EPOXY, MALET GULV ELLER RÅ PLANKEGULV?

AT LYTTELÆSE EN GOD BOG

sommerferielaesning-sommerhus1

I dag skal det handle om bøger. De af jer, der har fulgt med siden begyndelsen ved måske, at jeg oprindeligt er uddannet Cand.mag i Litteraturvidenskab fra KU. I 5 år tyggede jeg mig igennem størstedelen af verdenslitteraturens bedste bedrifter og modtog penge fra staten alt imens, dengang jeg var ung og spændstig. Undervejs var jeg også i praktik og siden ansat på Politikens bogredaktion og har dertil skrevet om litteratur og forfatterliv for Information. Det kan godt være, der ikke er mange boganmeldelse herinde (Der er dog nogle, hvis I søger på det), men man kan vist med god rette kalde mig lidt af en litteraturnørd.

Men. Indrømmet: hvis der er noget, jeg siden jeg fik barn har forsømt, foruden vedligeholdelsen af det spændstige maveskind, så er det bøger. I begyndelsen var undskyldningen, at jeg havde mistet ‘magien’. Det var blevet sur pligt. Verdenslitteraturhistoriens tunge drenge er ….ja, tunge. Og efter 5 års verdenslitteratur, endt kandidat og velafsluttet speciale om “Litterære Lystløgnere” – det falske forfatter-jeg´s selviscenesættelse i moderne dansk litteratur, aka metonymiske værker, orkede jeg ikke flere bøger. Så blev jeg mor. Og synes ikke helt, jeg havde tid. Nu er jeg mest bare træt. Efter 7 timer ved en computerskærm orker jeg ofte ikke, at kaste mig over en bog.

Derfor er jeg stor fan af lydbøger. Helt ærligt. Jeg burde så meget have benyttet mig af dem, dengang jeg læste på uni. Jeg kunne jo have ordnet halvdelen af ugens pensum på vej ud til KUA hver morgen. Både Flaubert, Kafka og Goethe kunne have været klaret, mens jeg vågnede på cyklen med vind i håret. Nuvel. Jeg tager revanche nu.

Det er altså faktisk ret så hammer smart, at man kan HØRE en bog, når man har trætte øjne efter en lang arbejdsdag. Man kan gå og lytte, mens man ordner vasketøj og laver madpakke til mindstemusen. Og man kan lakke negle imens, drikke kaffe og ja, redigere billeder til sin blog 😉 Tidligere på året takkede jeg ja til at køre et samarbejde med Telia, som ganske enkelt går ud på, at de løbende giver mig en ny udfordring. Sidste gang handlede det om vigtigheden af godt netværk.

Denne gang har de så bedt mig teste deres tjeneste Storytel. Og det er faktisk allerede en tjeneste, min mand og jeg benytter. Det er en digital abonnementsservice, som streamer lydbøger til din mobiltelefon. Du downloader en app til din mobil (iPhone og Android) og opretter herefter et abonnement.

sommerferielaesning-sommerhus0

Det minder lidt om Spotifys service, du betaler blot for et abonnement og kan så lytte lige så meget du vil. Bøgerne streames i formatet mp3, og du kan dertil nemt lytte til bøger offline, så du kan også tage Storytel med dig, f.eks. når du rejser. Da vi jo i øjeblikket pendler mellem sommerhuse, da vi pt. er ‘boligløse’, inden vi kan overtage vores nye hus, har netop dette været helt genialt på de lange ture.

I sidste uge var vi på Bornholm, og da vi skulle hjem, skulle vi først med en færge kl. 22.30 – og fra Ystad køre hele vejen til Rørvig, hvor vi landede kl 02.30. Både min mand og jeg kan normalt godt lide at høre musik i bilen, men vi bliver faktisk også lidt døsige af det om aftenen, hvis vi er trætte. Her har vi brug for snak. Noget, som vi kan følge med i. Så vi ‘læste’ simpelthen bare en bog på vejen 😉 Jeppe Nybroes Kidnappet holdt os vågne hele vejen. Hallo, hvor smart! Ligesom med værkerne jeg anvendte i mit speciale, er især mediernes behandling af dem med til at skubbe til vores opfattelse af værkets fortæller-jeg, deres troværdighed og selviscenesættelse. Faktisk lidt sjovt, at sidde der i mørket, og trække gamle analysemodeller ned over Hr. Nybroe.

Storytel har aftaler med en del danske forlag og tilbyder derfor mange helt nye lydbøger. Både udenlandske og danske. Til voksen og barn. Vi har også på de lange bilture om dagen hørt Prop og Berta for eksempel.

Lige nu er jeg i gang med ‘Mor henter os altid igen’, og bagefter tror jeg altså jeg skal lyttelæse Haper Lee´s To kill a Mockingbird – for 22. gang. Jeg elsker den bog. Perfekt afslutning på sommeren. Men det kan også være, jeg giver mig i kast med Søren Ulrik Thomsens Rystet Spejl. De ligger i hvert fald begge på min virtuelle boghylde på Storytel nu.

Bruger I lydbøger? Og kan I anbefale nogen?

Indlægget er lavet i samarbejde med Telia, men ord og holdninger er som altid helt mine egne. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

EPOXY, MALET GULV ELLER RÅ PLANKEGULV?