HELT ENKELT

VORES REJSER 2014

lang-weekend-paris-familieferie5lang-weekend-paris-familieferie6

Et af mine sidste tilbageblik på 2014 handler om årets rejser. Vi har været af sted både hver for sig, sammen som familie og både i Danmark og udenlands. Vi nyder vores rejser, og jeg kan tydeligt huske, at det var én af de ting, jeg frygtede, lige før vi fik barn. Kunne vi stadig komme af sted som vi ’plejede’? Hvor meget ville det ændre sig og ville vores rejser nogensinde blive det samme?

Det er klart, at det betyder en del, at rejse med børn. Især aftnerne bliver anderledes, fordi man ikke tager ud på samme måde som før, når man har et barn, der skal putte. Men grundlæggende synes jeg ikke, der er meget, som har forandret sig – andet end at det om muligt er blevet ENDNU mere fantastisk at rejse, når man har sådan en lille herlig størrelse med. Det kræver måske en tand mere forberedelse og tålmodighed undervejs, haha. Men ellers ser jeg ikke de store ændringer.

silkeborg-tur-retur2silkeborg-tur-retur8

Da vi er så privilegerede at have hele to skønne sommerhuse i familiens varetægt, har vi naturligvis været en del i sommerhus hen over året. Vi både startede og sluttede faktisk 2014 i vores sommerhus. Vi var også en forlænget weekend i Silkeborg, hvilket vi havde talt om længe at gøre. Jeg var der selv med mine forældre, da jeg var barn og det er en smuk by med masser af unik natur og gode kulturoplevelser. Da min mand skulle holde foredrag dér, besluttede vi at lave det til en lille familietur – og det fortrød vi ikke! Silkeborg viste sig fra sin pæneste side, alt var sprunget ud, solen skinnede, fuglende kvidrede og det var ren Morten Korch idyl.

Vi har også haft fornøjelsen en kæresteweekend med spa i Sverige på Falkenberg spa hotel og yderligere én på Skodsborg kur og spa hotel. Det kunne vi faktisk godt tænke at prøve igen. Det giver virkelig ro og følelsen af, at man har haft et længere ’break’, end man reelt har. Man kommer HELT ned i gear! Flere af dem, vi tale med på Falkenberg anbefalede Ystad. Måske vi gør det igen….

Vi holdt min fødselsdag i maj måned på et solskinssmukt Bornholm og så har vi som sagt tilbragt et utal af weekender og sommerferieuger i Rørvig. En drøm vi fortsat har, er at køre rundt i Danmark og se en masse af vores eget smukke land, som vi aldrig har fået set og oplevet.

P1330661paris-nu-kommer-vi0

Jeg var også to gange i London på egen hånd i 2014, da jeg har en god og nær ven dér. Den ene gang fik jeg rejsen af min søde mand. Fordi han heldigvis ved, hvor glad det gør mig, at komme et par dage over og nyde ’friheden’ lidt og være sammen med én, jeg ville ønske var meget tættere på. Det betyder alverden, at vi forstår og omfavner hinandens rejsebehov, som vi gør.

Vi var også på familieferie i Paris, hvor vi besøgte min mands søster. En virkelig fabelagtig tur og en overraskende cool by at besøge med børn! Men hvem bliver ikke høj af lange solrige dage med 21 grader, Moule´ Frites, Espresso i lange baner, kold hvidvin, chips og makroner, brie, æbletærte, crepe, luftig jazz på aftenturen hjem langs kanalen og daglig udsigt til Eiffel?? Lidt underligt at tænke på, hvor smuk og fredelig en by, man fik glæden af, nu hvor den stakkels by er så hårdt udsat.

Og så var jeg med Knorr på en bæredygtig rejse i Extremedura regionen i Spanien. Sammen med en masse andre bloggere og det var simpelthen en alle tiders tur! Hvor jeg i den grad blev klogere på bæredygtighed. Klart en af de bedre presseture, jeg har været på. Fyldt med et tætpakket, men også brugbart program. Af både viden, horisont, minder, gode grin og ikke mindst inspirerende mennesker.

P1330626P1330683

Og så sluttede jeg året i december i New York. Hvilket i dén grad også kan anbefales. Julepynt AMOK, elektriske lyskæder, oplyste stjerner, oversize julekugler, dansende nisser og salmesyngende Frelsens Hær, gadelygter iklædt røde sløjfer, klokke-spillende julemænd, blinkende rensdyr og julekugler i ALLE afskygninger. Et slags julepsykedelisk parallelunivers i december. Alt dufter af kanel, alt er oversize og alt er indhyllet i kunstig sne og blinkende lygter. Det lyder måske tacky, og er det vel egentlig også. Men Jul i New York er altså ret så stemningsfuldt!

Hvis vi tæller de skønne små smutture i det danske land med, så bød 2014 på 8 get-aways. Bornholm, Silkeborg, Falkenberg, Paris, London x2, Spanien & New York. Og ja, så alle de mange rare ture i sommerhus oveni. Men de ER der jo bare. Dem planlægger vi sjældent, dem maser vi bare ind, når vi kan. Det er et KÆMPE privilegium, jeg er evigt taknemmelig for. Hvad 2015 skal byde på aner jeg ikke, udover at der SKAL være plads til en badeferie og en tur til London – igen. Nu må vi se. Vi har mange drømme…..

P1350368P1350253

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HELT ENKELT