HALLOWEEN BORDDÆKNING - BØRNEBORD

FREDAGSLINKS #5

download

Det er fredag, weekenden banker på derude i horisonten, der er fyldt op i slikskuffen og købt god vin. Ahh…..og det betyder jo også #fredagslinks herinde. Som vanligt har jeg været inspireret, underholdt, forfærdet og forgabt i en helt masse om og af-veje her på nettet og i denne uge har især følgende links gjort et ekstra stort indtryk på den samlede strøm af info og inspiration, jeg dagligt bombarderes med:

1) Hvis I er på Facebook (ja, retorisk spørgsmål, selv min mor er der nu, kvinden der proklamerede at internettet bare var en ‘dille’ og at dankortet IKKE skulle have lov at udkonkurrere hendes bankbog!), så har I måske også set Michelle Hviids seneste indlæg Nu med tumor?

Det er delt og liket i absurd omfang. Og det forstår man, når man har læst det. Det er stærk kost. Stærkt i ordets egentlige forstand. I ordets oprindelige betydning. Hun er sej. Det er både smukt og vanvittigt sårbart skrevet. Råt. Men også meget fint og ærligt. Det satte i hvert fald tusinder af tanker i gang hos mig. Det er på en måde svært at sige noget indsigtsfuldt om sådan et indlæg, synes jeg, andet end: Læs det! Hun er nok det menneske, der kunne beskrive det bedst. Alt respekt herfra. Og tusinde gode tanker.

download (1)

2) Beklager hvis det er lidt ‘tungere’ link, jeg deler i denne omgang #fredagslinks, men det er nu engang dem, der har ramt mig den forgangne uge. Andet link fandt jeg også via mit Facebook feed.

Sisse Sejr Nørgaard har lavet et super fint interview med Eurowoman, hvor hun fortæller om tankerne og udfordringerne ved at blive mor ved et uheld. Hun er kæreste med radioværten Esben Bjerre og er i øjeblikket på barsel med deres fire måneder gamle datter. Artiklen er blevet delt et utal af gange og efterfølgende udgivet på BT med en ny overskrift. Det har fået den til at gå viralt med alt hvad der dertil hører af forskruede kommentarfelter. Suk. Men jeg synes nu bare, I skal læse interviewet hos Eurowoman, det er både sjovt, selvironisk, ærligt, kærligt og ægte.

– Og i forbindelse med netop ovenstående interview, hvor mange nu beskylder Sisse for at være en dårlig mor, smider sammenligner med ‘De unge mødre’, samt konkluderer, at hun ikke skulle have være mor in the first place, har altid ærlige og cool Lortemor også skrevet et rigtig fint indlæg, som ikke kun i relation til dette interview/emne, men også jf. vores gang og ikke mindst omgangstone på nettet helt generelt, er værd at bruge tid på at læse. Du finder ugens 3. bedste link her. 

4) Derudover har jeg i al almindelighed nydt at læse med hos FabechsFabrik. Jeg har efterhånden fulgt hende i en del år og jeg er dybt fascineret af hendes evne til at indfange og gengive de små hverdagsøjeblikke, så de står tilbage som små glimtende brudstykker af en lille unik fortælling. Jeg tænker hver eneste gang, jeg besøger hende, at jeg vil være bedre til at huske at fotografere sådan: snappe de små øjeblikke, ikke altid fra den mest oplagte vinkel, gengive følelsen i det skæve tværsnit og vise hverdagen præcis så skøn og umiddelbar, som den jo oftest er……men det er endnu ikke helt lykkedes mig. Hun er virkelig god til at fortælle i billeder – og jeg er altid enormt inspireret, når jeg har været på besøg.

5) Sidst men ikke mindst, må jeg simpelthen anbefale Enfants Terribles, der både er verdens fineste online magasin – og dertil også blog, der i den grad udfordrer blikket på børnemode, verden i børnehøjde og Søs Uldall-Ekman og Céline Hallas, der står bag har formået at skabe et univers af legesyge, kreativitet og fuld knald på æstetikken. Hver eneste klik på såvel bloggen som i magasinet er en udsøgt rejse i eventyrlige og barnlige historiefortællinger tilført et seriøst stænk af gennemført legesyge. I love it!

GOD FREDAG
***

24

 Photocredit: FabechsFabrik. & Enfants Terribles 

4 kommentarer

 • Jeg fik ikke læst hele historie med Michelle Hviid, men det jeg læste, ramte godt nok. Og det samme med Sisse Sejr, bortset fra at jeg der slugte hele artiklen. Tænk at være så ærlig så offentligt. Det er ret sejt. Og det er fedt at hun tør åbne op og fortælle om bagsiden af medaljen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, meget enig. Begge er meget modige og seje damer – og begge artikler er yderst læseværdige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Læste godt Michelle Hviids historie og hold op hvor er jeg imponeret, jeg ville slet ikke kunne magte sådan en besked.

  Sisses historie og kommentarerne fra Maren og Mogens i kæret er simpelthen tåkrummende. Kender selv to der blev mødre ved et uheld efter kun kort tids bekendtskab med deres kærester. Det ene par har i dag to børn og er gift.
  Så jeg forstå ikke (som den kroniske single jeg er) hvorfor kvinder der bliver gravide og efterfølgende mødre ved et uheld skal ses ned på, men Maren og Mogens i kæret vil altid kunne finde noget at brokke sig over på Nationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Du har ret. Og det er altså bare så trist. Hvorfor er det sådan? Fatter ikke denne brok-mentalitet….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HALLOWEEN BORDDÆKNING - BØRNEBORD