akut udlængsel og uhelbredelig tropesyge i min trætte krop – og så skriver de godt og indlevende om deres mange rejsemål og oplevelser. Jeg er jo bidt af en gal rejsenerve selv og nyder derfor at læse med her og få stillet lidt rejsesult. Eneste minus er, at jeg ofte lukker computeren bagefter med et endnu større behov for nye horisonter.

Jeg opdagede dem, fordi Laura er flink til ofte at kommentere herinde og når jeg genkender et navn hyppigt, klikker jeg ofte ind og ser, hvem der står bag. I dette tilfælde blev jeg i hver fald ikke skuffet over hvad jeg fandt! Tjek dem ud, de vil få dig til at drømme om nye eventyr – og hvem kan ikke lide det?

2. You Are My Wild er en blog af en art, et slags kunstprojekt om man vil, hvor et ugentligt portræt lavet af 14 forskellige fotografer dokumenter hvordan de ser deres børn. Den opdateres vist ikke ret ofte længere, men arkivet er stort og fuld af dybt inspirerende billeder. De er så smukke og tankevækkende, velkomponerede og fuld af små historier, at man nemt kan ende med at sidde og scrolle igennem en halv eftermiddag.

Egentlig mærkeligt, at der ikke er flere af denne type blogs, det er da faktisk ret oplagt? Den er så fin. Jeg får nærmest lyst til at skrive små fortællinger, når jeg sidder og bladrer igennem det store visuelle onlinearkiv. Jeg er jo nok allermest fan af ord. Men nogen gange – og i dette tilfælde – taler billedesproget bare stærkere.

3. Og apropos billeder er en anden god inspiration dette site. De to søstre der står bag A Beautiful Mess laver mange gode og fine DIY projekter, flere af dem nemme at ’adoptere’ og så laver de nogle ret cool guides, fx denne 20 photography tips and tricks. Flere af dem kender man måske, men der er også rigtig mange gode fif at hente, jeg ikke lige havde tænkt over!

4. Et portræt interview med Helle Helle i Børsen om hendes nye roman ’Hvis det er’ har også fundet vej i min saved mappe denne uge. Dels fordi jeg elsker Helle Helle. Dels fordi det indkapsler en ret fin del af hendes unikke univers. Helle Helle slog igennem med romanen “Rødby-Puttgarden” og har siden skrevet “Ned til hundene” og “Dette burde skrives i nutid”. Sidstnævnte indbragte hende boghandlernes pris De Gyldne Laurbær. Og jeg elskede den!

I interviewet fortæller hun om visse lighedspunkter mellem den nye roman og hendes forrige: “Jeg kan ikke producere god litteratur om personer, der gør alt det rigtige. Det sætter ikke noget i gang hos mig. Men der er en god sproglig energi i at skrive om nogen, der ikke ved, hvad de skal”. Det kendetegner nok ret godt hendes karakterer. Og også hvad jeg som læser godt kan lide.

Jeg synes hendes observationer er både interessante og at præmissen for den nye bog – handlingen i en skov – er sjov. Jeg ser frem til at komme i gang med den. Har I læst hende?

5. BY BAK er en anden ugentlig inspirationskilde, drevet af søde Dorte, som indeholder rigelige mængder æstetisk livsnyderi, små fine bolig tiltag, en del livsstil og et par søde børn. Dorte er nemlig tvillingemor til to smukke piger.

Jeg synes generelt hendes univers er super fint og med en tydelig dna, hvilket jeg godt kan lide, og efterhånden ikke ser så ofte, men også hendes mad indlæg er god inspiration. Især disse åndssvagt lækre glutenfri amerikanske pandekager har rumsteret længe oppe i mit lille hoved – og jeg tror denne weekend skal være tidspunktet, hvor tankerne får lov at blive levende på køkkenbordet. Ser de ikke gode ud?

I MÅ HJERTENS GERNE DELE LINKS TIL GODE OG SJOVE OG FINURLIGE OG INTERESSANTE LÆSEOPLEVELSER HER I KOMMENTARFELTET. Måske I har fundet noget, jeg ikke fik set/læst. Jeg elsker den slags anbefalinger selv.

Opskrift_amerikanske-pandekager_glutenfri copyIMG_5011_zpsc6e3109f

Fotocredit: BY BAK & Afterglobe 

***

8 kommentarer

 • A Beautifull Mess er en fantastisk blog – havde dog ikke fanget de var søstre, troede de var tætte veninder.
  Jeg kan især godt lide at de trods deres størrelse er aktiv i kommentarfeltet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, det er det altså. Og der er virkelig meget inspiration at hente…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej nogle fine ord! Tusind tak, Louise! Jeg håber rejselysten snart bliver stillet og at vi i det mindste har inspireret på det punkt på en eller anden måde 🙂 Nu vil jeg tage ud og opleve endnu mere amerikansk eventyr i den nærmeste nationalpark! God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Haha, jamen jeg mener skam hvert et ord 😉 Og du kan tro, jeg er blevet inspireret – måske lidt for meget endda 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Åh tak for tip om Helle Helle, det er da helt gået min næse forbi. Jeg er simpelthen så vild med hende og hendes stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Selvtak 🙂 Jeg er også helt pjattet med hende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal da også tjekke Helle Helle interviewet ud! Hun kan altså noget med at sætte ord på hverdagsting!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

PINK FAVORITES