WORK HARD - PLAY HARD

AT REJSE TIL LONDON MED BØRN

image2P1370813P1370819P1370883

Som sagt var vi for en lille måned siden i London, denne gang med Paven. Vi har efterhånden været der rigtig mange gange, både min mand og jeg, men det var første gang, vi var der med barn.

Det skulle vise sig at London er ret nem at rejse med børn i. Jeg synes generelt ikke, der var de store afvigelser fra, når vi har været der uden børn. Naturligvis er der indlagt en hel del flere legepladsbesøg, men i det store og hele, er det en nem by at komme rundt i med barn. Især hvis barnet er 4 år og synes at det allerstørste og bedste ved byen er de røde busser i to etager, haha. Dem fik vi kørt en del med. Hun var helt vild med det! Det er både en nem og billig aktivitet sammen med børn – og samtidig bliver man fragtet bekvemt rundt i byen.

Vær dog opmærksom på, at kategorien børn er inddelt i flere aldersgrupper: Under 5 år, 5-10 år, 11-15 år og 16-18 år. Men børn under 11 år kører nu gratis med busser og undergrund, når de er sammen med en voksen. Foruden de røde busser, var det især de mange parker i London, som min datter var begejstret for.

I Kensington Garden, som vi boede lige ved siden af, ligger Diana, Princess of Wales’s Memorial Playground, der er mere end bare en legeplads. Her er i sandhed noget for alle sanser. Vi startede alle dage her – til stor glæde for Paven. Det var en meget imponerede legeplads. Meget stor og vellavet. Og med kiosk, borde, små spisepladser, en plæne og pæne toiletter. Man må kun komme ind, hvis man har børn med. Legepladsen er under opsyn og det gør den samtidig meget tryg og ren.

Ud over selve legepladsen var selve parken i sig selv også et stort hit. Vi fodrede ænder, slikkede sol i små liggestole, løb rundt og legede og plukkede blomster. Det er hyggeligt og nemt at benytte sig af at gå gennem parkerne med en klapvogn, når man skal fra A – Z, så man slipper for kun at gå ude på de mere tætbefolkede gader.

22imageimage4londfoto

Vi var naturligvis også i Hamleys ved Regent Street, der var en rendyrket lykkerus for Paven og et sandt mareridt for hendes mor, haha. Uha, et forfærdeligt sted, men for børnene er det noget nær himlen. Et regulært legetøjsimperium med etage efter etage med plysdyr, legoklodser, dukker, optrædende klovne, sæbebobler, tøjhunde, glaskugler, blinkende dimser og bimlende biler. Der er med sikkerhed noget, der tilfredsstiller dit barn. Det svære er at komme ud igen. Uden hovedpine 😉

Vi boede i Notting Hill. Det gør vi altid, fordi vi kender folk, der bor der. Det er både fashionabelt, hyggeligt og farverigt. Notting Hill har gade efter gade af de såkaldte Terraces, der består af victorianske byhuse i sarte pasteller med små forhaver. Desuden har Notting Hill et væld af restauranter, hyggelige caféer og smarte, eksklusive butikker med mode, boligudstyr og børnetøj.

Generelt synes jeg det var nemt at have børn med ud og spise. Både på cafeer og restauranter, var de søde og imødekommende og inge steder følte vi, at det var til besvær, at vi havde et barn med.

image5loimageimage1

Andre gode ideer:

– En tur i London Zoo, der ligger i den smukke Regent Park. En stor og spændende zoo med masser af dyrearter fra insekter til elefanter, og naturligvis en petting zoo for de mindste.

– The Horse Guards’ vagtskifte ved Whitehall. 2 gange dagligt. Og når I nu alligevel er der, så gå ind forbi Buckingham Palace, så I kan se, hvor dronningen bor.

– Tate Modern. Jeg elsker personligt museet indrettet i et gammelt elektricitetsværk på bredden af Themsen. Jeg er her hver gang og elsker cafeen i toppen. Her finder du den største samling af moderne kunst fra hele verden i uovertrufne omgivelser. Man kan sagtens tage børn med også.

– Ingen tur til London uden den traditionelle Full English Breakfast – den bedste base for en lang dag på farten. Vi fandt en cafe, hvor vi kunne sidde ude og kigge på alle de røde busser køre forbi. Stort hit for en 4-årig.

– Vi ville egentlig have været en tur i London Eye, for at vise Paven udsigten og give hende en forståelse af, hvor stor byen er. Men hun virkede ikke synderligt fascineret, og vi besluttede at hun nok stadig er for lille til at ville nyde en times tur rundt, som det tager. Så den gemmer vi til næste gang, hvor hun måske er blevet lidt mere ’moden’ til det.

Så ja: Skal du have børn med på storbyferie, er London på mange måder det helt perfekte sted. Selve rejsen til London fra Danmark er ikke ret lang, og de fleste børn vil uanset alder elske London for byens mange tilbud i børnehøjde. Selvom London er en moderne storby, finder man grønne åndehuller næsten overalt med små oaser og smukke parker med rig mulighed for både afslapning og aktivitet.

image3

6 kommentarer

 • Åhh London er en dejlig by – også med børn :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder virkelig som en succesfuld tur med mand og barn! Og hvor er det altså bare hyggeligt at læse. Nu har jeg aldrig været i London, så at læse dette giver mig endnu mere lyst til at rejse dertil, godt nok med en veninde. Da jeg ikke har barn endnu, haha! Men så dejligt et indlæg 🙂

  Knus
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tusinde tak skal du have, hvor er det skønt at høre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej – Elsker dine ‘rejs med børn’ indlæg 🙂
  Hvilken paraplyklapvogn har I?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Mange tak, hvor er det dejligt at høre 🙂 Vi har bare en gammel en fra Esprit. Den er helt udemærket, men ikke noget fancy 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

WORK HARD - PLAY HARD