HOPELESSLY DEVOTED TO YOU

4 ÅRS FØDSELSDAG – LET´S MAKE MAGIC

Birthday1Birthday10Birthday2Birthday3

Som sagt holdt vi fødselsdagsfest for Paven i weekenden. Og som jeg viste i mit moodboard her, besluttede jeg at gå all in på trylletema. ”Sim ba da bim – pokus pokus”, som Paven går rundt og siger. Temaet var anslået af to ting: hendes utrættelige besættelse af kaniner. Herunder også tryllefilm på Youtube, hvor folk trækker kaniner op af hatte. Og så det faktum, at jeg for nogle måneder siden fandt noget fint pynt i Søstrene Grene med netop dette tema.

Med lidt pastelfarver blev temaet girly og feminint og alligevel er vi langt fra det prinsesse-overload, vi ellers er overmandet af herhjemme. Hvilket egentlig passede mig ret godt. På selve dagen fik hun jo lov at gå amok i lyserød, syntetisk prinsesse tyl, havfruer og diademer.

Således ansporet af temaet, havde jeg besluttet at bage en hat. Hvor svært kan det være, tænkte jeg…….Men det skulle alligevel vise sig at være et projekt over min evne. Jeg bager som bekendt aldrig. Så det er ikke lige min spidskompetence. Men når det er sagt, er den kreative proces i at skabe jo ret sjovt, trods alt.

Min fondant var dét, der drillede mest. Jeg kunne ikke finde sort, så jeg måtte indfarve den selv. Og det betød, at den enten hele tiden var for våd eller for tør. Det lykkedes til sidst, men det var nok meget godt, jeg havde lidt pynt, for den var ikke særlig jævn, haha. Og mine små hasteindkøbte skumslik-kaniner viste sig handy, da jeg skulle dække en ikke så flot finish ved kanten 😉

Egentlig var det hele såre simpelt. Kagen undtaget altså, den tog mig ret lang tid. Pynten var lige til at stikke i bollerne og kagen, dertil havde jeg købt lidt forskelligt pastelfarvet skumslik og lakridshatte. Egentlig ville jeg også have købt lakridsstænger som tryllestave, men det nåede jeg ikke. Jeg havde også pyntet bordet med en høj hat fuld af popcorn og kaninus var naturligvis æresgæst og fik lov at vogte over denne under middagen.

Birthday6Birthday11Birthday5

De små mælkeflasker købte jeg for to år siden til hendes fødselsdag dengang. Jeg synes stadig, de er ret søde og børnene elsker dem. De er selvfølgelig lidt dyrere end papkrus og betyder jo også opvask. Men til gengæld kan de genbruges igen og igen. Jeg havde holdt det i sort/mint/pastel og i kraft af at paven har fødselsdag tæt op af påsken, så var det faktisk ikke svært at finde kaninslik.

Jeg fandt også nogle små miniature hatteæsker på nettet, som man kunne have købt og stillet på alle gæsternes plads, her kunne man så have puttet små rosinæsker el. lign i. Men det nåede jeg heller ikke. Anbefalingen er dog hermed givet videre, hvis der er nogen, der skal holde børnefødselsdag og mangler et godt tema.

Selvom jeg undervejs bandede mit eget behov for temaer langt væk og var sekunder fra at opgive kagen, må jeg erkende, at jeg alligevel synes, det er lidt sjovt. I hvert fald har jeg gjort det før, både her og her. Og jeg hygger mig ret meget med det.

På trods af at kagen drillede mig, endte jeg da med at blive ok tilfreds. Eller måske egentlig mest bare lettet. Undervejs i processen frygtede jeg ærlig talt lidt, OM der ville komme en kage ud af det. Jeg har kun én gang før bagt kage. Taget det i betragtning, var det nok mere held end forstand, at det lykkedes igen, haha. Paven var dog vild med temaet – og det er jo det vigtigste. Hun havde en, ja undskyld udtrykket, fortryllende fest!

Birthday8 Birthday13

Balloner er herfra // sort papservice er herfra // pynten på kagen er en topfigur købt her og et hårspænde fra Glitter (glimmerhatten), der er sat på en pind. Den høje hat (med popcorn i) kan findes i de fleste legetøjsbutikker.  

***

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HOPELESSLY DEVOTED TO YOU