HELT ENKELT

10 GODE TIPS TIL NEW YORK – FORUDEN TURISTATTRAKTIONERNE

P1350141P1350136

New York er nok en af de mest stemningsfulde byer i verden – med nogle ret fantastiske turistattraktioner, som du selvfølgelig ikke må gå glip af. I hvert fald ikke første gang. Men der er også en række ting, som måske ikke optræder på en typisk top 10 liste over Must Do, men som alligevel bør opleves for en autentisk NYC oplevelse. Da jeg var derovre i december, havde vi dels ikke ret lang tid – dels havde vi allerede set alle de klassiske turist attraktioner. Her er et par ting, vi fik presset ind, som er absolut anbefalelsesværdige:

1. Færgen til Brooklyn

Turen på gå ben over Brooklyn Bridge skal man ikke snyde sig selv for, det har jeg før gjort og det var utrolig smukt. Brooklyn er generelt et spændende kvarter fyldt med gode cafeer, butikker, vintage stores og masser af kunstnerisk street art. Denne gang ville vi dog gerne spare lidt tid, og vi tog derfor færgen. En virkelig smuk tur, som giver et helt andet view end når man tager over broen. Vi var endda så heldige at ramme en sen eftermiddagssol, glimtende i vandoverfladen med idyllisk modlys gennem indsejlingen. Ps: Besøg vinbaren Woodhull, når i alligevel er på de kanter, her kan man få lokal vin. Og den er god!

P1350170ny1imageP1350235

2. Greenwich Village

Okay, det er sikkert nævnt i de fleste guidebøger. Og med rette. Men hvor det førhen (i hvert fald in the good old Sex and the City-days) var The Magnolia Bakery, man bare skulle besøge, så har området generelt meget mere at byde på. En horde af Marc Jacobs butikker f.eks. Som er markant billigere end herhjemme. Og uanset et besøg værd, fordi de ligger dør om dør og har mange gode tilbud. Og så er kvarteret og butikkerne her lidt mindre og mere hyggelige, end Midttown Manhattans kæmpe skyskrabere og glasfacader. Ps: The Spotted Pig laver abnormt gode burgere! (og drinks har jeg hørt).

P1350072

3. The Bookmarc Store

I forlængelse af ovennævnte: Du kan ikke besøge Greenwich Village uden at aflægge The Bookmarc Store et visit. Jeg elsker det sted! De har mestendels bøger, deraf navnet. Men de er samtidig en underafdeling af alle de andre Marc Jacobs butikker i området, så her kan man finde alverdens kontorartikler mm. fra brandet. Det bedste er dog, at her altid er noget nyt og anderledes at komme efter. De har mange kunst bøger, nye digtere, kreative inspirationsbøger og de mest cool coffee-table books du kan finde. Det er virkelig svært at hive mig ud derfra. Og nåeh ja, så er der også gerne lidt mode-relaterede ’artikler’ derinde. Sidst fandt jeg f.eks. disse grotesk seje tasker.

P1350052ny4image

4. Bo privat

Jeg har hovedsageligt boet på hotel i New York. Og det er skam også helt fint. Men generelt er hotelværelser i NY super små, ligger i bygninger, der er ret ’indeklemt’, fordi det jo skal være centralt og som derfor ofte ikke har den helt vilde udsigt. Og…..så er det pivdyrt. For at spare lidt penge denne gang, havde vi booket slutningen af ferien med overnatning privat gennem Air b n b. Vi fik en langt bedre pris, en meget central beliggenhed men en langt, langt bedre udsigt – og så kunne vi selv købe mad og stille i køleskabet til dagen efter, hvor vi havde en lang flyvetur foran os. Vi vågnede til denne udsigt:

P1350243

5. Køb sneakers

Uanset om du mangler nogen. Så køb nogen. Ej, spørg til side, det kan betale sig. Langt fra alle vare er billigere i NY end her i Danmark, men en del er. Dér hvor vi dog gang på gang har sparet virkelig mange penge er på sko. Og især sneakers. Både modesko, løbesko, børne og voksen.

P1350303P1350138

6. Drinks på toppen

Der er mange hoteller, der har en skybar. Udnyt det til drinks på toppen af New York med den spektakulære udsigt over byens lys og tumultøse trafik i miniatureformat. Jeg kan bedst anbefale at google sig lidt frem. Det kan være ret dyrt at spise på de restauranter, der tilbyder samme view, men en drink kan de fleste klare – også selvom den er til overpris. Mange af stederne lukker tidligt fordi det netop er hotelbar, vær opmærksom på det. Nogle steder skal man booke i forvejen.

P1350095

7. Central Park

Ok, jeg ved det – ingen guidebog er komplet uden denne er nævnt. Og hemmelig er den i hvert fald ikke. Men det virker som om, mange ’bare’ går en hurtig tur igennem. Central Park er ret stor og nu hvor jeg har været der både sommer og vinter kan jeg sige, at der er mange gode oplevelser gemt her. Om sommeren kan man sejle i små både til kun 12 dollars, en virkelig fin oplevelse. Om vinteren er der salmesang og juleoptog, små hyggelige boder med varme vafler, kakao og kaffe og en del mere armplads 🙂 Uanset årstid er det et åndehul midt i storbyen, som man nemt ’fortaber’ sig i. Denne gang endte vi med at gå rundt og sludre og vende hele verdenssituationen over adskillige timer. Om sommeren sker det samme typisk: bare på et tæppe på græsset med bare tæer og take away.

P1350340P1350317

8. Diner

Ingen USA tur komplet uden et besøg på en vaskeægte Diner. Dem i New York er generelt lidt mere classy og turistet end dem man f.eks. så i Thelma & Louise, haha. Da vi for nogle år tilbage var på Road Trip gennem USA endte vi på nogen af de ’rigtige’. Med hardcore sort kaffe, big mamma serving med heftig sydstats accent og masser af butt-crack ved disken på de røde plastiksæder. Ikke udpræget delikat. Men bestemt autentisk. Og skide sjovt. Uanset NY´s pænere version, så er der nogle rigtig gode rundt omkring. Og sådan en amerikansk morgenmad med scrambled egg, bacon og hele molevitten på en propfyldt Diner, det er bare drøn hyggeligt!

P1350381

9. Nakken tilbage

Det lyder så banalt. Men lige præcis New York er en by, der vokser i højden. Sådan en doven slentre dag, hvor man bare går og suger stemning, duft, lyde og virak til sig. Mærker suset fra byens skyhøje monumenter over dens indbyggeres stræben. Det skal man ikke snyde sig selv for. Og når man så alligevel er taget til Greenwich Village (eller Brooklyn Heights) så husk den arkitektoniske kontrast til byens mastodontiske skyskrabere; de charmerende Brownstones. De brune murstensfacader med frit hængende brandtrapper er næsten ikoniske for bydelen. Personligt elsker jeg dem!

P1350071P1350133

10. Hudson Hotel

Hvis man skal bo på hotel, så vil jeg anbefale Hudson. Her boede vi denne gang de første nætter og det hele fungerede upåklageligt. Super service, beliggenhed og personale. Men især de store værelser og den skønne Sky Terrace bør fremhæves. En rigtig god kombination af coolnes og hygge. Og det kan godt være, december vejret ikke lige gav anledning til at benytte den seje udendørs rooftop bar. Men det opvejede den åbne kæmpe pejs ved lædersofaerne under morgenmaden så aldeles.

533644_162_zny2image

 

9 kommentarer

 • Haha, den med sneakers er jeg helt sikkert med på! Fordi vi de sidste fire år har været i USA tre gange, har jeg kun købt sneakers en enkelt gang herhjemme – jeg vil langt hellere bruge pengene og købe endnu flere i USA.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  EJ hvor sjovt! Vi boede på Hudson Hotel da min bedste ven blev på The Mandarin Oriental – lige på Columbus Circle rundt om hjørnet! Det er nemlig et super hyggeligt hotel!

  PS du har glemt SoHo kaffebarer og East Village strolls! Men så igen – der er jo en endeløs liste af magiske steder i den by 🙂

  PPS JA JA og JA til den med sneaks! Man må købe bare fordi de har et større udvalg – oftest 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Hahaha, åhh du har da helt ret manner! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   hov.. han blev _gift_ på The Mandarin Oriental…I Time Warner building..

   Anyway.. hvis de så ender med ikke at have et bredere udvalg sparer man i hvert fald minimum et par basseører!

   Slår også lige et slag for Williamsburg og alle de små virkelig fine butikker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, Williamsburg var jo SÅ hyggelig og cool. Det var første gang, jeg var der, fordi vi har en veninde, der bor der nu. Virkelig et hyggeligt område…!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej,
  Har ud linket til den lejlighed i boede i New York? 🙂
  Og tak for NYC tips!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Uhh, nej, desværre jeg har det ikke længere. Men skal dog også siges at det ikke var en lejlighed, men et enkelt værelse, vi lejede. Og manden boede der stadigt inde i stuen 🙂 Det var lidt mystisk, men fungerede fint for de sidste to overnatninger (første del af turen var på hotel). Og udsigten var jo eminent. Men altså – blot et værelse 🙂 Vi fandt det gennem Air bnb

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Måske et fjollet spørgsmål, men hvor køber man sneaks? Er der et område der er bedre at sigte efter, end andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HELT ENKELT