NÅR KATTEN ER UDE......

DER HVOR HISTORIEN STARTER

Spierfoto_edited-1

Eksotisk farvestrålende flora, åben himmel og tunge drueklaser. Dovne dage i solen, vippende tæer i poolens svalende vandspejl, bomuldsbløde skyer og delikate smagssammensætninger på tungespidsen. Lyder det tiltalende?

Sådan forestiller jeg mig en tur på vingård i Cape Town. Et vakuum af stilhed og nydelse, som en diskret vuggevise for travle sjæle, hvor kroppen giver sig hen og fokus skærpes, hvor historien fortæller sig selv.

Jeg har engang læst, at videnskabelige teorier siger, at et eksistentielt grundvilkår ved at være menneske, er at fortælle historier. At finde ind til kernen i den ultimative nydelse må derfor være at finde selve fortællingen herom?

Dengang jeg skulle giftes, der var det ikke diverse udfordrende sportslige aktiviteter, nedværdigende udklædninger eller kys på strøget for en femmer, der var på tapetet til mit polterabend. Nææ, det var 11 piger rundt om et bord med bind for øjnene, en hær af vinflasker med tildækket etiket og en dygtig læremester. Jeg elsker vinsmagning. Tænk at man kan nyde og lære samtidig. Det interessante ved vin, udover smagen, er historien. Der er altid en historie. Fortællingen er et middel til underholdning, viden og kultur. Den gengiver vores verdensbillede, vores moral og vores værdier.

Lige så længe jeg kan huske at have nydt alkohol, har jeg drukket vin. Jeg elsker vin og er desuden dybt fascineret af hele processen bag. Jeg drikker stort set aldrig øl, spiritus eller drinks. Jeg foretrækker vin. Vi har flere gange boet på gamle vingårde på vores ferier, b.la Portugal, Frankrig og Italien. Hvor fantastisk er det lige at være omringet af vinmarker så langt øjet rækker? Det forekommer mig på en og samme tid eksotisk og samtidig meget jordnært.

Derfor var det også helt naturligt, da jeg for nogle uger siden modtog en mail om Spier Vingård ved Stellenbosch, at undersøge konceptet og stedet nærmere. Det er en af de ældste vingårde i Sydafrika med en historie dateret tilbage til 1692.

Og hvorfor skriver jeg så om det??

Som led i en konkurrence kan mit indlæg her, hvis jeg altså er rigtig urimeligt heldig, udløse en tur til netop omtalte vingård. Så heldig tør jeg næsten ikke drømme om at være, men for søren, jeg skriver gerne om vin og fjerne feriedestinationer! Det må vel næsten siges at være den perfekte kombi for sådan én som mig. Havde mine veninder kunnet sende mig af sted til Cape Town, dengang de planlagde polterabend, havde de sikkert gjort det. Alt ved stedet og konceptet tiltaler mig:

  1. Det 4 stjernede hotel i Stellenbosch i Sydafrika byder på scenisk udsigt over området, vinsmagning (naturligvis), off-road Segway tours, pool time, god mad og masser af unik kunst på stedet – Faktisk ser det ud til at være en oplevelse for alle sanser.
  1. Det er en økologisk og biodynamisk farm-to-table vingård styret, drevet og etableret via bæredygtige, miljøbevidste initiativer. Spier genbruger 95% af sit faste affald. Selv stedets restaurant er i sin indretning lavet af genbrugsmaterialer, ja, selv glas genanvendes. Den slags initiativer så jeg gerne flere af.
  1. Man kan også ’bare’ bestille en Scenic Picnic: 1 stk. madkurv fra stedets restaurant med alle de bedste delikatesser, sætte sig i skyggen af et træ tæt på floden og nyde såvel indhold som udsigt. Balsam for sjælen, tænker jeg!
  1. Og nåå ja, så har de vundet adskillige priser. Senest Diners Club Winemaker of the Year 2014, ligesom ’Creative Block 3’ fra 2011 blev tildelt den internationale præmie for den bedste røde Rhône-sort ved Decanter World Wine Awards 2014 i London. Sidstnævnte har jeg faktisk haft æren af selv at smage. Og den er udsøgt god og fuld af nuancer. Priser siger naturligvis ikke alt – men det indikerer alligevel, at de ved, hvad de laver.

På samme måde som med vinen fra området, forestiller jeg mig destinationen Cape Town som en stille eksplosion af farverige eksistenser, planter og dyr. Lige dér hvor Atlanterhavet og Det Indiske Ocean slår mod hver sin bred, hvor pingvin-kolonier yngler, farverige huse knejser mod solen, hvor majestætiske bjerge indrammer og forfører og hvor et idyllisk vinland med 300 år gamle vingårde lokker – dér starter fortællingen. Altså oppe i mit hoved. Kan vi ikke godt aftale, at den først lige er begyndt?

Hotel - Internal Village Setting HRHotel - Main Swimming pool (2)

 

For god ordens skyld: Indlægget er ikke sponsoreret eller på anden vis ansporet af andre, det er som led i en konkurrence, jeg selv har valgt at deltage i, hvor præmien er en pressetur dertil 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NÅR KATTEN ER UDE......