FREDAGSLINKS #4

HALLOWEEN FEST, BORDPYNT OG EN NY TRADITION?

P1340757P1340767P1340776P1340781P1340771

Ironisk nok har jeg altid opfattet Halloween som en lidt opstyltet og alt for opkørt tradition herhjemme, en amerikaniseret forbrugsfest på linje med Valentines Day. Og nej, det aflæses ikke ret tydeligt i billederne her, haha. Jeg har nok altid ment, at det var en unødvendig tradition at skulle påbegynde. Men det er der to ting, der nu har ændret på: En af vores gode venner inviterede nemlig til Halloween hygge sidste år i forbindelse med at han har fået en amerikansk kæreste. Og foruden det faktum, at det var utrolig hyggeligt og ikke mindst ret festligt, så ændrer ens opfattelse af den her slags ting sig også nok lidt i takt med at man får børn.

Da jeg for nogle uger siden fik tilsendt en masse pynt med mere fra Fætter BR lå det derfor lige for, at vi i år kunne være værter for vennekredsens ‘nye tradition’. Og overraskende nok har jeg hygget mig enormt meget med at gå og pynte op og gøre klar. Måske netop fordi jeg har gjort det i tæt samspil med min lille Pave, der har været helt eksalteret af fryd over de sjove små påhit. Samtidig var det en god anledning for os at få samlet nogle gode venner, som vi alt for sjældent får tid til at se – og for ungerne for at lege sammen.

Alle havde en kage eller lignende med, vi bagte boller, lavede en ordentlig spand kaffe, har sludret og hygget dagen lang og sluttet dagen med hjemmelavet græskarsuppe og lidt god vin til de voksne. Sådan burde flere søndage være 😉

P1340774P1340780

Lysten til at holde Halloween hygge for vennerne kom ret pludseligt og jeg havde derfor meget dårlig tid til det helt store ‘line-up’. Men med en kasse fuld af pynt og et meget stramt og tydeligt farvetema, der behændigt nok matcher årstiden virkelig godt, var det egentlig ok nemt, at få borddækning og oppyntning til at se ud af meget, uden at det har krævet hverken tid eller ret mange penge. Jeg har faktisk blot tænkt i at købe orange ting: Chilinødder, gulerødder, clementiner, appelsiner mm. Paven og jeg var ude og samle flotte blade i lørdags, et par smukke grene med orangerøde bær – og mere behøvede ‘voksenbordet’ faktisk ikke. Jeg elsker efterårets farver og det er ærlig talt ret smart, at de matcher Halloween så fint.

Den seje overskudsmor havde nok lavet cool kager med glasur-topping a la spindelvæv og sjov pynt a la lakridsedderkopper (som f.eks vores venner havde med  – SÅ sejt, ikke et øje var tørt hos børnene), men tiden var knap, så det blev bare til helt plain chokolade muffins herfra – pyntet med små spøgelsesflag fra Tiger. Jeg orkede simpelthen ikke stå og stresse over det andet. Jeg HADER at bage, haha….

Senere på dagen lavede vi græskar, og der gik lidt konkurrence i det. Til sidst stemte vi på vores favoritter og de græskar, der fik færrest stemmer måtte lade livet til ære for aftenens suppe, som vi fik med lidt toppings til, vin og resterne af bollerne. Måske vi ligefrem skal lave et trofæ eller en præmie også til det bedste græskar næste år? Det var verdens hyggeligste søndag! Så dejlig en ‘undskyldning’ for at bruge en dag med gode venner og mødes over lidt kage og mad, og alletiders for børnene, der havde en fest…..

Jeg havde ikke troet, jeg skulle sige det. Men jeg er faktisk blevet ret lun på det her koncept. Og Halloween er nok uomtvisteligt blevet en fin tradition herhjemme nu!

P1340831P1340840

Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig – så jeg lavede også et børnebord. Igen med ret få midler og hvad jeg lige havde ved hånden. Det blev faktisk også ok fint, så det tænker jeg at vise jer i morgen, hvis I orker? 😉

Mine tallerkener er herfra, vores drikkeglas er disse, bakken med muffins er fra Finn Juhl og pynten i vinduet fra Fætter BR.

***

4 kommentarer

 • Hvor lyder det hyggeligt! Og sikke en skøn ide med gøre græskar udskæring til en selskabsleg.

  Jeg vil i hvert fald meget gerne se børnebordet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, det var så hyggeligt! 🙂 Jeg er allerede gået i træning til næste års græskar-udskæring! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser virkelig hyggeligt ud, og hvor er det egentlig skønt at man selv kan finde (noget af) pynten i naturen. Du har da lige givet mig lyst til at arrangere noget venne tamtam, for det er nemlig en ret god ide det der med at alle tager en kage med hver. Så bliver det ikke en så stor anstrengelse at skulle have gæster, hvilket nogle gange bliver en undskyldning for, at jeg ikke får inviteret folk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, det er jo det 😉 Sådan kan jeg også godt have det nogen gange. Og desuden kan man jo også bruge kastanjer og/eller sten. Fx male sten orange mm. Der er i virkeligheden mange muligeder. Og ofte fungerer den enkle alligevel bedst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FREDAGSLINKS #4