10 GODE TIPS TIL NEW YORK – FORUDEN TURISTATTRAKTIONERNE

ÆGTE LUKSUS

brunch1image

Hvad er luksus egentlig? Er det økonomisk frihed, stort socialt netværk, godt helbred, mere tid, mere nærvær, en god bog, lange ferier, den nyeste frakke fra Designers Remix i den helt rigtige grønne nuance, et godt job, et velfungerende sundhedssystem, flad mave, et stort hus eller bare en ansigtsbehandling i ny og næ?

Ja til alt det ovenstående. I en vis forstand på hvert sit niveau, med hver sin ramme omkring det, er alt det ovennævnte luksus. For mig. Men dog alligevel mestendels ’tilføjet’ luksus. Luksus, jeg på den eller anden måde stræber efter, som så mange andre også gør, luksus, der giver mig glæde, energi, overskud og tilfredshed i en ret leverpostejsfarvet hverdag.

Det er klart, at ingenting siger mere, end at de mennesker, der betyder allermest for mig, er sunde og raske. Intet er vigtigere end dét. Derudover, så er de fleste af de ting, jeg nævner her, trods alt også, hovedet på sømmet, ting jeg godt kunne undvære, hvis jeg blev sat stolen for døren.

Men jeg ville godt nok være rigtig ulykkelig over, at skulle undvære en søndag som i går! Vi blev tvunget lidt tidligere op, end vi ellers selv plejer at prioritere på en højhellig søndag, fordi der skulle være en tidlig fremvisning i vores hus. Vi besluttede at benytte lejligheden til at brunche ude på en nærliggende cafe. Men da vi jo var ret tidligt på færde, startede vi turen med at besøge et par legepladser og hente min cykel, som jeg igenigenigen havde efterladt et håbløst sted, en anden fortravlet dag, hvor jeg pludselig var nødsaget til at hoppe på et hurtigere transportmiddel.

brunch4IMG_1031brunch2image

Der var absolut intet ekstraordinært ved i går. Det var bare en helt almindelig sløv søndag. Men København var ikke vågnet endnu, vi havde legepladserne for os selv, solen skinnede og resterne fra weekendens sne lå og glimtede på byens asfalt. Vi havde ingen planer, masser af tid, en god take-away kaffe – og hinanden.

Helt uden at kigge på uret eller tjekke mobilen travede vi byen tynd fra det ene brokvarter til det andet, kiggede lidt på boliger, snuppede en rutsjebane her og dér, trampede på snedriver, sluprede varm kaffe, købte Kleenex til de røde næser og fik grineflip over en seriøst forstyrret hund. Alt sammen noget, jeg i teorien godt kunne have gjort alene. Men som på forunderlig vis bare giver så enormt meget mere mening, når det gøres sammen med dem.

Da vi endelig ramte cafeen og den store brunchtallerken drivvåde i måsen efter de mange rutsjeture, med knaldrøde kinder, overdrevent uglet hue-hår, løbende næse, frosne fingre og møgbeskidte støvler, sank vi ned i stolen som vejede vi alle hundrede kilo. Vi tømte på det nærmeste cafeen for pandekager og sirup og med maverne fulde begav vi os hjem igen.

Da vi var hjemme igen, tog Paven og jeg et langt varmt bad, hvor både Barbier, heste og Cirkeline fik vasket hår. ”Moar, jeg elsker dig” sagde hun pludselig midt i hårvasken. Hvilket jeg naturligvis returnerede med et smækkys og et ”I lige måde!”.

”Skat, ved du egentlig, hvad det betyder, når man siger til nogen, at man elsker dem?”, spurgte jeg. ”Mmmn”, svarede hun. ”Det er kærlighed”.

……..og lige dér var det jo. Svaret. Det er ægte luksus. For mig.

 

 

12 kommentarer

 • Christina

  Sikke en fin søndag og et virkelig dejligt indlæg her på en grå mandag! Det er de øjeblikke man skal samle på til dumme travle hverdage, hvor man så lige kan tage dem frem og huske på, at det hele nok skal gå alligevel. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Mange tak skal du have. Ja, sand luksus er at have masser af kærlighed. Og en lille familie 😉 Så tror jeg, jeg kan klare det meste andet, når jeg har dem <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • aiijj jeg fik helt kuldegysninger. Fin søndag, fine refleksioner og så velskrevet. Tak for det sødeste – kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak søde du! Det var det dér, vi talte om vedr. hverdagen, ikke? 😉 Den er nu ret god, også når den bare ‘er’… 🙂 Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anya

  Du har helt ret, og sikke en smuk dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Ja, det var sørme en smuk dag i går! Kold, men så fin, så fin!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Aw, så fint og rigtigt! Det er ofte om at nyde lykkeglimtene i dagligdagen og ikke bare haste af sted..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Mange tak. Ja, det lyder så nemt, ikke?…. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du skriver bare så fint og fortryllende nært. Tak for at dele dine evner.
  Kh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tusinde tak, hvor er det bare sødt sagt. Det gør mig helt ydmyg at modtage sådan en kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agurkens svigersøs

  Uh hvor jeg lige kom til at savne København af at læse det her indlæg. Smukke billeder! Og så er jeg stadig lidt spændt på, hvor I ender henne boligmæssigt. Vi er selv meget uafklarede…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak allersødeste du. Ja, det er jeg i sandhed også spændt på. Det her boligmarked er jo Mean Motherf…… Magter det næsten ikke 🙂 Jeg bytter dog gerne. Du siger bare til!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

10 GODE TIPS TIL NEW YORK – FORUDEN TURISTATTRAKTIONERNE