THAT TIME OF THE YEAR

ANBEFALING: DANMARK LÆSER

tips-til-efterarsferien-2-de-dovne0

Undersøgelser viser, at 40 % af befolkningen enten aldrig læser skønlitteratur eller gør det sjældent. Gennem initiativer og samarbejder med rod i danskernes lokalmiljøer skal kampagnen Danmark Læser derfor få flere til at gå på opdagelse i skønlitteraturen og i det fællesskab, som litteraturen åbner for.

Som gammel Litteraturvidenskabs-studerende og med en Cand.mag. i Litteraturvidenskab må jeg naturligvis hylde sådan et koncept. Og jeg tænkte derfor, at jeg lige ville give tippet videre. Selv får jeg slet ikke læst i det omfang, jeg selv ville ønske, men lysten er der så sandelig. Tiden er blot lidt knap. Og noget kunne tyde på, jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Det er i hvert fald også et af hovedargumenterne bag Danmark Læser, der på Verdens Bogdag i morgen den 23. april løber af stabelen. 

Danske forlag indstiller kort fortalt nogle gode bøger, hvoraf fem titler udvælges af et uvildigt fagpanel. De fem titler skal så deles ud den 23. april i mange tusinde eksemplarer. Hvem, der skal glædes med en læseoplevelse, er helt op til dem, der overdrager bøgerne personligt. Alle kan være med til at give læseoplevelser. Det er sgu da cool!

I dagene op til Danmark Læser Dagen den 23. april, kan man på landets hovedbiblioteker afhente postkort med links til e- og lydbogsversioner af de fem titler. Titlerne tæller novellesamlingen ”Bavian” af Naja Marie Aidt, den politiske thriller ”Drager over Kabul” af Morten Hesseldahl, ”Den Sønderjyske Farm” af Erling Jepsen, ”Og sådan blev det” af Maren Uthaug og bogen ’Hævn’ af Robert Zola Christensen. Jeg har læst dem alle undtagen sidstnævnte, og det er efter min mening nogle virkelig gode bøger, især vil jeg anbefale ’Bavian’ og ’Og sådan blev det’.

Og er man ikke en af de heldige, der får en bog, kan alle bøger altså som sagt downloades gratis som lydbog eller e-bog i 24 timer den 23. april 2015.

1-2-3: Læs! Anbefalingen hermed givet videre. Og med de mange helligdage og en snarlig sommer forude, så burde der måske tilmed være lidt plads i kalenderen til lidt mere litteratur?

God fornøjelse!

2 kommentarer

  • Ida

    Det er nemlig SÅ fedt et projekt, og jeg er så heldig at være en af boguddelerne. Glæder mig helt vildt til at dele bøger ud til mine kollegaer imorgen, så vi får endnu mere at snakke om!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

THAT TIME OF THE YEAR